Jens fortæller, hvordan larm og råberi er blevet hverdag for naboer til asylcenter

Kulturministeriet

Det er overvældende og ikke spor nemt pludselig at få et stort asylcenter på den anden side vejen. Det har 20-25 husstande i Næstved erfaret, efter at regeringen har taget Beredskabsstyrelsen bygninger i brug som modtagecenter for 300 asylansøgere, primært mænd.

 

Modtagecentret åbnede i november, og lige siden har der været uro og larm fra centret. De naboer som bor blot 20 m fra asylcentret, er generet af larm og råberi, stort set hver aften og nat. Torsdag i sidste uge var det rigtig slemt, fordi 30 yngre mænd var i masseslagsmål med hinanden.

 

Jens Kjær Nielsen bor helt tæt på lejren, han fortæller at politiet blev kaldt ud til centret 4 gange indenfor et døgn. Han blev selv vækket omkring midnat, pga. af hunde der gøede. Jens Kjær Nielsen er ikke tryg ved situationen, og den uvante støj plager ham. Mange andre naboer har det på samme måde.

 

-Teltlejren ligger midt i et bolig- og uddannelseskvarter og forældre til de unge på gymnasiet og os beboere er utrygge. Med begivenhederne nytårsnat i mente, må man forstå, at det er let at blive bekymret, når hundredevis af unge mænd fra den samme kulturkreds pludselig bor i lokalområdet.

 

-Jeg er som nabo til teltlejeren i Næstved, meget urolig for at det ender galt. Myndighederne sørger for at sikre, asylanssøgerne, så vi ikke oplever samme tendenser som i Sverige, hvor flere asylcentre er gået op i flammer. Men hvad med os naboer, hvordan skærmer myndighederne os mod gener?

 

-Foråret står for døren, og vi skal til at pusle i haverne. Men det bliver da noget af en prøvelse, at lægge øre til de lyde der kommer fra lejren. Desværre er der ingen forståelse for vores problemer hos den ansvarlige minister.

 

-Jeg har via Søren Espersen fået mulighed for at stille integrationsministeren nogen spørgsmål og der er kommet nogen totalt ubrugelige svar tilbage.

 

-I et svar fra ministeren omkring sikkerheden, har hun svaret, at man sikrer en ensartet information om hvordan man opfører sig i Danmark.

 

-Dette svar er det dummeste jeg endnu har hørt, for hvordan skal ensartet information og dialog kunne øge trygheden og sikkerheden for os borgere?

 

-Men jeg forstår heller ikke, at Beredskabsstyrelsen ikke anerkender, at vi naboer er generet af støj. De skriver, at teltlejren kun i meget begrænset omfang medfører støj. Men vi naboer som er tæt på, har jo en helt anden oplevelse.

 

Læs også
Der har været skyderi på asylcenteret Dronninglund i nat – politiet er på stedet

Hvad tror du der kunne være en løsning fremover?

 

Jeg er overbevist om, at det er lejrens størrelse, der er problemet. Hvis man spredte asylansøgerne ud på mindre enheder, giver det sig selv, at larm og støj vil blive mindre.

 

—————————————————-

 

Spørgsmål: Hvordan vil ministeren sikre, at naboer, som bor tæt på teltlejren i Næstved f.eks. kun adskilt af en vej, ikke udsættes for generende støj og lys fra lejren i den periode, teltlejren skal stå der?

 

Svar: Beredskabsstyrelsen kan oplyse, at styrelsen har været i dialog med Beredskabsstyrelsen Sjællands naboer om belysningen i teltlejren. Dialogen har ført til, at belysningen i teltlejren er reduceret således, at der alene er den belysning, der er nødvendig af hensyn til beboernes sikkerhed i forbindelse med almindelig færdsel på området, evakuering ved brand mv. Endvidere er den opstillede belysning blevet afskærmet, således at lyset alene peger ned i selve lejrområdet.

 

Beredskabsstyrelsen kan endvidere oplyse, at Beredskabsstyrelsen Sjællands aktiviteter i forbindelse med teltlejren kun i meget begrænset omfang medfører støj.

 

Spørgsmål og svar i hele sin ordlyd kan læses her. http://www.ft.dk/samling/20151/almdel/uui/spm/276/svar/1303618/1604717.pdf

Læs også
Da jeg kom til Danmark var landet et paradis – nu er det ved at forsvinde

 

 

Del på Facebook

ANDRE LÆSER OGSÅ…