Asylansøgere praler med, at de har slået vantro ihjel – anmeldelser om radikalisering på danske asylcentre stiger dramatisk

Arkiv/skærmprint You Tube

Det var en afvist asylansøger, en 38-årig mand fra Uzbekistan, der i april i år stod bag terrorangrebet i Stockholm, hvor fem mennesker mistede livet og femten blev såret.

 

Ligeledes var det en afvist 24-årig tunesisk asylansøger, der stod bag terrorangrebet sidste år mod Berlins julemarked, hvor tolv mennesker mistede livet og 48 blev såret.

 

Efter at tunesere var blevet dræbt under en skudveksling med politiet i Milano, hvor det var lykkedes ham at flygte til, offentliggjorde Islamisk Stat (IS) en video, der dokumenterede, at tuneseren havde sværget troskab til IS.

 

Indberetninger afslører IS-sympatisører og ønsker om slå folk ihjel

Det strømmer i øjeblikket ind med indberetninger fra asylcentrene om radikaliserede asylansøgere.

 

Alene i perioden 1. januar og til og med andet kvartal 2017 har PET ifølge et svar fra Justitsministeriet til Folketingets Retsudvalg gennemsnitlig modtaget omkring fem indberetninger om måneden om muligt radikaliserede personer på landets asylcentre.

 

Udover IS-sympatier drejer indberetningerne sig blandt andet også om asylansøgernes fremtoning. Det skriver Jyllands-Posten, som har fået aktindsigt i en række af indberetningerne. (10.12)

 

Af Jyllands-Postens aktindsigt fremgår det blandet andet, at en asylansøger praler af at have været medlem af terrororganisationen al-Queda, og at han har slået mange vantro ihjel. Ligeledes skulle han forsøge at hverve og presse de andre på asylcentret til at blive en del af al-Qaeda.

 

På et asylcenter i Haderslev har en iransk mand ifølge en beboer snakket om, at han havde lyst til at tage et våben og slå folk ihjel. Samtidig bakkede han op om terrororganisationen IS, som han mente havde ret.

 

Ser videoer med halshugning og har propagandamateriale fra IS

Fra et asylcenter er det ligeledes blevet indberettet, at en asylansøger skulle have pralet med at have dræbt vantro.

 

Læs også
Vi skal ikke give os selv skylden for muslimers radikale holdninger

Ligeledes har det tidligere været fremme, at beboerne i det pågældende asylcenter ser videoer med halshugninger og er i besiddelse af andet propagandamateriale fra IS, fremgår det af Jyllands-Postens aktindsigt.

 

På et andet asylcenter går der rygter om, at en beboer er medlem af terrororganisationen IS, samt at hans far sidder i fængsel, fordi han også er medlem af IS.

 

Ifølge indberetningen har den pågældende asylansøger ytret sig på en måde, som kunne opfattes som sympati for terror og IS.

 

PET reagerer med det samme på indberetningerne

Det har ikke været muligt for Jyllands-Posten at få oplyst, hvad der videre sker i de sager, hvor der er sket indberetninger om formodede radikaliserede asylansøgere.

 

Imidlertid hedder det i et svar fra Justitsministeriet til formanden for Folketingets Retsudvalg, Peter Skaarup (DF), og som Den Korte Avis har fået indblik i, at PET reagerer hurtigt på asylcentrenes indberetninger.

 

Af svaret fremgår det således, at:

Læs også
Frem mod valget må partierne tage klart stilling til det helt store spørgsmål i asylpolitikken

 

”Når PET modtager en indberetning om radikaliseringsbekymring, foretager PET hurtigst muligt, og som udgangspunkt samme dag som modtagelsen, en indledende farlighedsvurdering af den indberettede,” og videre hedder det:

 

”Herefter bliver indberetningen undersøgt nærmere, og den indberettede person bliver endelig vurderet.”

 

”PET har endvidere oplyst,” fremgår det af svaret til Peter Skaarup, ”at PET ikke inden for rammerne af en folketingsbesvarelse kan komme nærmere ind på, hvad PET konkret gør, efter de har foretaget en vurdering af en indberetning, eller bidrage med nærmere oplysninger om den adfærd, som vil kunne begrunde en indberetning om en mistanke om radikalisering.”

 

Videre hedder det, at ”PET har dog understreget, at tjenesten følger udviklingen blandt radikaliserede asylansøgere, herunder afviste asylansøgere, meget nøje, således at PET kan iværksætte de konkrete indsatser, der er behov for.”

 

Dansk Folkeparti: De skal ikke have asyl

Indberetninger fra asylcentrene om radikal adfærd indgår sammen med PET’s vurdering i Udlændingestyrelsens afgørelser om, hvorvidt de indberettede kan få asyl.

 

Læs også
Socialdemokratiet laver tåbeligt drilleri mod Løkke om asylcentre uden for EU – det er sagen alt for alvorlig til

Hos Dansk Folkeparti mener integrations- og udlændingeordfører Martin Henriksen, at hvis en asylansøger bliver indberettet skal vedkommendes asylsag stoppes og ansøgeren afvises og sendes ud af landet

 

”En indberetning skal under alle omstændigheder vægtes afgørende i behandlingen af asylansøgerens sag,” siger Martin Henriksen til Den Korte Avis og fortsætter:

 

”Og man har givet udtryk for opbakning til IS, og der tegnes et klar billede af, at asylansøgeren er radikaliseret, så bør det være umuligt at få asyl i Danmark.”

 

Du kan læse hele artiklen i Jyllands-Posten her:

https://jyllands-posten.dk/protected/premium/indland/ECE10098681/asylcentre-reagerer-paa-militaertoej-issympatier-og-praleri-om-drab-paa-vantro

Del på Facebook

ANDRE LÆSER OGSÅ…