Mange mister overblikket over deres kviklån

Knap en halv milliard kroner tog danskerne i 2015 billige kviklån for. Den øgede popularitet blandt det hurtige kviklån, skyldes blandt andet at det bliver nemmere og nemmere at tage dem. Det kræver i dag ikke mere end blot en sms, og så kan man sikre sig billige kviklån i flæng.

Men er det så også de billige kviklån, man får fat i når man vælger den første og den bedste udbyder? Ofte ikke. Derfor kan det være en stor fordel at beregne kviklån, og sammenligne priser og omkostninger inden du vælger hvor du vil låne dine penge. Man kan beregne kviklån mange steder, men hos tjenester som for eksempel fair-laan kan man gratis sammenligne hvilket lån der matcher ens behov bedst, og samtidig blive henvist til den udbyder af lån der er bedst for netop det behov man har som kunde.

Billige kviklån kan blive dyre

Udover at det kan være rart med vejledning inden et impulsivt lån, så skal man også have in mente, at billige kviklån ofte bygger på en anderledes forretningsmodel end det typiske banklån til hus og bil. Særligt fordi at man til kviklån, ikke benytter sig af nogen synderlig kreditvurdering af kunden, hvorved kunden ofte sikrer sig et billigt kviklån, de i længden ikke er i stand til at betale. Blandt andet kan man hos Konkurrence- og Forbrugerstyrelsen se, at der er en fortsat stigning af misligholdte kviklån.

Alene i 2014, var der på de 2.168 sms-kviklån der blev taget, en procentdel på 10,4 pct. der blev misligholdt. En ting der er med til at sikre viden og statistik omkring misligholdte kviklån, er at stort set alle udbydere for første gang i 2014 indberettede deres resultater, hvilket ifølge Konkurrence- og Forbrugerstyrelsen er en positiv udvikling.

Beregn kviklån inden du tager dem

For Forbrugerombudsmanden handler det særligt om den måde de mange kviklånsudbydere markedsfører sig på, når man skal finde ud af hvorfor så mange tager et kviklån de ikke kan betale tilbage. Derudover er den manglende kreditvurdering et fortsat problem, som også skal have opmærksomhed, ifølge Forbrugerombudsmanden.

Det er derfor en fordel at beregne kviklån inden man beslutter sig for hvor man skal låne penge, da markedsføringen af de billige kviklån ikke altid er helt ærlig. Ved beregning af kviklån sikres det at man får de penge man skal bruge, men også at man får en rente, der sikrer at man kan betale tilbage, og ikke ender med et dyrt, misligholdt lån.

Del på Facebook

ANDRE LÆSER OGSÅ…