Militæret skal være med til at bevogte Danmarks grænser

Foto: Privat

Flertal vil lade militær overtage politiets bevogtning.

 

Et flertal i Folketinget er klar til at lade Forsvaret bevogte mulige terrormål og hjælpe med kontrol ved den danske grænse. Det skriver tv2.dk.

 

Forslaget kommer fra Dansk Folkeparti, efter nye tal fra Rigspolitiet viser, at det danske politi igen har oparbejdet en massiv overarbejdspukkel.

 

– Man burde tage et stort antal professionelle soldater og uddanne dem til at tage sig af bevogtningsopgaverne, så politiet kan fritages og koncentrere sig om opgaverne hjemme i kredsene, siger DF’s retsordfører Peter Kofod Poulsen til tv2.dk.

 

Tidligere har det været foreslået fra politisk side at lade uddannet militær hjælpe med grænsekontrollen, men Dansk Folkeparti går med sit forslag skridtet videre og lægger op til, at soldaterne også skal bevogte mulige terrormål.

 

Det kan eksempelvis være Nørreport i København og jødiske institutioner som Carolineskolen og synagogen.

 

Mandag tegner der sig et politisk flertal for forslaget, da både Socialdemokraterne og Liberal Alliance oplyser til TV2, at de støtter op om at lade soldater overtage bevogtningsopgaverne.

 

Ifølge Socialdemokraternes retsordfører, Trine Bramsen, skal der findes en langtidsholdbar løsning på problemet med det pressede politi.

 

– Vi har længe ment, at Forsvaret og beredskabet skulle supplere politiet i forhold til bevogtningsopgaver.

 

– Ikke patruljer, men bevogtning. Vi venter sådan set bare på, at Søren Pind indkalder til et møde, så vi kan træffe beslutning om det her, siger Trine Bramsen til tv2.dk.

 

Læs også
Langt over to hundrede menneskesmuglere er fængslet på grund af grænsekontrol – men Radikale kaldet det symbolpolitik

Konservative melder sig over for TV2 også klar til at se på forslaget, der potentielt vil frigøre flere af de politiressourcer, der er udlånt fra kredse rundt om i landet.

 

/ritzau/

Del på Facebook

ANDRE LÆSER OGSÅ…