Mens forældre afleverer deres børn i skolen, bryder tyveknægte ind i deres biler – stor tumult, da betjent i civil afslørede en af dem

Google street view

Kriminelle i Aarhus har fundet sig en fed fidus: Når forældre er i gang med at aflevere deres børn i skolen om morgenen, bryder de ind i deres biler.

 

Det foregår især i den nordøstlige del af byen omkring Lystrup Skole, Skæring Skole og Virupskolen.

 

”Det har stået på sommeren over, og der er et problem i Lystrup-området med denne fremgangsmåde. Tyvene ser en computertaske i bilen og bryder så ind,” siger politiassistent ved Østjyllands Politi Marianne Morgen til tv2oj.dk.

 

Tyven blev opdaget under arbejdet

Forleden opdagede en politimand, som ikke var på arbejde, en af disse tyve ved Skæring Skole. Han så en mand kigge ind i en række biler og genkendte ham så fra tidligere tilfælde.

 

Manden havde styrthjelm på og en bushammer i hånden. Han blev opmærksom på betjenten og forsøgte at løbe fra stedet.

 

Der opstod stor tumult, da han forsøgte at kaste sig op på sin knallert, som han havde stående. Knallerten væltede, mandens styrthjelm røg af, og så smed han en rygsæk fra sig.

 

Det lykkedes ham så at stikke af fra den civile betjent, men han efterlod både knallert og rygsæk. Der blev fundet tyvekoster i rygsækken.

 

Politiet kunne forbinde to bærbare computere og en iPad med et tyveri tidligt om morgenen på en parkeringsplads i Lystruplund. Derudover var der en pc mærket Skanderborg Kommune og en iPhone fra et andet tyveri fra en bil i Lystruplund.

 

Den selvsamme morgen fik politiet også en anmeldelse om en mand, der virkede mistænkelig, nær nogle parkerede biler i Løgten. Der er, ifølge Østjyllands Politi, med stor sandsynlighed tale om den samme mand.

 

Lad os få dem frem i lyset

Læs også
Ny stormoské med minaret i Aarhus – nu kan der lyde bønnekald med “Allahu akbar” over byen, advarer DF

Det vides ikke, hvad det er for en type, som politiet forbinder med disse tyverier eller tyveriforsøg. Man har nemlig ikke villet udsende et signalement med den begrundelse, at man godt ved, hvem han er.

 

Men det kunne da være interessant for den bredere offentlighed at få noget af vide om, hvem der render rundt og udnytter, at forældrene er inde på skolen med deres børn.

 

Det er endnu et bidrag til, at hverdagens trygge rammer bliver truet. Lad os få de mennesker frem i lyset.

 

http://www.tv2oj.dk/artikel/folkeskoler-plages-af-tyverier-mod-parkerede-biler

 

 

Del på Facebook

ANDRE LÆSER OGSÅ…