Antallet af indbrud vokser – nu gennemfører politiet stor aktion i det hårdest ramte område

En stigning på indbrudsområdet særligt i Nordsjælland er baggrunden for en stor politiaktion mandag.

 

Et stort antal politifolk er mandag morgen rykket ind mod flere end 50 steder på Sjælland i en aktion mod organiseret indbrudskriminalitet.

 

Politiet kalder selv den omfattende politiaktion for “Operation Disruption”. Den skal skabe størst mulig forstyrrelse i indbrudsmiljøet.

 

Målet med aktionen er ikke nødvendigvis anholdelser, men at stresse de mennesker,der har med indbrudskriminalitet på Sjælland at gøre.

 

Antallet af indbrud på Sjælland og særligt i Nordsjælland er efter et fald steget det seneste år. Den kurve skal knækkes. Det oplyser Bent Isager-Nielsen, politiinspektør og leder af Task Force Indbrud.

 

I aktionen går politiet for eksempel efter en campingplads. Her har borgere set litauiske biler køre rundt på mistænkelig vis.

 

– Vi er også ude at tale med tidligere indbrudstyve, der netop er løsladt fra fængslet, for at vise dem, at vi holder øje med dem her op til jul, siger politiinspektør Bent Isager-Nielsen.

 

Nogle steder vil der ifølge politiinspektøren ske anholdelser.

 

Mandagens aktion lægger sig i kølvandet på en stribe efterforskninger og aktioner mod grupper af personer, der mistænkes for organiseret indbrudskriminalitet og hæleri.

 

Tidligere på året anholdt politiet fire personer med tilknytning til banden LTF, Loyal To Familia. De er sigtet for i alt 170 indbrud på Nordsjælland.

 

Læs også
Pludselig stod afrikaner i 74-årig kvindes stue – men hun fandt sig ikke i hvad som helst

Derudover anholdt politiet sidst i november otte personer i en koordineret aktion, som foregik i flere dele af landet.

 

To af dem blev sigtet for hæleri ved at købe dyre designermøbler af indbrudstyve og sælge dem videre. Nogle af de otte anholdte havde rockerforbindelser.

 

Ved aktionen i november oplyste politiet, at der sandsynligvis ville komme flere anholdelser og sigtelser i den kommende tid.

 

/ritzau/

Del på Facebook

ANDRE LÆSER OGSÅ…