Varde har fået uledsagede flygtningebørn, den ene med fuldskæg

Dansk mavedans på børneasylcentret.

Sidste år kom der 2068 såkaldte uledsagede flygtningebørn.

 

Fire af dem kom til Varde hvor de nu skal bo efter at have fået opholdtilladelse. Det skriver Jyske Vestkysten, hvor man også kan se en billedserie af to af børnene. Klik her.

 

Al Hasan Orabi

Al Hasan Orabi var 17 år da han ankom til Danmark, i dag er han 19 år og han har i mellemtiden groet fuldskæg. Al Hasan bor nu i en god 1-værelses lejlighed i Varde, han er med i en teatergruppe og han går i Ungdomsskole i Esbjerg for at lære dansk.

 

Al Hasan er araber og han kommer fra Damaskus i Syrien. Han er søn af velhavende forældre og han har 3 søskende. Familien bor nu i Egypten, og det gjorde Al Hasan også, før han kom til Danmark.

 

Årsagen til, at Al Hasan ikke bor sammen med familien i Egypten er, at hans pas løb ud, og at han derfor blev bedt om at tage til Syrien for at få det fornyet. Men da han ikke ville risikere at blive indkaldt som soldat ”flygtede” han til Danmark.

 

Al Hasan savner sin familie frygtelig meget, men han har fået afslag på familiesammenføring, da han var næsten 18 år, da han ansøgte. Nogle jurastuderende ved Københavns Universitet har nu hjulpet ham med at anke afgørelsen, men svaret lader vente på sig, og det er Al Hasan ret utilfreds med.

 

”Hvis jeg bare skal have et afslag igen, så kan de da bare sige det,” siger Al Hasan vredt. (Jyske Vestkysten)

 

Tato Al Rashid

Tato Al Rashid var 16 år da han ankom til Danmark, i dag er han 18 år. Tato er kurder og han er vokset op på landet udenfor Aleppo i Syrien. Hans forældre er landmænd, han har 9 søskende, og han er selv anden yngst.

 

Tato forlod hjemegnen med en ældre bror, men han blev midlertidigt tilbagehold i Italien. I dag er begge brødre i Danmark. rejsen fra Syrien til Danmark tog tre år, da Tato måtte arbejde for at skaffe penge til billetten til Danmark.

 

Læs også
Frem mod valget må partierne tage klart stilling til det helt store spørgsmål i asylpolitikken

Tato har også søgt familiesammenføring, men han kom sent i gang, da hans mor i begyndelse ikke kunne overskue at flygte.

 

Mange ubesvarede spørgsmål

De to unge mænds historie vil sikkert undre en del reflekterende mennesker. Hvordan kan det gå til, at disse unge mænd, der begge har familie i Syrien og Egypten kan få opholdtilladelse, når de ikke er forfulgte eller i fare, den enes familie er ovenikøbet velhavende?

 

Og hvordan kan det gå til, at disse unge mænd, hvor de ene har fuldskæg, præsenteres som drenge og flygtningebørn. Har journalisten på Jyske Vestkysten måske glemt at pudse sine briller?

 

” To drenge savner deres far og mor,” skriver avisen i sin overskrift. Der har sikkert ikke været et øje tørt blandt journalistens kolleger, resten af avisen læsere må have været desorienteret. De fleste mennesker vil jo forvente at se et billede af et par knægte på 10-12 år, og ikke et par fuldvoksne unge mænd, hvor den ene ovenikøbet har fuldskæg. (Jyske Vestkysten)

 

Desuden må man spørge, om det er rimeligt, at Udlændingestyrelsen uden videre giver opholdstilladelse, til unge mænd, der nægter at gøre militærtjeneste, når danske soldater sætter livet på spil for ”deres” frihedskamp?

 

Og når Al Hasan ikke vil indkaldes til, at bekæmpe Islamisk Stat, betyder det så, at han faktisk er på deres side?

Læs også
Socialdemokratiet laver tåbeligt drilleri mod Løkke om asylcentre uden for EU – det er sagen alt for alvorlig til

 

Danskerne får næppe svar på deres undren om de unge mænd, der uden videre får opholdstilladelse, til trods for at størsteparten har familie og/eller slægtninge hjemme eller i andre ofte muslimske lande. Men danskerne kan få lov at betale regningen, og den er stor.

 

Dyrt for danskerne

Gennemsnitsprisen for et såkaldt uledsaget flygtningebarn er omkring 530.000, kr. om året. Det er uvist, hvor meget barnet koster, når det har passeret 18 år, og har får sin egen lejlighed. Men det er sikkert mere end for en almindelig flygtning, hvor gennemsnitsprisen er 215.ooo kr. for eksempel fordi ”barnets” familie er langt væk, og det derfor har brug for en særlig indsats med mentorer, socialrådgivere o. lign.

 

Ifølge Europol er 91 procent af de uledsagede flygtningebørn af hankøn. Flest kommer fra Afghanistan og Syrien og flest siger, at de er 16 eller 17 år gamle..

 

På Børnecenter Hundstrup ser mange af børnene dog noget ældre ud. Her kan man se nogle af børnene på Børnecenter Hundstrup

 

Læs også
Ramadanen giver voldsom ballade på asylcentre

 

Tv2 har besøgt Børnecenter Syd i Tønder, hvor de unge mænd havde barberet sig til det fine besøg. Man kan se billeder her.

 

 

Del på Facebook

ANDRE LÆSER OGSÅ…