Opsigtsvækkende indrømmelse fra regeringen: Over halvdelen af udviste asylansøgere er forsvundet ud i den blå luft – myndighederne aner ikke, hvor de er

Tilfældige asylansøgere/Arkivfoto/Youtube

Selvom en asylansøger får sin ansøgning afvist, behøver han nødvendigvis ikke at rejse ud af landet. Tværtimod er der intet, der forhindrer en afvist asylansøger i at blive i Danmark. Vedkommende skal blot afbryde enhver kontakt med myndighederne, hvilket ingen forhindrer ham i, og så ellers leve her illegalt.

 

Af et svar fra integrationsminister Inger Støjberg (V) til formanden for Folketingets Retsudvalg og Dansk Folkepartis gruppeformand, Peter Skaarup, fremgår det således, at omkring halvdelen af de asylansøgere, der sidste år fik deres ansøgning afvist, er forsvundet ud i den blå luft.

 

Ingen aner, om de er rejst hjem, eller om de fortsat opholder sig i Danmark og ernærer sig ved kriminalitet eller sort arbejde.

 

Over 700 asylansøgere er forsvundet

I alt 1.413 asylansøgere blev sidste år nægtet asyl og dermed udvist fra Danmark, men over 700 er tilsyneladende forsvundet ud i den blå luft.

 

Af svaret fra Inger Støjberg fremgår det således, at der blandt de udviste er ”556 personer, som er meldt udeblevet fra indkvarteringsstedet og dermed er registreret som skønnet udrejst.”

 

Dertil kommer ifølge svaret til Peter Skaarup, at ”Desuden har Nordsjællands Politi oplyst, at 179 af de afviste 1.413 hverken er registreret i politiets systemer som udsendt eller som værende i udsendelsesposition.”

 

Dette kan ifølge svaret skyldes, ”at de pågældende efter et endeligt afslag på asyl i 2015 og efter en oprettelse af en udsendelsessag hos politiet har fået udsat udrejsefristen på grund af, at deres sag er tillagt opsættende virkning eller er meddelt opholdtilladelse i Danmark.”

 

Men ingen aner tilsyneladende, hvad der er blevet af dem, og det bringer det samlede antal forsvundne udviste asylansøgere op på i alt 735 personer.

 

Kun små 400 er blevet udsendt

Af de 1.413 asylansøgere, som sidste år blev nægtet asyl, er kun de 376 blevet hjemsendt, medens 302 i øjeblikket befinder sig i såkaldt udsendelsesposition i blandt andet det tidligere åbne fængsel Kærshovedgård ved Ikast i Midtjylland.

 

Læs også
’Sydlandsk mand’ gjorde seksuelle tilnærmelser til kvinde på gaden – da hun afviste ham, fik det uhyggelige konsekvenser

Her skal der med tiden også anbringes udviste kriminelle på tålt ophold.

 

Alle opgørelser i denne artikel er per 19. maj, og det betyder, at en del af de udviste asylansøgere, der på det tidspunkt var i udsendelsesposition, meget vel kan være smuttet.

 

Peter Skaarup: Danskernes sikkerhed sættes over styr

Hos Dansk Folkeparti er gruppeformand og formand for Folketingets Retsudvalg, Peter Skaarup, mildt sagt forbløffet over svaret fra integrationsministeren.

 

”Én ting er, at der er besvær med at sende afviste asylansøgere ud af landet. Noget helt andet er det faktum, at omkring 700 udviste asylansøgere ganske enkelt er forsvundet ud i den blå luft, uden at nogen aner, om de er rejst hjem, eller om de nu opholder sig illegalt her i landet,” siger Peter Skaarup til Den Korte Avis og understreger:

 

”Det er ganske enkelt helt uantageligt og udtryk for et ubegribeligt slendrian fra de ansvarlige myndigheders side, som på den måde sætter danskernes sikkerhed over styr. Folk, der opholder sig illegalt, har jo som bekendt kun to måder at overleve på. Enten ved kriminalitet eller ved sort arbejde.”

 

Peter Skaarup oplyser, at han nu vil bede justits minister Søren Pind redegøre for, om han finder, at situationen betryggende for landets borgere, og hvad han i så fald har tænkt sig at stille op for at forebygge lignende situationer i fremtiden.

Læs også
Dansk Folkeparti ikke velkomne i området – partimedlemmer truet med tæsk og køller, da de ville hænge valgplakater op

 

Selv har Peter Skaarup en løsning på problemet:

 

”Justitsministeren og regeringen kan jo blot Følge Dansk Folkepartis forslag om at sende asylansøgere, der kommer fra et sikkert land som for eksempel Tyskland, retur til det sikre land, de kommer fra. Der er de jo ikke i fare, og det er efter vores opfattelse ikke i strid med konventionerne at reagere på den måde,” understreger Peter Skaarup.

Del på Facebook

ANDRE LÆSER OGSÅ…