Rumæner ville voldtage to kvinder – men de var ikke sådan at bide skeer med

Voldtægtsforsøg gav fem års fængsel og udvisning til rumæner

Københavns Vestegns Politi – 2017-10-09 10:26 CEST

En 23-årig rumænsk statsborger er idømt fem års ubetinget fængsel og udvisning af Danmark for bestandigt for to forsøg på voldtægt i Hvidovre i januar 2017.

 

Glostrup Ret dømte manden for to forsøg på voldtægter – dels mod en ældre kvinde i hendes bolig i Friheden i Hvidovre den 22. januar 2017 og dels mod en yngre kvindelig studerende i hendes lejlighed i Rebæk Søpark den 29. januar 2017.

 

Han henvendte sig til kvinderne under påskud af at bede om et glas vand, kom ind og forsøgte at voldtage dem. Men de råbte om hjælp, så den ældre kvinde fik skræmt ham væk, mens gode naboer kom den unge kvinde til hjælp. Det lykkedes gerningsmanden at stikke af i begge tilfælde.

 

Efterforskning og borgerhenvendelser efter en offentlig efterlysning førte til, at politiet anholdt en mistænkt den 6. februar 2017 og fik ham varetægtsfængslet dagen efter.

 

Retten idømte fredag ham fem års ubetinget fængsel til efterfølgende udvisning af Danmark med indrejseforbud for bestandig.

 

– Voldtægt er grov forbrydelse, som hele retssystemet – politi, anklagere og domstole – ser meget alvorligt på, og det afspejler denne dom, siger anklager Jannik Rasmussen, Københavns Vestegns Politi.

 

Han tilføjer, at straffen for voldtægt generelt blev skærpet i 2016.

 

Dømte overvejer om han vil anke dommen. Han blev overført til fortsat varetægtsfængsling.

 

Straffeloven
§ 216. For voldtægt straffes med fængsel indtil 8 år den, der tiltvinger sig samleje ved vold eller trussel om vold (…)

 

Københavns Vestegns Politi

Del på Facebook

ANDRE LÆSER OGSÅ…