Jonas Olsen forhandler stik- og skudsikre veste: ”Salget er fordoblet hvert år, i år måske tredoblet” – forklaringen er skræmmende

Der er sket en stor stigning i salget af sikkerhedsveste, som beskytter mod knive og skydevåben.

 

En af dem, der køber stort ind er Asylcenter Holmegaard. De vil forsyne alle deres 17 asylcentre med skud- og stiksikre veste. 5 centre på Langeland har allerede fået to hver. (Berlingske 1.6)

 

Asylcenter Holmegaards chef Ulrik Pihl oplyser, at der er tale om et ”pilotprojekt”.

 

”Det er ikke et spørgsmål om, at vi til dagligt skal gå rundt med de her veste, for det er slet ikke der, vi er. Det er for at skabe en tryghed og give et sikkert arbejdsmiljø og fordi, vi gerne vil bruge den mulighed, der her er, for at påføre personalet en ekstra sikkerhed, hvis de en dag skulle komme i en fysisk konflikt. Vestene kan fx blive nyttige ved svære samtaler med beboere, som kan være udadreagerende og truende, og hvor personalet vurderer, at snakken kan udvikle sig i en farlig retning,” siger han. (Berlingske)

 

Man må altså forstå, at det især er under den svære samtale med asylansøgere, at der kan være brug for sikkerhedsvestene.

 

Stort salg af veste

Den Korte Avis har talt med en af dem, der kender situationen.

 

Det er en mand, der forhandler sikkerhedsveste. Netforhandler og indehaver af protectiongroup.dk Jonas Olesen

 

Jonas Olsen oplyser til Den Korte Avis, at siden firmaet startede op i 2013, er salget steget 100 procent hvert år.

 

-Salget af sikkerhedsveste til private er fordoblet hvert år, i år måske tredoblet, det går godt. Salget til private er min største gruppe, siger indehaver af protectiongroup.dk Jonas Olesen.

 

Det er altså ikke kun arbejdspladser som asylcentre, der køber vestene.

Læs også
Radikale muslimer lever blandt os – men de hader vores værdier og kalder os ‘hvide svin’

 

Det er også privatpersoner, som selv føler, der har brug for at beskytte sig med en vest.

 

Har du en ide om hvor stort salget af sikkerhedsveste til private er?

 

-Det er stort, jeg sælger måske en om dagen.

 

Jonas Nielsen har en håndfuld konkurrenter i Danmark, så hvis de sælger ligeså mange hvert år, må man sige det er bemærkelsesværdigt, at så mange borgere mener, at de har brug for en sikkerhedsvest.

 

Asylcentre er blandt de ny kunder

Berlingske har talt med flere forhandlere af sikkerhedsveste, 3 ud af fire melder om en ny kundegruppe. Det er ansatte på asylcentre.

 

Læs også
’Sydlandsk mand’ gjorde seksuelle tilnærmelser til kvinde på gaden – da hun afviste ham, fik det uhyggelige konsekvenser

Jonas Olesen fortæller, at både ansatte på asylcentre og ansatte på sociale opholdssteder køber sikkerhedsveste.

 

Hvor ved du det fra?

 

-Folk ringer for at få råd om, hvad de skal købe, de forklarer, hvad de skal bruge dem til.

 

Socialarbejdere og ansatte indenfor asylindustrien er altså i stigende grad købere af sikkerhedsudstyr, som kan beskytte dem, når de skal på arbejde.

 

Men der er selvsagt også en anden stor gruppe private der køber sikkerhedsveste, dog ikke hos Jonas Olesen.

 

Bandemedlemmerne

Tilslutning til kriminelle indvandrerbander er i vækst, i Odense er det nærmest eksploderet. Myndighederne meldte for nylig ud, at man har fået 172 nye navne på en bandebekymringsliste. (DKA)

Læs også
Dansk Folkeparti ikke velkomne i området – partimedlemmer truet med tæsk og køller, da de ville hænge valgplakater op

 

Indvandrerbanderne har ofte territoriale konflikter med hinanden, mange bandemedlemmer er stærkt voldsparate og mange bære stik, eller slagvåben.

 

Indvandrerbanderne kan have navne som Black Army, Black Cobra, Loyal To Familia, United Tribunes Forewer, Black Jackets, AK81, Bloodz, Den Internationale Klub, Sjælør-gruppen, Vanløsegruppen, Trillegårdsgruppen osv. osv.

 

Man må formode, at mange bandemedlemmer bruger sikkerhedsveste, ikke mindst fordi det skabe prestige og respekt i miljøet og i de boligområder hvor de har magten, dvs i deres territorier.

 

Flere af de store indvandrerbander har, ikke overraskende, facebooksider, nationale som internationale, ligesom flere har en hjemmeside, fx Black Army, hvorfra man fx kan støtte banden ved at købe merchandice. Hos Black Army kan man fx støtte ved at købe et Black Army Iphone Cover til 200 kr. og en Black Army Kop til 100 kr.

 

Når der bliver flere bandemedlemmer vil der også blive solgt flere sikkerhedsveste.

 

Det kunne være interessant at vide, hvordan salget af sikkerhedsveste til private fordeler sig fx efter etnisk oprindelse.

Læs også
Indvandrer slog, sparkede og truede 15-årig pige – så forsøgte han at lyve sig fra det i retten

 

Del på Facebook

ANDRE LÆSER OGSÅ…