Det er en dansk folkeskole – men det er islam, som præger billedet

Tovshøjskolen i Gellerup er en skole med 100 procent tosprogede elever. Skolen og Aarhus kommune prøver at lave alle mulige initiativer for at få gang i integrationen.

 

Et af de seneste tiltag er en begivenhed som skal markere, at eleverne lærer noget uden for skolen, som er godt for integrationen.

 

Men hvis man kigger på de ældste elever, så ser det i realiteten ud til, at mange af dem fjerner sig mere og mere fra at blive en del af det danske samfund.

 

I stedet for danske værdier ser det ud til, at det er politisk islam, som fylder mere og mere.

 

Politisk islam eller islamisme betyder at man går ind for et samfund styret af Koranens love og overleveringer om Muhammeds liv, frem for af et demokrati.

 

Sådan tænker de mange skolepiger måske ikke direkte. Men det er en udvikling, de i realiteten er underlagt.

 

Mainstream islam i Danmark er i stigende grad domineres af politisk islam. Unge muslimske piger og kvinder i Danmark, også på Tovshøjskolen, viser det med deres påklædning.

 

Som det ses i en videooptagelse fra Tovshøjskolen, har 12 ud af 14 unge piger slør på. Kun 2 piger har ikke, det er langt under hver fjerde. Kvinders tildækning er en del af bogstavtro islam.

 

Anledningen  for videooptagelsen var overrækkelse af et såkaldt ”OCN-bevis”. Videoen er offentlig tilgængelig på Facebook, og den kan ses her.

 

De ældste elever, hvoraf flertallet har slør på ses fra 27 sekunder inde i optagelsen.

 

Læs også
Muslimer kræver nye pasregler – muslimske kvinder må ikke vise deres ører

OCN står for Open College Network, og er en metode til at give unge mennesker papir på det, de lærer uden for skolen. Det kan være i jobtræning, ungdomsskole, produktionsskole, aftenskole, praktik, efteruddannelse, frivilligt foreningsarbejde og meget andet.

 

”Vi kalder den læring som formidles i disse sammenhænge for uformel læring eller uformel kundskab,” siger OCN-medarbejder i videoen her.

 

Det er godt, at unge mennesker er ihærdige for at lære noget og vise hvad de mestrer, det kan man sagtens klappe af. Men man kan ikke ignorere hvad det islamiske tørklæder og anden form for islamistisk adfærd er udtryk for.

 

Holdningen til sharia

Islamisk hovedtørklæde er ikke en harmløs beklædningsgenstand, men et stærkt symbol på, at klassiske islamiske normer dvs. politisk islam dominerer blandt mange muslimer. Et meget stort mindretal blandt muslimer i Danmark mener faktisk, at Koranen skal indarbejdes i dansk lovgivning.

 

”Næsten 4 af 10 muslimer i Danmark ønsker, at Koranen skal indgå som fundament for dansk lovgivning. 11,3 pct. mener, at Koranen alene skal være fundamentet for lovgivningen, mens 26,5 pct. mener, at en blanding af grundloven og Koranen skal være fundamentet. Det viser en meningsmåling, som analyseinstituttet Wilke har foretaget for Jyllands-Posten.”

 

Henved 40 procent mener altså, at sharia skal være en del af dansk lov. Radwan Mansour som er imam i Fredens moské i Aarhus Vest forklarer hvorfor sharia kun skal være en del af:

Læs også
Socialdemokratisk politiker blev jaget væk fra Nørrebro: ‘Demokrati er imod Allah’

 

”Danmark er ikke et islamisk land – vi bestemmer ikke – så jeg mener, at det både skal være Koranen og grundloven, som dansk lov skal bygge på,” sagde han. (JP)

 

Radwan Mansour omtales ofte som repræsentant for moderate muslimer, man skal altså forstå, at selv om man er moderat muslim, så mener man alligevel, at sharia burde være en del af dansk lov.

 

Mange mennesker tror, at såkaldte moderate muslimer er at sammenligne med en gennemsnitlig dansker, og at disse muslimer er kommet til Danmark, fordi de higer efter at leve i et sekulært samfund, hvor religion er en privat sag.

 

Vi ved ikke hvad de unge piger i Gellerup tænker. Men det kan undre, at myndighederne kun ser en succeshistorie om aktive piger og slet ikke ser de holdninger, som breder sig i det danske samfund.

 

Del på Facebook

ANDRE LÆSER OGSÅ…