Sådan finder du en billig ferie

Det kan være meget svært at finde den bedste og billigste ferie. For hvad er egentligt billigst? Hvad er forskellen på en fast pakkerejse og på at arrangere rejsen selv, og hvad passer bedst til dig?

 

I denne guide vil der blive fokuseret på rejser med fly og hotel – og primært på sol- og strandferier til europæiske rejsemål.

 

Som udgangspunkt kan du vælge to forskellige rejseformer. Du kan enten vælge at købe en færdigpakket rejse hos et rejsebureau, hvor fly+hotel er inkluderet i samme rejse, eller du kan sammensætte din rejse selv ved at finde den billigste flybillet og det billigste hotel hver for sig.

 

Vælger du en færdigpakket rejse, vil det ofte være en charterferie. Ved at købe en charterferie vil du ofte være dækket af Rejsegarantifonden (husk at tjekke det inden bestilling), og der vil ligeledes ofte være guider, som kan hjælpe dig undervejs på rejsen.’

 

Gode råd om charterrejser
Hvis du vælger at bestille en charterrejse, får du her nogle gode råd til dit feriekøb:

 

Hvis du har specielle krav til din ferie, kan det være en god idé at bestille i god tid. Så kan du få præcis det hotel, som du ønsker på det rejsemål, som du ønsker.

 

Hvis du bare vil rejse billigst muligt, kan det i stedet være en god idé at vælge en afbudsrejse, som du køber lige inden afrejse. Afbudsrejser er billigere – og udvalget er ofte meget begrænset. Du kan søge efter billige afbudsrejser hos rejsesøgemaskinen travelmarket.dk, hvor du kan sammenligne priser fra mange forskellige rejsebureauer på et sted.

 

Når du leder efter de billigste charterrejser, gælder det om at være fleksibel. Vær fleksibel med afrejsested, afrejsetidspunkt og rejsemål – så har du størst mulighed for at finde de billigste rejser.

 

Gode råd om flybilletter og hoteller
Når du vil finde de billigste flybilletter og hoteller, gælder nogle af de samme råd som med charterrejser – og i nogle tilfælde gælder nærmest det modsatte.

 

For eksempel skal du næsten altid bestille din flybillet i god tid inden afrejse. Prisen på flybilletter er nemlig helt dynamisk og vil ofte stige mere og mere, jo tættere du komme på afrejse. Som hovedregel skal du altid bestille senest 4-5 uger inden afrejse.

 

Når du køber flybilletter, kan det godt betale sig at lave lidt forskellige søgninger. Priserne kan nemlig være meget forskellige alt efter, hvilke ugedage, hvilke måneder og fra hvilke lufthavne du søger efter flybilletter.

 

Læs også
Dannebrog: Folkets flag og et nationalt symbol – en bog skrevet med et varmt, dansk hjerte

Tirsdag er oftest en billig dag at rejse på. Flybilletter er billige uden for skolernes ferie og uden for de store højtider. Og i lille Danmark kan der være 1000-vis af kroner at spare på at tage toget eller bilen til en anden lufthavn end den, der er tættest på din bopæl.

 

Til din søgning kan det være en god ide at bruge en søgemaskine til flybilletter – Travelmarket.dk er danskejet og tilbyder flysøgninger blandt både traditionelle rutefly, lavprisfly og charterbureauernes chartrede fly.

 

Del på Facebook

ANDRE LÆSER OGSÅ…