Nu laver EU kvoter for, hvor mange torsk den enkelte lystfisker må fange på en dag…

Som om det ikke er nok med kanelindholdet i danskernes elskede bagersnegle og tilløb til et nu aflyst forbud mod lakridspiber, så har EU nu også fastsat kvoter for, hvor mange torsk hver enkelt lystfisker må fange på en dag.

 

EU har fastsat kvoten til fem torsk per mand per dag, og kvoten er ifølge miljø- og fødevaremister Esben Lunde Larsen (V) indført for at være med til at redde Østersøens torskebestand.

 

I en pressemeddelelse skriver miljø- og fødevareministeren således, at:

 

“Som noget helt nyt skal lyst- og fritidsfiskere også bidrage til at forbedre vilkårene for torsken, når de næste år maksimalt må bringe fem torsk i land om dagen.”

 

Sådan beskærer EU danske fiskeres fangstmuligheder

Beslutningen om også at indføre torskekvoter for fritids- og lystfiskere blev truffet under et 14 timer langt ministerrådsmøde i Luxembourg den 10. oktober, hvor blandt andet næste års kvoter for torskefiskeriet i Østersøen blev fastlagt.

 

I den vestlige del af Østersøen har danske fiskere ifølge Danmarks Fiskeriforening i år en kvote på 15.900 tons. Den vil til næste år blive beskåret med 56 procent, hvilket dog er en del mindre end EU-Kommissionens ønske om at beskære det danske fiskeri her med 88 procent.

 

I den østlige del af Østersøen er den danske kvote ifølge Danmarks Fiskeriforening i år på 51.429 tons, og den vil til næste år blive beskåret med 25 procent mod EU-Kommissionens ønske om 39 procent.

 

Esben Lund Larsen erkender: Danske fiskere rammes hårdt

I en pressemeddelelse lægger miljø- og fødevareminister Esben Lund Larsen ikke skjul på, at der er tale om dårligt nyt for danske fiskere, men han betegner alligevel resultatet som en halv sejr.

 

“Vi har fra dansk side gjort, hvad der står i vore magt for at forhandle nogle acceptable kvoter for de danske fiskere, og jeg ser resultatet som en halv sejr, fordi det er endt bedre end det elendige udgangspunkt (EU-Kommissionens forslag, red.),” siger Esben Lund Larsen og understreger:

 

Læs også
Erdogan vil ødelægge kurderne – EU og FN er magtesløse

“Men jeg er fuldt bevidst om, at resultatet stadig vil ramme danske fiskere hårdt, og derfor er der ingen grund til at juble.”

 

Langt over hundrede millioner kroner på spil

Ud over Bornholm er også en række havnekommuner langs de danske bælter økonomisk afhængie af torskefiskeriet i især den vestlige del af Østersøen.

 

Det drejer sig om Langelands Kommune, Ærø Kommune, Faaborg-Midtfyns Kommune, Nyborg Kommune og Kerteminde Kommune.

 

Da EU-Kommissionen i foråret fremlagde sin plan om at beskære torskefiskeriet i den vestlige del af Østersøen med 88 procent, bestilte Bælternes Fiskeriforening ifølge fyens.dk den 19. juli en undersøgelse hos Business Consult International, som man bad beregne de økonomiske konsekvenser af EU-Kommisionens forslag.

 

Rapporten fra analysefirmaet fastslog ifølge fyens.dk, at kommunerne samlet ville blive ramt af en omsætningsnedgang på 298 millioner kroner iberegnet følgevirkningerne for det lokale handels- og erhvervsliv.

 

Alene for Langelands Kommune ville tabet løbe op i 152 millioner kroner.

Læs også
Tjek udløbsdatoen på dit EU-sygesikringskort inden sommerferien
Del på Facebook

ANDRE LÆSER OGSÅ…