Derfor vil de ud af EU: Britiske modstandere mener, at EU udgør en regulær fare for landets og borgernes sikkerhed

Wkimedia

Den 23. juni skal der være folkeafstemning i Storbritannien om medlemskabet af EU. Det kan blive en skæbnedag for hele Europa.

 

Forskellige meningsmålinger viser, at mange siger, de vil stemme ja til at melde sig ud.

 

Tilhængerne af Storbritanniens udmelding af EU, den såkaldte Brexit, slår på, at EU på grund af princippet om den frie bevægelighed og de åbne grænser udgør en fare for både landets og borgerne sikkerhed.

 

Dem er vil blive i EU siger, at en udmelding af EU vil medføre en økonomisk katastrofe for landet.

 

Splittelsen i spørgsmålet går helt op i premierminister David Cameron’s konservative-liberale samlingsregering, hvor ikke færre end syv ministre har tilsluttet sig Brexit-bevægelsen og argumenterer for et ”nej” til fortsat medlemskab af EU

 

Justitsministeren vil af EU

Blandt dem, der har tilsluttet sig Brexit-bevægelsen, er blandt andre den konservative justitsminister, Dominic Raab, der så sent som i går, onsdag, advarede om, at britisk forbliven i EU vil betyde endnu frie adgang for udenlandske kriminelle.

 

”EU’s lovgivning har gjort det meget svært at udvise udenlandske kriminelle, og vi må være forberedte på, at det efterhånden bliver endnu sværere på grund af EU-Domstolens fortolkninger af Den Europæiske Menneskerettighedskonvention,” sagde Dominic Raab blandt andet ifølge den engelske avis Express (Daily and Sunday Express)

 

Halvtreds af Europas farligste forbrydere

Udtalelserne faldt i forlængelse af, at Brexit-bevægelsen ifølge The independent har offentliggjort en oversigt, der viser, at 50 af Europas farligste forbrydere uhindret er rejst ind i Storbritannien, samt at 45 af dem efterfølgende har begået grove forbrydelser i landet. Blandt andet voldtægt og mord.

 

I den forbindelse udtalte en af Brexit-bevægelsens ledere, Matthew Elliott, at Storbritannien takket være EU er ”ude af stand til at forhindre farlige personer i frit at vandre ind i Storbritannien,” og fortsatte:

 

Læs også
EU-Domstolen foretager grov diskrimination mod Israel – kræver speciel mærkning af israelske varer fra besatte områder

”Arbejdskraftens frie bevægelighed har skabt fri bevægelse for kriminelle, der gør Storbritannien mindre sikker og mindre beskyttet. Vi har tilladt EU-dommerne hænge et velkomstskilt op for folk, som aldrig nogen sinde bude have haft tilladelse til at komme ind i Storbritannien,” sagde Matthew Elliott ifølge The Independent

 

Topterrorist fotograferede stadion i Birmingham

Attentaterne i Bryssel tirsdag før Påske og ikke mindst afsløringerne af, at den 31-årige topterrorist, Mohammed Abrini, som sættes i forbindelse med attentaerne i både Paris og Bryssel, i juli måned sidste år var i Birmingham, hvor han blandt andet fotograferede fodboldstadions, har forstærket kravene om britisk udmeldelse af EU og en styrkelse af grænserne.

 

Således har Brexit-tilhængerne nu fået støtte fra den tidligere chef for den britiske efterretningstjeneste, MI5, Sir Richard Dearlove.

 

I en artikel i Procpect Magazine skrev han efter attentaterne i Bryssel, at det på to områder ville være en sikkerhedsmæssig fordel for Storbritannien at forlade EU.

 

Det ene områder drejer sig om, at Storbritannien dermed bliver uafhængig af Menneskerettighedsdomstolen, som i flere år forhindrede Storbritannien i at smide to hadprædikanter ud af landet.

 

Det andet område drejer sig om en skærpelse af grænsekontrollen, og som den tidligere efterretningschef finder er vigtigst.

Læs også
Erdogan vil ødelægge kurderne – EU og FN er magtesløse

 

Storbritannien er ikke medlem af Schengen, men er alligevel forpligtet til at lade EU-borgere rejse frit ind i landet. Det har lidt over to millioner østeuropæere indtil nu benyttet sig af.

 

David Cameron: ”Det handler om økonomi”

Den tidligere formand for den britiske politimesterforening og tidligere politimester i Nordirland, Sir Hugh Orde, er en af de få EU-tilhængere, der imødegår Brexit-tilhængernes sikkerhedsargument med trusler om udmelding af Europol og Den Europæiske Arrestordre.

 

For langt hovedparten af de øvrige EU-tilhængere er det økonomien, der tæller, hvilket premierminister David Cameron klart har præciseret i en artikel i The Telegraph:

 

”Hvis I stemmer for at blive i Europa, kan jeg præcist beskrive, hvad det er, I stemmer for. Vore handelsforbindelser med et reformeret Europa og resten af verden vil vokse. Vi vil fortsat samarbejde med vore naboer om at gøre vort land mere sikkert,” skriver David Cameron blandt andet og fortsætter:

 

”Og Storbritannien vil fortsat hjælpe til med at regulere det marked på fem hundrede millioner mennesker, som er lige uden for vort dørtrin, og vi vil fortsat have noget at skulle have sagt om fremtiden for det kontinent, som vi geografisk er forbundet med. Dét er billedet af at blive – positivt og endeligt.”

 

Læs også
Han blev ansat som sikkerhedsvagt i supermarked – så sprang han ud som frådende islamist

EU-modstanderne mangler at forklare fremtiden

I sin artikel går premierminister David Cameron EU-modstanderne hårdt på klingen. De skylder at forklare, hvordan de forestiller sig fremtiden, påpeger han:

 

”Når de mennesker, der fører kampagne for at forlade EU bliver spurgt om, hvad deres vision for Storbritannien uden for EU er, bliver de påfaldende spage i mælet. Det er simpelthen ikke godt nok blot at hævde, at alt vil blive godt, når det er vore arbejdspladser og vores fremtidige økonomi, der nu er på spil.”

 

I den forbindelse påpeger David Cameron, at EU-modstanderne især skylder befolkningen et klart svar på, hvordan de vil sikre, at Storbritannien beholder sine europæiske markeder efter en eventuel udmeldelse af EU.

 

”Hvilke handelsforbindelser skal Storbritannien have med Europa efter at have meldt sig ud?,” spørger Cameron og fortsætter:

 

”Hvert land uden for EU, som har fået adgang til det indre marked, har måttet bidrage økonomisk til EU og acceptere arbejdskraftens frie bevægelighed samtidig med, at de overhovedet ingen indflydelse har på den lovgivning, der regulerer disse ting.”

 

I den forbindelse henviser David Cameron til Norge: ”De betaler omtrent det samme per indbygger til EU, som Storbritannien gør, og de accepter to gange så mange EU-indvandrere, og dog har de intet at skulle have sagt i EU’s Ministerråd,” fastslår den britiske premierminister David Cameron.

Læs også
Tjek udløbsdatoen på dit EU-sygesikringskort inden sommerferien

 

Det lyder dog mildt sagt usandsynligt, at Norge skulle have dobbelt så mange EU-invandrere som Storbritannien, der i øjeblikket har lidt over to millioner. Camerons researcher må have forvekslet det norske indbyggertal med EU-indvandrere.

 

Den 23. Juni: En skæbnedag for EU

Afstemningen om fortsat britisk medlemskab af EU vil blive afholdt den 23. Juni, der med rette kan betegnes som en skæbnedag for EU.

 

Storbritannien er næst efter Tyskland EU’s største økonomi, og en britisk EU-exit vil af samme grund være et hårdt slag for Unionen. Der til kommer, at et eventuelt britisk ja til udmeldelse af EU vil give folkelige selvstændighedsbevægelser rundt omkring i medlemslandene blod på tanden.

 

Ikke mindst i Danmark, hvor EU-modstanderne for alvor vil vejre morgenluft.

Del på Facebook

ANDRE LÆSER OGSÅ…