En børnehave er ude at gå tur i Vollsmose – pludselig kommer en knallert fræsende lige imod dem forfulgt af en bil i høj fart med nogle somaliere …

17 børn og 2 pædagoger var torsdag ude at gå tur i det grønne område bag Bøgeparken i Odense-bydelen Vollsmose.

 

Men pludselig ser flokken en maskeret mand komme fræsende på en knallert lige imod dem.

 

Pædagogerne får skyndsomt børnene ud til siden på græsset, og så kommer en bil farende med 60-70 km i timen og et punkteret forhjul.

 

Bilen slingrer faretruende fra side til side og den passerer de mange børn med en afstand af 1-2 meter.

 

Herefter fortsætter bilen mod Bøgetorvet, hvor tre somaliske mænd står ud og løber derfra.

 

” Der var en potentiel faresituation. Det er ikke ukendt, at vi ser biler og knallerter ræse rundt med høj fart på stierne bag Vollsmose, men det her kunne være gået rigtig galt,” siger vagtchef Lars Thede, Fyns Politi, til fyens.dk

 

Det var godt, det ikke gik som i Valby Parken i København, hvor to ældre kvinder blev slået ihjel, da to drenge på 13 og 15 år forsøgte at køre væk fra politiet i en stjålet bil.

 

Bilen var lånt ud til sønnen

Ifølge fyens.dk ved politiet, hvem der ejer bilen i Vollsmose. Men ejeren siger, at han havde lånt bilen ud til sin søn, og at hverken han selv eller sønnen har noget med sagen at gøre.

 

Politiet anmoder derfor offentligheden om hjælp.

 

” Vi vil meget gerne høre fra folk, som kan hjælpe os med navne på dem, der var med i bilen, og knallertføreren”, siger politiet. (fyens.dk)

Læs også
Er tiltalt for drabsforsøg mod søsters ekskæreste: Skød mod en dør i Vollsmose og forsøgte derpå at stikke af til Somalia

 

Det er en mærkelig sag, der næppe heller ikke vil blive opklaret. For i parallelsamfundet er der kun få, der ser positivt på politiet. Mange hader politiet og langt de fleste er skeptiske.

 

Forklaringen om, at faderen har lånt bilen til sønnen, der så ikke aner, hvem der har kørt den, virker højst ejendommelig.

 

Stierne bruges til motorkørsel

Fyns Politi og de fleste andre politikredse har mange erfaringer med unge mænd der kører vildt på stisystemer for gående.

 

”Det er ikke ukendt, at vi ser biler og knallerter ræse rundt med høj fart på stierne bag Vollsmose,” siger Fyns Politi.

 

De unge bruger oftest scootere, og de er typisk stjålet.

 

Læs også
25-årig indvandrer, der er sigtet i forbindelse med betjents død på Langebro, er nu løsladt

Når det bliver for slemt i et område, kan politiet finde på at gennemgå boligblokkenes kældre, hvor de ofte kan finde en god håndfuld stjålne maskiner, som så bliver konfiskeret. (Gellerup.Nu her og her)

 

Så hader man politiet endnu mere, sjæler nogle nye maskiner, som politiet så kan konfiskere, og sådan kan det fortsætte.

 

Men Fyns Politi er oprørte over somaliernes vanvidskørsel på stisystemet i Vollsmose, så måske sker der noget i denne sag:

 

”Det her er simpelthen for meget, og vi skal have bragt den form for kørsel til ophør,” siger vagtchefen. (fyens.dk)

 

 

Del på Facebook

ANDRE LÆSER OGSÅ…