Forældrene trues med tæsk, når de beder vandscooterne overholde reglerne

Manden på billedet er en af de lovlydige (Foto: Den Korte Avis)

Aarhus Lystbådehavn myldrer med liv og aktiviteter, men igen og igen brydes den gode stemning af bøller på vandscootere.

 

De drøner gennem havnen med høj fart, og de sejler alt for tæt på land i området, hvor der er mange svømmere, kajaksejlere, folk på SUB boards og børn i optimistjoller.

 

”Vi har været ude for, at forældrene er blevet truet med tæsk, når de bad vandscooterne om plads til at søsætte optimistjollerne, og når vi bad dem om at sejle lidt længere ud til havs. Flere gange har vores elitesejlere, der for de flestes vedkommende er piger, også følt sig så generet af hurtig sejlads og truende adfærd, at de har opgivet træningen,” fortæller Torben Houborg fra Aarhus Sejlklub. (Aarhus Stiftstidende)

 

“Åh nej, ikke igen”

Ifølge politiet er det dog ikke noget stort problem. Her henviser man til, at der er modtaget 7 anmeldelser af ulovlig vandscooter-sejlads i år, hvor det var i alt 17 anmeldelser sidste år.

 

De, der bruger havneområdet jævnligt, har en anden opfattelse af problemets omfang. Anders Lindberg på 26 år begyndte at SUB surfe i foråret, og han siger:

 

”Åh nej, ikke igen, er det første, vi tænker, når vi ser, at de kommer kørende med biler monteret med trailere med vandscootere på, som de sætter i vandet. Når vandscooterne er i vandet, går det stærkt. Ofte har de kammerater stående inde på land, som de laver opvisning for. Men de sejler også tæt på strandens badegæster for at imponere dem.” (Aarhus Stiftstidende)

 

Området uden for havnen, hvor bøllerne hærger. Svømmebadet Den Permanente ses i baggrunden. Foto DKA.

 

Politiet kom ikke

Den unge surfer undrer sig over, hvor politiet er henne. SUP board instruktør Michael Allman forstår det heller ikke, men han er glad for, at der endnu ikke er kommet nogen til skade.

 

”I et lukket område foran Strandbaren har man åbnet op for badning i et markeret område. En dag, hvor vi lavede introduktion til SUP i området, kom to vandscootere drønende. Da de så bøjerne, som er sat op for at markere, hvor man må bade, begyndte de to at sejle slalom mellem bøjerne. Der er en farlig situation, hvis der ligger badende i vandet. Men der skete heldigvis ikke noget,” fortæller Michael Allman. (Aarhus Stiftstidende)

Læs også
Mangeårig kriminalassistent: Udlændinge kræver stor politiindsats – men politiets øverste ledere vender det blinde øje til problemerne

 

Ifølge instruktøren ringede livredderne straks efter politiet, men de kom ikke.

 

Hvem er de?

Den Korte Avis spørger folk på havnen, hvem bøllerne er.

 

En gruppe ældre mennesker, som nyder en øl og udsigten over skudehavnen med de gamle træskibe, siger, at dem, de har set, er mænd med anden etnisk baggrund.

 

”Det er araberknægte, og det ER et problem, selvom politiet siger noget andet,” fortæller en mand, som ikke vil fotograferes eller have sit navn i avisen.

 

Hvor ofte ser du dem?

 

Læs også
Douglas Murray: “Europas undergang. Immigration, identitet og islam”

”Tjaa, jeg er jo ikke hernede hver dag, selvom det er tæt på. Det er ofte.”

 

Er der også andre, der gør havnen usikker?

 

”Der kommer da engang imellem nogle sejlere med for høj fart, men det er ikke dem, der er på vandscooterne.”

 

Jeg spørger et par andre på en bænk:

 

Jeg har hørt, at det er mænd med anden etnisk baggrund, som ikke gider overholde reglerne for vandscooter-sejlads i havnen, er det noget I kender til?

 

”Ja, og det er en farlig sport, fordi disse maskiner kan opnå en fart på mindst 100 km i timen.”

 

Læs også
Udsigt til politisk drama om udlændingepolitik mellem Kristian Thulesen Dahl og Mette Frederiksen

Kan man leje vandscooterne et sted?

 

”Nej, det har vi ikke hørt om, de har dem selv med, og de bliver sat i vandet lidt længere nede ad kajen, hvor der er en bom, som man kan få til at gå op, hvis man lægger en polet i automaten,” fortæller manden, som også vil være anonym.

 

Slæbestedet med betalingsautomat. Foto DKA.

 

Jeg har læst i avisen, at det primært er rampen på den modsatte side, ovre ved Aarhus Sejlklub, som benyttes af bøllerne.

 

”Ja, de har også en rampe, men sejlklubben er meget mere strikse, så nogle gange er de nød til at bruge betalingsstedet.”

 

Læs også
En samtalebog mellem de to forfattere og kulturkritikere Kasper Støvring og Mikael Jalving

Slæbestedet ved Aarhus Sejlklub, tæt ved udsejlingen. Foto DKA.

 

Brug for myndigheder, der træder i karakter

Hos Aarhus Sejlklub ser man gerne, at det offentlige slæbested bliver lukket, men det synes havnemesteren ikke er en god ide, fordi det også benyttes, af folk som kommer langvejs fra. Havnemesteren ser hellere, at vandscooter-folkene samles i en forening.

 

”Hvis der var en forening, kunne man måske også trække ballademagerne, dem, der ikke kender reglerne, ind i foreningen. Så kunne jeg samarbejde med en forening om at løse problemerne, det ville være optimalt,” siger havnemesteren. (Aarhus Stiftstidende)

 

Havnemesteren mener altså, at en forening kan være løsningen på problemet, som har stået på hver sommer gennem flere år. Men noget tyder på, at der skal mere til. Når bøllerne truer optimistjolle-sejlernes forældre med tæsk, ser der ud til at være hårdt brug for en myndighed, der kan træde i karakter.

 

Af andre initiativer, som foreslås, nævnes flere skilte, men det tror svømmerne bag Aarhus Havbane ikke rigtigt på. Efter at have forsøgt dialog og samarbejde med bøllerne, skriver de på deres Facebookside:

 

“Skilte kunne vi godt sætte op, men det ville nok desværre være forgæves. De personer der sejler inde i banen er udmærket klar over, at de ikke må være der. De er også klar over, at politiet ikke kan fange dem på vandet, så derfor kan de sagtens spille smart ved at sejle tæt på land og spille “smart”.

Læs også
Mediernes dækning af Socialdemokratiets nye udlændingeudspil er helt ude af trit med virkeligheden

 

“Vi er både i dialog og samarbejde med Aarhus Vandscooter Klub. De, der sejler uhæmmet, er rebeller og ønsker ingen dialog. De ødelægger det desværre for mange andre, som kender reglerne.”

 

Forsidefoto viser en vandscooter som overholdt den maksimale hastighed på 3 knob gennem havnen.

 

Del på Facebook

ANDRE LÆSER OGSÅ…