De laver hærværk og stjæler i forretninger, så reagerer samfundet … ved at give dem luksusferier på skatteydernes regning

Colourbox / Lalandia

For et års tid siden skrev vi her i avisen om unge kriminelle, der griner af politiet, når de som straf for deres kriminalitet belønnes med blandt andet skiture, koncertbilletter og hytteferier i Sverige.

 

Her et år efter har tiderne åbenbart ikke ændret sig på trods af, at der dengang opstod politisk røre om de unge kriminelles luksusophold.

 

Tværtimod kan BT nu berette om, at unge som dem, der efter forgodtbefindende begik butikstyverier mod en Netto i Brønshøj og i øvrigt vandaliserede lokalområdet, ikke bliver straffede, men tværtimod bliver sendt på luksusferier.

 

Lever livet i badelande

Af en aktindsigt, som BT har fået, fremgår det, at 56 unge mellem 14 og 18 år sidste år i oktober måned var afsted sammen med 12 pædagoger.

 

Turene var ifølge avisen uden et andet pædagogisk program end at hygge sig i Lalandia i Rødby og Billund.

 

Om en af turene til Lalandia for 21 unge fra Vesterbro og Valby lyder den pædagogiske begrundelse for turen blandt andet, at formålet er at give et “skub i forhold til selvstændighed og identitetsskabelse.”

 

På en badelandsferie, hvor 15 unge fa Brønshøj og Tingbjerg var afsted, lyder den pædagogiske begrundelse ifølge BT blandet andet:

 

“Turen var en oplevelsestur med fokus på at arbejde med relationer og få skilt en udfordrende drengegruppe ad i forhold til at skabe lokal ro i lokalområdet.”

 

Ungdomsborgmester Pia Allerslev: Der er ikke tale om belønning

Medens de konservatives politiske leder i Københavns Borgerrepræsentation, Jakob Næsager, i BT erklærer, at han slet ikke bryder sig om ”den her belønningskultur,” så har Venstres børne- og ungdomsborgmester i København, Pia Allerslev, en helt anden holdning:

 

Læs også
Tjek udløbsdatoen på dit EU-sygesikringskort inden sommerferien

”Vi sender ikke unge til Lalandia som belønning for noget som helst. Men der skal selvfølgelig være et pædagogisk indhold i turene, og klubberne skal lave opfølgende pædagogisk arbejde på turene, når de er hjemme igen,” siger Pia Allerslev til BT og fortsætter:

 

”Det har jeg en klar forventning om, og jeg kan konstatere, at klubber, der ikke har haft den fornødne dokumentation for turens indhold, har fået indskærpet de gældende krav.”

 

Brugte over en kvart million på skirejser

Det er ikke småpenge, der ruller, når de forskellige institutioner for kriminelle sætter deres ansatte og indsatte ud på diverse oplevelsesture.

 

Således brugte den sikrede ungdomsinstitutionen Grenen i 2014 og sidste år tilsammen lidt over 245.000 kroner på skirejser.

 

På Fyn brugte kriminalforsorgens institution ”Kontraktperson Fyn” i 2013 lidt over 411.000 kroner på rejser og koncerter. I 2014 lød regningen på lidt over 260.000 kroner anvendt til det samme formål.

Del på Facebook

ANDRE LÆSER OGSÅ…