En måned med islam og multikulturalisme i Sverige: December 2015

Den 1. december: I Sverige er det ulovligt at have sex med børn under 15 år. Det anses for voldtægt, også selvom der foreligger enighed mellem parterne. Men det forhindrede tilsyneladende ikke en mellemøstlig mand, som bor i landet, i at gøre sin 14-årige barnebrud gravid. I stedet for fængsel er manden, såvel som pigens forældre, alle blevet belønnet med permanent opholdsstatus. Denne historie blev offentliggjort den 1. december af bloggeren Merit Wager, som med jævne mellemrum offentliggør historier, som er blevet lækket til hende af ansatte i immigrationstjenesten. Wagers kilde skrev:

 

“Dette betyder, at den offentlige anklager, politiet og immigrationstjenesten alle har set bort fra, at “ægtemanden” har gjort sig skyldig i en forbrydelse, som minimalt medfører en straf på to års fængsel. Det er altså i orden, at voksne mænd har sex med 13-årige i Sverige uden nogen som helst form for retslige konsekvenser? Lighed for loven? Overhovedet ikke. Hvilket signal sender dette til andre mennesker i en lignende situation, eller som planlægger at bringe en barnebrud hertil fra deres hjemland? Tydeligvis gælder svensk lov kun for svenskere.”

 

3. december: En 26-årig syrer blev arresteret på en mistanke om, at han havde slået og truet en 16-årig på et asylcenter i Borgholm. I oktober var syreren blevet dømt for to tilfælde af ulovlige dødstrusler mod en kristen asylansøger. Da han blev arresteret, forsøgte han at skjule en mobiltelefon, hvorpå politiet senere fandt billeder fra krigen i Syrien, som viste ham poserende med sværd og skydevåben.

 

Den kristne asylansøger optrådte som vidne under retssagen og fortalte, at han var blevet skrækslagen, da den 26-årige truede med at skære hovedet af ham. Retten besluttede dengang at lade syreren slippe med en bøde, da “der ikke er grund til at formode, at N.N. vil gentage sine lovovertrædelser.” Nu er han igen mistænkt for en række forbrydelser, men anklageren ser heller ikke denne gang nogen grund til at beholde ham i fængslet – for der er “ingen risiko for, at han begår flere forbrydelser.”

 

5. december: Helsingborgs Dagblad kørte en historie om, at et 70 år gammelt murmaleri af Jesus skal dækkes til i foråret, når Gustav Adolfs forsamlingshus bliver omdannet til studenterhus. Ifølge kommunen bør studentertilværelsen være fri for politiske og religiøse tilknytninger, og derfor skal Jesus dækkes med et skilt. Studenterorganisationen troede ikke, at de oprindelige beboere i Helsingborg ville reagere på det, men det viste sig, at det gjorde de. Den 9. december kunne den lokale avis berette, at mange mennesker var blevet dybt oprørte over dette tiltag. Læserne bemærkede: “Man forbløffes over spytslikkeriet” og “Er Taliban kommet til byen?”

 

Kirken i Sverige har imidlertid ikke noget problem med, at Jesus forsvinder. “Jeg synes ikke, at det er så dramatisk,” sagde en lokal præst Björn Kjellström. “Kunstværket er smukt, og der har været kristen tilstedeværelse i bygningen, men når man sælger en ejendom, går ansvaret videre til den nye ejer.”

 

8. december: En anklager i Wien varetægtsfængslede en 17-årig somalisk pige, som er svensk statsborger. Hun er mistænkt for at samarbejde med Islamisk Stat, som hun angiveligt var på vej til, da hun blev arresteret. Den offentlige anklager Nina Bussek fortalte SVT Nyheter: “Jeg har bedt retten stadfæste hendes varetægtsfængsling for at give os tid til at undersøge, om det svenske politi og de svenske myndigheder vil tage hånd om hende og efterforske de terrorforbindelser, vi har mistanke om.”

 

Da det i Sverige ikke er nogen forbrydelse at tilhøre eller støtte en terrororganisation, har de østrigske myndigheder efterfølgende besluttet at holde den 17-årig varetægtsfængslet i Østrig og gennemføre sigtelsen mod hende der. Christina Salzborn, som er talskvinde for retten i Wien, fortalte til Göteborgs-Posten: “Hvis de svenske myndigheder ikke ønsker hende udleveret, giver østrigsk lov os mulighed for at prøve hendes sag i Østrig, selvom den mistænkte ikke er østrigsk statsborger og forbrydelsen ikke blev begået her.”

 

8. december: Byrådet i Karlstad brugte 400.000 svenske kronor på en kampagne med røde klistermærker. Disse blev sendt ud sammen med breve, der lød således: “Hver eneste husstand i Karlstad kommune har modtaget et klistermærke med teksten ‘Åbenhed – Ja tak!’ Sæt det op på din dør eller brevkasse for at vise, at du ønsker at bidrage til et åbent Karlstad. Vi håber, at døre og brevkasser kommer til at lyse rødt og signalere ‘et varmt velkommen til Karlstad.'”

 

Journalist Thomas Gür skrev på Facebook, “Det er sådan svensk autoritarianisme ser ud … med et smilende ansigt og venligt insisterende formaninger om ’solidaritet.'”

 

Mange var overraskede over bystyrets webside vedrørende kampagnen, som minder om en dating-side. Byens kommunikationsdirektør Katarina Lindström var meget glad for, at 116 mennesker havde ladet sig registrere og skabt egne profiler på siden i løbet af de første 24 timer, men ked af de mere end 70 forsøg på sabotage i samme tidsrum.

 

9. december: Avisen Dalarnas Tidning afslørede, at bespisning af beboerne i Trängslets asylcenter koster en rystende sum — 7 millioner svenske kronor om måneden eller 87 millioner om året. Ifølge reglerne må maden maksimalt koste 150 kronor per person om dagen, men Trängslet betaler et privat firma 572 kronor ($67).

 

“Lige nu er vi tvunget til at acceptere det, der er til rådighed og muligt, for at håndtere tilstrømningen. Vores ambition er selvfølgelig altid at minimere omkostningerne for skatteyderne,” sagde immigrationstjenestens enhedschef Maria Löfgren.

 

Resurserne synes ubegrænsede, når det gælder asylansøgere, men standarden for det, de svenske skolebørn får at spise, er dalende. For eksempel blev det for nylig rapporteret, at børnene i Alvesta ikke længere vil få udleveret mælk til deres frokost, og nogle elever kan endda blive nødt til at betale for deres frokost.

 

9. december: Sveriges Radio afslørede, at en tredjedel af de seneste brande på asylcentre var blevet startet af asylansøgerne selv. Trods den kolossale offentlige forargelse i dette efterår, da svenskere blev beskyldt for at sætte ild til asylcentre, og regeringen lovede hemmelige adresser til faciliteterne samt helikopterovervågning, kom politiet frem til en helt anden vurdering af situationen. Nyheden kom frem takket være det borgerlige rigsdagsmedlem Roger Haddad, fra rigsdagens retskomité, som indbød rigspolitichefen og chefen for sikkerhedstjenesten til et møde. “Rigspolitichefen sagde, at brandene ikke var organiserede. Der finder stadig efterforskning sted. Der har været omkring 30 asylcenterbrande, og som jeg forstår det, blev godt en tredjedel startet inde i husene,” sagde Haddad.

 

11. december: Aftonbladet afslørede, at en afrikansk kvinde, som var midlertidigt ansat på den svenske ambassade i Nigeria, var blevet arresteret. Hun er mistænkt for at have solgt 74 falske visa. Den afrikanske kvinde havde orlov fra sit job i immigrationstjenesten og arbejdede midlertidigt på ambassaden som migrationsattaché med ansvar for immigrationssager. I slutningen af 2014 var kvinden blevet sendt hjem, fordi hun havde udvist “grov forsømmelse af sine pligter.”

 

Alle, der havde fået et falsk visum, kom fra samme vestafrikanske land, som dog ikke var Nigeria. Da kvinden gik på ferie, ophørte alle visumansøgninger fra det pågældende land. Trods denne opdagelse tog det et helt år, før kvinden blev anholdt. Hun havde ifølge rapporter tjent en formue på sine aktiviteter og bliver nu tillige efterforsket af de hollandske myndigheder på en mistanke om “menneskehandel.” En intern rapport fra den svenske immigrationstjeneste beskriver hendes handlinger som “alarmerende” og som “systematisk svindel,” samt skadelige for Sveriges image i Schengen-samarbejdet og i andre former for internationalt samarbejde.

 

11. december: Mens Nobelprisfestlighederne udspillede sig for øjnene af hele verden, fandt entavs protest sted uden for Stockholms rådhus. Demonstranterne bestod af en gruppe politifolk, som ønskede at vise deres utilfredshed med deres lave lønninger og deres arbejdssituation. Eftersom de ikke havde fået tilladelse til at bruge højttalere (for ikke at forstyrre Nobelprisvinderne, kongen og de øvrige rangspersoner), havde politibetjentene klistret deres munde til med tape. “Vi føler det, som om munden er blevet lukket på os. Man lytter simpelthen ikke til os,” sagde talsmanden fra det lokale politifagforbund, Stefan Eklund, til Sveriges Television.

 

14. december: Den alternative nyhedsside Nyheter Idag afslørede, at en 24-årig muslimsk mand, som havde myrdet en kvinde i Oskarshamn den 13. december, kunne være blevet udvist af Sverige for fire år siden. Den 24-årige var ankommet fra Syrien i 2011, sammen med sine forældre og søskende. I november samme år blev han dømt for et overgreb af særlig skærpet karakter på en 33-årig svensk kvinde, som ventede hans barn. Efter et skænderi var hun vågnet ved, at hendes kæreste forsøgte at kvæle hende. Derefter havde han stukket hende i maven og brystet med en kniv. Han havde også forsøgt at skære halsen over på hende.

 

Manden blev idømt 2,5 års fængsel, men eftersom han havde “tilknytning til det svenske samfund,” undgik han udvisning. I 2014 blev han dømt for at have begået overgreb på den samme kvinde; denne gang fik han ti måneders fængsel. Så snart han var kommet ud af fængslet, traf han en ny kvinde, som han myrdede.

 

15. december: Tre mænd, som havde voldtaget en dreng på et asylcenter for “uledsagede flygtningebørn,” blev tiltalt. De sigtede — fra Iran og Afghanistan – hævder at være mellem 15 og 18 år. Ifølge anklageren foreligger der “mangfoldige sædspor.” Ud over voldtægt af særlig skærpet karakter er mændene anklaget for at hindre rettens gang: de havde truet deres offer med at slå ham ihjel, hvis han fortalte nogen, hvad der var sket. De tre mænd benægter alle anklager.

 

16. december: En 16-årig afrikansk migrant blev sigtet for et usædvanlig brutalt mord på en homoseksuel transvestit i Göteborg. Transvestitten var blevet voldsomt mishandlet, og morderen havde snoet en død slange om halsen på ham. Senere samme dag anholdt politiet drabsmanden. Et af de stærkeste beviser mod ham var en video på hans mobiltelefon. Han havde forsøgt at slette den, men politiet var i stand til at gendanne den. Filmen viste offeret liggende død og den 16-årige råbende skældsord mod ham vedrørende hans seksuelle orientering.

 

17. december: Den meget omtalte gruppevoldtægt ombord på færgen Amorella mellem Sverige og Finland i februar 2015 endte med – ingenting. Da efterforskerne gennemgik beviserne, blev det opdaget, at kun én af mændene havde kvindens DNA på sine kønsdele. Han blev sigtet og derpå først idømt tre års fængsel af Solna distriktsdomstol. Men da sagen blev afgjort ved appelretten, blev han frifundet. Appelretten sagde, at kvindens DNA kunne være blevet overført til hans penis af den mobiltelefon, han stjal fra hende, ved en såkaldt flertrinsoverføring. Kvinden, der var stærkt beruset, da forbrydelsen blev begået, kunne ikke huske hvem, der havde voldtaget hende, og kunne ikke udpege den mistænkte.

 

23. december: En af de unge marokkanere, der var mistænkt for en brutal gruppevoldtægt på Fåfängan i Stockholm i september, blev frikendt af appelretten. Kvinden sagde, at hun var blevet voldtaget seks gange af fire mænd og havde frygtet for sit liv. Ved distriktsdomstolen blev tre af mændene idømt fra seks til ni måneders ophold på en ungdomsinstitution, men appelretten frikendte en af dem, da det ikke kunne bevises, at han var over 15 år og dermed kriminelt ansvarlig. Ofret fortalte Aftonbladet efter distriktdomstolens domsafsigelse, at hun var meget ked af, at disse mænd blev behandlet så skånsomt efter det, de havde gjort mod hende.

 

24. december: Tre unge mænd fra Afghanistan blev idømt ét års fængsel ved Östersunds distriktsdomstol for at have voldtaget en mindreårig pige i 2013-2015. Omstændighederne minder om de børnemisbrugsbander, som er blevet afsløret i Storbritannien. Da den første afghaner kontaktede pigen via Instagram, var hun kun 11 år gammel. Og da de begyndte at mødes få uger senere, var hun lige fyldt 12 år. Pigen fortalte politiet, at hun følte sig presset til at have sex med afghaneren, til dels fordi han havde truet med at fortælle hendes forældre, hvad de havde foretaget sig, og til dels fordi han truede med at skade sig selv. Hun havde det skidt med situationen og “væmmedes ved sig selv,” sagde hun, da hun blev forhørt af politiet. Da den første afghaner flyttede, begyndte to af hans venner at udnytte pigen. De tre afghanere hævder at være født i henholdsvis 1995, 1996 og 1997, men da de sandsynligvis er kommet til Sverige som “uledsagede flygtningebørn,” kan de meget vel være langt ældre. De blev alle tre dømt for børnevoldtægt, men dommene var holdt på omkring ét års fængsel. Anklageren tog ikke initiativ til udvisning af dem.

 

26. december: To patienter og en ansat blev stukket med kniv på et psykiatrisk behandlingssted i Göteborg. Overfaldsmanden var en tidligere patient på klinikken. Da politiet ankom til stedet, var de nødt til at skyde ham. Et af ofrene fik livstruende skader. De andre blev alvorligt såret, men er blevet stabiliseret. Trusler og vold er blevet mere og mere fremherskende i det svenske sundhedssystem. Ifølge tidsskriftet Dagens Medicin siger flere og flere ansatte op. Efter et par alvorlige hændelser i 2013 blev de ansatte på den psykiatriske klinik i Göteborg udstyret med skjolde, så de kunne forsvare sig mod knive og andre genstande. Ansættelse af en sikkerhedsvagt koster 82.000 svenske kronor om ugen eller 4,2 millioner kronor om året, hvilket er en kolossal belastning for det allerede stærkt tyngede svenske sundhedssystem.

 

28. december: Efter 96 års uafbrudt socialdemokratisk styre skal den nordsvenske by Gävle nu ledes af den borgerlige alliance. Denne ændring fandt sted, efter at den regerende rød-grønne mindretalskoalition mistede stemme efter stemme og ikke kunne få sit budget igennem, da Sverigedemokraterne, som er kritiske over for immigrationen, stemte på alliancen. At de borgerlige partier nu er afhængige af Sverigedemokraterne opfattes som en prøve op til det landsdækkende valg i 2018, såfremt der ikke kommer et hurtigt valg forinden. Det konservative parti Moderaternas øverste ledelse har godkendt det lokale samarbejde med Sverigedemokraterne.

 

28. december: Det blev rapporteret, at Sverige fra 1. januar 2016 igen indtager sin plads som landet med verdens højeste marginalskatter. Regeringen mener, at skatteforhøjelsen vil give yderligere 2,7 milliarder svenske kronor i statskassen, men flere eksperter siger, at da folk så vil arbejde mindre, vil det sandsynligvis ende med et nul. Økonomen Jacob Lundberg har endda til Dagens Nyheter sagt, at staten kunne gå hen og miste mindst 2 milliarder kronor på denne skatteforhøjelse:

 

“Der er stor risiko for, at det sker. Man bør være klar over den slags virkninger. Men der bliver ikke foretaget nogen beregninger, heller ikke selvom alle i finansministeriet ved, at skatteforhøjelser har den form for virkning.”

 

28. december: Operasangeren Susanne Resmark, som fik mange af sine koncerter aflyst, efter at hun havde kritiseret islam på Facebook, sendte en regning på 90.000 svenske kronor til Båstad kommune, en regning de bestrider under henvisning til, at der ikke forelå en skriftlig kontrakt. Sangerinden udtalte til lokalavisen Helsingborgs Dagblad: “De [kommunale myndigheder] flyttede datoen frem og tilbage, hvilket tvang mig til at holde hele ugen ledig for Båstad kommune, og derpå affærdiger de mig bare. Nu vil de måske være så venlige at betale det, jeg beder om. Hvis de ønsker at tale om det, har jeg ikke andet valg end at kontakte en advokat.”

 

28. december: I et interview med dagbladet Sydsvenskan sagde Sveriges miljøminister, Åsa Romson fra De Grønne, at hun ønsker, at Sverige i løbet af et par år skal vende tilbage til sin tidligere immigrationspolitik. Ifølge Romson burde Sverige kunne modtage “betydeligt flere” end 100.000 asylansøgere om året. De Grønne er grundlæggende tilhængere af fri indvandring, og dette, sagde hun, var grunden til, at hun havde grædt under en pressekonference, hvor regeringen, i et forsøg på at undgå totalt systemkollaps, kundgjorde strammere regler for asylindvandring til Sverige.

 

29. december: Siden regeringen besluttede at stramme reglerne for asylindvandring, er den svenske offentlige debat blevet en anelse mere åben. Senest er flere nye kritikere af indvandringen trådt frem, blandt dem en professor i russiske og østeuropæiske studier ved Uppsala Universitet, Stefan Hedlund. I en debatartikel i dagbladet Göteborgs-Posten med overskriften “Sveriges moralske hybris har alt for høj en pris” skrev han:

 

“En stærkt bidragende faktor til denne udvikling ligger i den dybt egocentriske svenske opfattelse af dette land som en moralsk supermagt. Vi har med stor fornøjelse optrådt som verdens samvittighed. Vi har gjort det til en moralsk dyd, at vi holdt os ude af Anden Verdenskrig, noget som andre oplevede som den rene fejhed. Og vi har i vores opblæsthed rost os af, at vi ikke tilsluttede os den militære alliance NATO, samtidig med at vi koldt beregnende gik ud fra, at andre ville komme os til undsætning i tilfælde af krig.”

 

Hedlund afslutter sin artikel med at sige, at tidligere regeringer selvfølgelig også har et ansvar for Sveriges opløsning, men tilføjer:

 

“Men nu er Stefan Löfven statsminister og har aktivt bidraget til at tiltrække langt flere flygtninge end for eksempel Danmark. Ligesom sine forgængere har han udfoldet hang til at tale varmt om at tage ansvar. Måske er tiden nu inde til, at de svenske vælgere kræver denne ansvarlighed. Er statsministeren villig til at indrømme sit ansvar for flygtningekatastrofen og acceptere konsekvenserne ved at gå af? Eller vil han blive ved med at pege fingre ad alle andre lande (undtagen Tyskland)?”

 

Artiklen er udkommet på Gatestone Institute og den er oversat til dansk af Mette Thomsen.

Del på Facebook

ANDRE LÆSER OGSÅ…