Unge bøller hærger lystbådehavn, så medlem af sejlklub gennem 40 år overvejer at flytte havn – ”Hvis man siger noget til dem, er luften fuld af trusler”

Det var et problem sidste sommer, og nu er det kommet tilbage: Utilpassede bøller hærger i Aarhus Lystbådehavn, både til lands og til vands.

 

Sejlerne oplever at deres benzindunke bliver lettet for indhold, og at vandslanger, sejlertøj, våddragter og spiritus forsvinder fra bådene og fra klubhuset.

 

Det har altid fungeret med åbne døre, sejlerne kender forskel på dit og mit, der har aldrig været problemer. Men det er slut nu.

 

”Hele klubben lider nød. De unge mennesker opfører sig ad helvede til. Der er brændemærker i broen fra deres engangsgriller. Hvis man siger noget til dem, er luften fuld af trusler,” forklarer Per Risvang, der overvejer at finde et andet sted til sin båd på trods af, han har været medlem af sejlklubben i 40 år. (Aarhus Stiftstidende)

 

Folk er bange

Den Korte Avis skrev sidste år om problemer i havneområdet. En ældre bruger af havnen fortalte dengang, at bøllerne var af udenlandsk oprindelse.

 

”Det er araberknægte, og det ER et problem, selvom politiet siger noget andet,” sagde han. (DKA)

 

Problemet var, at de unge mænd på vandscootere ikke overholdt reglerne for færdsel i havnen og udenfor i området, hvor badende, stangsurfere og andre holder til. Småbørn i optimistjoller blev der heller ikke taget hensyn til.

 

Aarhus Stiftstidende fortæller ikke noget om, hvem de nuværende bøller er. Men adfærdsmønsteret minder i hvert fald om det, man oplevede sidste år.

 

Avisen skriver, at det er meget svært at få havnens folk i tale om problemerne. Der er heller ingen udover Per Risvang, der vil stille op med navn og ansigt. Folk er bange, og de frygter repressalier, hvis de står frem.

 

””Det er bedst at holde sig for sig selv. Vi ved godt, du har set, hvad vi har lavet. Men du skal ikke sige noget til politiet,” sagde bøllerne ifølge en voksen sejler, der var til stede, men af frygt for repressalier ikke ønsker sit navn i avisen.” (Aarhus Stiftstidende)

Læs også
Syrer dræber mand med sværd på åben gade – Tyskland i chok over drabsbølge med indvandrere som gerningsmænd

 

Den værste i landet

Under Aarhus Stiftstidendes besøg på havnen viste Per Risvang stedet, hvor bøllerne primært holder til, ved havneudsejlingen. Avisen tog billeder af det hele, for eksempel det grimme hul efter en grill og diverse grafitti.

 

Nogle havde for eksempel skrevet ”Free Gaza” efterfulgt af et peacetegn og et ”not!”.

 

Andre har skrevet fuck og fisse på havnefyret. Billederne kan ses over artiklen i Aarhus Stiftstidende her.

 

Der er naturligvis andre end arabere, der går op i Gaza, og det kan ikke siges med sikkerhed, om det er de samme, der bliver ved med at hærge havnen.

 

Men havnens brugere vil lige så lidt som sidste år stå frem og fortælle om problemerne eller gøre noget ved dem.

 

Læs også
Chok i Holland: Mange politifolk med indvandrerbaggrund er stærkt involveret i kriminel aktivitet

Så længe det er situationen, bliver det formentlig kun værre. Allerede nu er forholdene i Aarhus Lystbådehavn de værste i landet.

 

”Vi har en havn, der ikke vil håndhæve ordensreglerne. Havnemesteren går ikke med kasket eller uniform. En havn skal have en havnemester, der er fysisk tilstede i arbejdstiden, vi ser ham aldrig. Af alle kommunale havne i landet er Aarhus Lystbådehavn den, der fungerer dårligst. De københavnske havne har slet ikke de samme problemer med utilpassede unge, men de har også den selvforvaltning, vi her i havnen er blevet lovet i årevis,” siger Per Risvang. (Aarhus Stiftstidende)

 

Bøllerne fortsætter med at hærge.

 

Del på Facebook

ANDRE LÆSER OGSÅ…