Dansk Folkeparti: “Havde det været en voksen dansker, der havde gjort en 14-årig pige gravid, ville han per omgående være blevet dømt med piber og trommer”

Foto: Carsten Lundager

Da det i januar kom frem, at der rundt omkring på danske asylcentre bor ægtepar, hvor brudene er mindreårige, skrev integrationsministe Inger Støberg (V) på Facebook:

 

 

“Når man opholder sig i Danmark, så gælder danske regler, og det skal gøres meget klart over for asylansøgerne,” skrev integrationsministeren således på sin facebook.

 

 

Men den der med, at også asylansøgere skal følge danske regler, gælder åbenbart ikke længere. Og det reagerer Dansk Folkeparti nu på.

 

Inger Støjberg oplyser i et svar til Josephine Fock, Alternativet, at der intet er i vejen for, at mandlige asylansøgere under særlige omstændigheder kan bo sammen med deres barnebrude.

 

 

Støjberg: Vi skal følge internationale konventioner

Af svaret fra integrationsministeren fremgår det, at det vil være i strid med både Den Europæiske Menneskerettighedskonvention og FN’s Konvention om Barnets Rettigheder, hvis Danmark kræver, at også asylansøgere skal følge dansk lovgivning.

 

 

Således skriver Inger Støjberg i svaret blandt andet, at:

 

 

“Udlændingestyrelsen har truffet fornyet afgørelse i en række sager i perioden fra den 6. juli 2016 til den 3. august 2016. I nogle af disse sager er det vurderet, at det ikke vil være foreneligt med Danmarks internationale forpligtelser at opretholde den seperate indkvartering, hvorfor disse par har fået tilbud om at blive indkvarteret sammen.”

 

Læs også
Forbyd muslimske bønnekald ved lov

 

Martin Henriksen: Den går altså ikke

Hos Dansk Folkeparti er udlændinge- og integrationsordfører Martin Henriksen alt andet end tilfreds med Inger Støjbergs beslutning.

 

 

“Det her kræver altså en nærmere og grundig forklaring fra ministeren end blot henvisning til nogle konventioner,” siger Martin Henriksen til Den Korte Avis og fortsætter:

 

 

“Jeg nægter ganske enkelt at tro på, at dansk ægteskabslovgivning skulle være konventionsstridig i en sådan grad, at vi ikke kan kræve af asylansøgere i Danmark, at den også gælder for dem. Den går altså ikke.”

 

 

Især finder Martin Henriksen henvisningen til FN’s Børnekonvention mildest talt besynderlig:

Læs også
Asger Aamund fylder 80 år: Islam er i krig med os – det er på tide at se virkeligheden i øjnene

 

 

“Det er muligt, at FN’s Børnekonvention ikke forbyder ægteskaber mellem 14-årige teenagepiger og granvoksne mænd, hvilket jo er lovligt i adskillige muslimske lande, men hvis FN blåstempler den slags, så kan jeg kun sige, at så varetager vores lovgivning barnets tarv ikke så lidt bedre en det, der er kommet fra FN.”

 

 

Danmark skal ikke være et paradis for asylansøgere med barnebrude

Martin Henriksen oplyser, at han enten i form af en skriftilig forespørsel eller i et samråd i Folketingets Integrationsudvalg nu vil have ministeren til at regøre for de konventionstekster, hun i sin besvarelse henviser til.

 

 

“Det skal ikke være sådan, at Danmark fremover skal være et paradis for mandlige asylansøgere, der kan søge tilflugt her med deres barnebrude,” siger Martin Henriksen og understreger:

“Så nu vil jeg bede ministeren om helt præcist at referere til de konventionstekster, der efter hendes opfattelse gør det ulovligt at kræve af asylansøgere, at de i lighed med den danske befolkning skal følge dansk lovgivning på ægteskabsområdet.”

 

Læs også
To bøger, der giver indsigt i muslimsk værdier og dannelsesidealer

 

I den forbindelse oplyser Martin Henriksen, at han desuden vil bede ministeren redegøre for, hvorvidt der er taget skridt til at politianmelde den asylansøger, der dukkede op i et asylcenter i Jammerbugt Kommune med 14-årig gravid syrisk hustru, for pædofili.

 

 

“Havde det været en voksen dansker, der havde gjort en 14-årig pige gravid, ville han per omgående være blevet dømt med piber og trommer. Men sådan er der åbenbart forskel på folk,” konstaterer Martin Henriksen

 

 

Afskaf dog de konventioner

I Folketinget står Dansk Folkeparti alene med kravet om, at Danmark skal opsige de konvenstioner, der gang på gang underminerer dansk lovgivning og blandt andet forhindrer Danamark i at udvise forhærdede forbydertyper som for eksempel sigøjnergangsteren Gimi Levakovic.

 

 

“Og her vi endnu et skoleeksempel på, at hverken danskerne og Folketinget er herrer i eget hus. Men på et tidspunkt går det forhåbentlig op for Folketingets flertal, at det er sund fornuft at følge Dansk Folkepartis forslag om at opsige en række af den konventioner, der direkte begrænser vores handle frihed,” siger Martin Henriksen og fortsætter:

Læs også
Islamisk skilsmisselov skaber ulykke i Danmark

 

 

“For blot ti år siden ville ingen partier i Folketinget røre Dansk Folkepartis udlændingepolitik med en ildtang. I dag har adskillige partier travlt med at kopiere den, så mon ikke det på sigt vil gå på samme måde med konventionerne.”

 

Del på Facebook

ANDRE LÆSER OGSÅ…