Nye afsløringer af hvad der skete, da præst blev slået ihjel i Frankrig af muslimsk terrorist

Terrorangreb i kirken

Tirsdag morgen ved ni-tiden begyndte en morgenmesse i den katolske kirke i Saint-Etienne-du-Rouvray, der ligger i Normandiet og med sine 29.000 indbyggere er en forstad til Rouen. Messen blev forestået af præsten Jacques Hamel. Tilstede var fem kirkegængere: et ældre ægtepar og tre nonner.

 

 

Pludselig, omkring kl. 9:45, brød to knivbevæbnede mænd ind ad en bagindgang. De angreb præsten, der forsøgte at forsvare sig, mens kirkegængerne skreg til angriberne, at de skulle holde op. De to mænd tvang præsten ned på knæ og ville skære halsen over på ham. Nonnen Danielle udnyttede øjeblikket til at flygte.

 

 

Terroristerne beordrede den 87-årige kirkegænger Guy til at filme, at de fremsagde arabiske bønner ved alteret og skar halsen over på Jacques Hamel. Han faldt til jorden med ansigtet vendt opad mod himlen, fortæller enken Jeanine. De stak ham herefter flere gange i brystkassen.

 

 

Guy blev herefter knivstukket i hals, arme og ryggen. Han spillede død for at overleve.

 

 

I mellemtiden fik Danielle standset en bil på gaden, og bilisten alarmerede myndighederne. Ved 10-tiden ankom en interventionsstyrke, der omringede kirken og spærrede området af. De forsøgte at forhandle med gidselstagerne. Siden forsøgte de at trænge ind men måtte trække sig, da terroristerne holdt deres gidsler foran sig.

 

 

Omkring kl. 10:30 kom de to tilbageblevne nonner og yderligere en kirkegænger ud ad kirkens fordør, efterfulgt af de to jihadkrigere, der råbte Allahu akbar! – Allah er størst! Den ene af mændene havde et håndvåben. Terroristerne blev begge skudt og dræbt af interventionsstyrken.

 

 

Ifølge statsanklageren François Molins bar den ene på maven en attrap, der lignede et selvmordsbælte, og tre knive, mens den anden holdt et køkkenur pakket ind i staniolpapir i sin hånd. Han havde desuden en rygsæk på, hvori der var en bombelignende attrap.

Læs også
Radikale muslimer lever blandt os – men de hader vores værdier og kalder os ‘hvide svin’

 

 

Efterforskning

Gerningsmændene var den 19-årige Adel Kermiche og den 19-årige Abdel Malik P., begge af algerisk oprindelse. Abdel Malik boede i Aix-les-Bains i alperne. Kermiche boede hos sine forældre mindre end 2 km fra kirken. Han havde i 2015 forsøgt at komme til Syrien to gange. Første gang rejste han den 23. marts via Tyskland til Tyrkiet, men blev standset af tyrkiske grænsemyndigheder. Han kom nu under efterretningstjenesternes overvågning, og da han 11. maj rejste til Schweiz og videre til Tyrkiet, blev han den 14. maj tilbageholdt og sendt tilbage. De franske myndigheder fængslede ham, men han blev løsladt i marts i år med en fodlænke på, der gav ham frihed til at forlade huset mandag-fredag kl. 8:30-12:30 og lørdage kl. 12-18. Dette gav ham mulighed for at begå et terrorangreb tirsdag formiddag.

 

 

En ven fortæller RTL, at Kermiches handlinger ikke overrasker ham. Kermiche snakkede meget om islam, og for to måneder siden, da han kom ud fra moskeen, sagde han: “Jeg vil angribe en kirke“.

 

 

Islamisk Stat udsendte onsdag en video, hvori Adel Kermiche og Abdel Malik P. angiveligt sværger troskab til deres leder.

 

En katolsk ildsjæl blev dræbt

Læs også
Asger Aamund fylder 80 år: Islam er i krig med os – det er på tide at se virkeligheden i øjnene

Jacques Hamel blev 86 år gammel. Han blev født i 1930 og blev ordonneret præst i 1958. Da han havde nåede pensionsalderen på 75 år havde han valgt at fortsætte, fordi han følte sig stærk og at der er brug for præster. Han ville gerne give noget til menigheden. Han var meget afholdt, og folk beskriver ham som en god præst, der udviste megen næstekærlighed og altid var der for andre. Han var altid parat til at hjælpe og give en hånd med, som tirsdag den 26. juli, hvor han for sidste gang var ferieafløser for kirkens faste daglige præst.

Del på Facebook

ANDRE LÆSER OGSÅ…