Dansk Folkeparti vil forbyde islamiske tørklæder i skolerne – her er deres begrundelse

Kvinder og børn med håret tildækket fra indvandrertæt område i Aarhus (Foto: Privat)

Dansk Folkeparti foreslår nu et forbud mod religiøs hovedbeklædning. 

 

“Forbuddet skal gælde for både lærere og elever, og det gælder al religiøs hovedbeklædning. Et diskret kristent kors er ok, en lille davidsstjerne eller en halvmåne i halskæden kan også gå. Det er det markante tørklæde, vi går efter, siger han til TV2 onsdag morgen.

 

Forbuddet mod islamisk hovedbeklædning er et af partiets krav i forhandlingerne om den økonomiske 2025-plan.

 

“Danmark bliver et mere og mere muslimsk land, og det er ikke positivt set med vores øjne. Tørklædet er med til at dele befolkningen op i os og dem og signalerer derudover en afstandtagen til det danske samfund og de værdier, som Danmark hviler på, siger Martin Henriksen til TV 2.

 

“Islam fylder mere og mere i det danske samfund. Det er problematisk, fordi det dele befolkningen op i dem eller os. Derfor mener vi, det vil være rigtigt at sige, at religion er noget man praktiserer i sin fritid. Det gælder også tørklædet, som ikke skal bruges som en markant reklamesøjle for islam,” siger Martin Henriksen.

 

Det er en slags afstandtagen fra det danske samfunds værdier som demokrati, siger han.

 

Det handler om den grundlæggende værdi, at Danmark er et sekulært samfund. I et muslimsk land er samfundet styret af religiøse regler, mens et demokratisk land er styret af love vedtaget af befolkningen.

 

Forslaget kommer i forlængelse af ønsker til udlændingestramninger, som Dansk Folkeparti præsenterede ved partiets sommergruppemøde, skriver ritzau.

 

Det gælder blandt andet en permanent grænsekontrol og en udtrædelse af flere internationale konventioner.

 

2025-forhandlingerne er økonomiske forhandlinger, som i øjeblikket har skabt en del postyr i blå blok i Folketinget. Dansk Folkeparti har modsat sig Liberal Alliances krav om at give en topskattelettelse på fem procentpoint til alle topskatteydere.

 

Liberal Alliance vil omvendt ikke være med til et forbud mod religiøs hovedbeklædning i folkeskolen.

Læs også
Ny S-minister løber fra sit ansvar for, at indvandrerbørn lærer dansk sprog og danske værdier

 

– Det er på ingen måde Liberal Alliances politik. Vi er ikke tilhængere af lovgivning på det her område. Hvis en skolebestyrelse beslutter sig for et forbud mod religiøs beklædning på deres lokale skole, så synes vi i Liberal Alliance omvendt heller ikke, at politikerne skal blande sig i det, siger partiets retsordfører Christina Egelund til TV 2.

 

Del på Facebook

ANDRE LÆSER OGSÅ…