Hverdag i Danmark for muslimsk pige på 10 år – islamisk tørklæde, koranskole og somalisk familienetværk

Tv2´s dokumentarserie ”Moskeerne bag sløret” gav danskerne indblik i den islamiske parallelverden i Danmark.

 

En anden måde at få indblik i parallelverdenen er at følge med på bydelsportalen gellerup.nu.

 

Bydelsportalens skribenter lider godt nok i stærk grad af hensynsbetændelse, men lige meget hvor umage de gør sig, kan de ikke skjule, hvordan hele parallelsamfundet er indrettet på islam og sharia.

 

En af de seneste fortællinger, er en slags reklame for det somaliske FamilieNetværk i Gellerup. Foreningen har cirka 50 medlemmer. Børn, unge og voksne af somalisk oprindelse.

 

En ung pige Raiya Abdi-Rashid og hendes veninder er nogle af dem. Man kan se Raiya her og hele venindegruppen her.

 

Raiya og veninderne er ml. 11 og 15 år, og de er alle sammen iklædt den islamiske uniform, hovedtøjet hijab.

 

Raiya bruger hijab, fordi hun er muslim, og fordi hun har gået i koranskole siden hun var 10 år.

 

”Jeg begyndte at blive aktiv, da jeg var ca. 10 år og flyttede fra Gellerupparken til Toveshøj. Min mor mødte Ilham Mohamed (forkvinde for FamilieNetværk), og Ilham tog os til sig. Vi var meget sammen i familierne, og så lærte vi mange af de andre at kende også. Alle familierne kender hinanden rigtig godt, hjælper hinanden, tager på ture sammen og sådan,” fortæller Riyah. (gellerup.nu)

 

I koranskolen har Riyah og de andre somaliske piger lært, at ordentlige piger og kvinder med en sund islamisk moral, de dækker sig til. Og de har lært, at hvis de ikke gør det, så må de være parat til at tage straffen for at gå imod Allah og profeten Mohammeds anbefaling.

 

Raiya og veninderne kan altså vælge enten at følge anbefaling eller at tage konsekvensen på dommedag. Der er frit valg.

 

Læs også
Forbyd muslimske bønnekald ved lov

Stort set alle somaliske piger gør brug af det frie valg. De vælger at følge anbefalingen, og dem, der måske er i tvivl følger trop, for det er jo skræmmende historier, der fortælles om dem, der ikke følger anbefalingerne.

 

Undertegnede har arbejdet som pædagog i Gellerup, og det har ofte slået mig, at selv meget små skoleelever har en indgroet frygt for helvede og Allah. Mange gange har jeg hørt børnene, og især pigerne sige:

 

“Jamen Hara, frygter du ikke Allah?”

 

“Hara, hvis du er ligeglad med Allah, så bræder du i helvede.”

 

“Man kommer i helvede hvis man ikke beder.”

 

Det er voldsomt, at opleve børn der er 100 procent overbevist om, at helvede findes. Når jeg har spurgt børnene hvad det er i helvede, som er så farligt, siger alle uden at blinke ild og Satan. Men mange kan ikke lide overhovedet at sige navnet.

 

Læs også
Asger Aamund fylder 80 år: Islam er i krig med os – det er på tide at se virkeligheden i øjnene

Som tiden gik, blev jeg klar over, at frygten for helvede er et vigtigt redskab, når børnene skal opdrages i den rette islamiske ånd, og fx når pigerne nærmer sig kønsmodning og tiden hvor man får hovedslør på.

 

Det fremhæves altid, at hijabben er noget man tager på frivilligt. Men det giver ikke mening at tale om frivillighed, når man samtidigt ved, at dem der ikke følger anbefalingerne straffes for det på dommedag.

 

Billeder fra 15. århundrede

Jeg kom til at tænke på disse illustrationer er fra det 15. århundredes Persien. Billederne forestiller profeten Mohammed der er på natterejse med englen Gabriel. Mohammed rider på Buraq, en hest med menneskehoved. I helvede ser Mohammed forskellige skamløse kvinder, der har forbrudt sig mod anbefalingerne.

 

Nogle kvinder er hængt op i deres hår over flammer. Det er straffen for at have vist håret til fremmede.

 

 

Andre kvinder er hængt op i deres bryster. Det er straffen for, at have født et barn uden for ægteskabet.

Læs også
To bøger, der giver indsigt i muslimsk værdier og dannelsesidealer

 

 

Atter andre kvinder er hængt op i deres tunger. De traffes for at have været næsvise, ikke at adlyde deres mand og for at forlade hjemmet uden tilladelse.

 

 

 

Det er ikke det samme, men …

Der er helt sikkert forskel på fortællingerne blandt koranskoleundervisere og imamer, nogle skruer op mens andre skruer ned for fortællingerne om helvede. Men de er er alle sammen enige om, at man ikke skal ønske sig at ende det forkerte sted.

 

Man må sige, at det er synd og skam, at så mange muslimske piger hjernevaskes til at tro på, at de er fortabte og forbandede hvis de ikke følger anbefalinger.

Læs også
Islamisk skilsmisselov skaber ulykke i Danmark

 

Islam er en tragedien for et utal af mennesker, og naturligvis især for muslimske piger og kvinder.

 

Herunder kan man se en video fra Gellerup Parkens sommerfest, hvor nogle af pigerne fra FamilieNetværket danser for forsamlingen. Der er stemning og hygge, men man skal ikke lade sig narre.

 

Bag facaden handler det stort set altid om knivskarp social kontrol.

 

Bemærk, at flertallet af selv de mindste piger blandt publikum allerede har valgt tørklædet til.

 

Pigernes dans symboliserer typisk årets gang i marken blandt afgrøderne.

 

Del på Facebook

ANDRE LÆSER OGSÅ…