Slaget om svinekød rykker tæt på hovedstaden – endnu en kommune siger: “Det er gris eller ingenting”

At servere svinekød eller ingenting i skolekantiner er kommunalpolitiske beslutninger, som er rykket tæt på den franske hovedstad.

 

Det er i omegnskommunen Chilly-Mazarin, at borgmesteren Jean-Paul Beneytou fra det borgerlige parti Les Républicains har dekreteret, at de dage, hvor der er gris på gaflen i kantinen i byens kommuneskole, skal der ikke serveres alternative måltider.

 

Det er sundest for skolernes økonomi, og religion har ikke noget med skolevæsenet at gøre, siger borgmesteren.

 

Borgmesteren stod fast trods protester

Kommunen ligger i regionen Ile-de-France få kilometer syd for det regionale midtpunkt Paris.

 

Det var derfor ikke svært for protesterende forældre at få opbakning fra selveste undervisningsminister Najat Belkacem, der som navnet røber har familierod i det muslimske Algeriet. Borgmesteren stod urokkeligt fast på sin beslutning, der trådte i kraft efter sommerferien i september.

 

Undervisningsministeren kom også i aktion, da storbyerne Toulouse og Perpignan overvejede at indføre vegetariske retter som alternativ, hvis kantinerne nogle dage bød på svinekød. Hun brød sig ikke om at spise skolebørnene af med grøntsager, og derved blev det.

 

Kommunister støtter de islamiske krav

Den største by, der har indført gris eller intet i skolekantinerne, er Chalon-sur- Saone, og her har bystyret siden stået fast på beslutningen. Den kraftigste protestdemonstration kom fra det lokale kommunistparti, og det vakte en del moro, at de argeste modstandere af religion gik i spidsen for kampen for religiøse spiseregler.

 

Del på Facebook

ANDRE LÆSER OGSÅ…