I Danmark fik politiet forhindret et væbnet angreb på arresthus: I Sverige blev politiet angrebet og måtte løslade en anholdt

Arkivfoto/ skærmprint Youtube

De to mænd og en kvinde, som politiet tirsdag aften den 11. oktober pågreb under et angiveligt væbnet forsøg på at befri en indsat i Arresthuset i Slagelse, blev i går onsdag ved Retten i Næstved varetægtsfængslet frem til 9. november, skriver Ritzau.

 

Den indsatte, der skulle befries, er varetægtsfængslet i en større sag om 50 kilo amfetamin og et laboratorium. I arresten havde han fået fat i en mobiltelefon, og da han aftalte befrielsesplanen med sine venner, lyttede politiet med.

 

Ifølge anklageren var planen, at et skarpladt jagtgevær skulle smugles ind til den indsatte gemt i noget tøj, der skulle afleveres til ham, så da vennerne tirsdag aften dukkede op ved arresthuset for at aflevere tøjet, lå politiet på lur.

 

De overgav sig dog ikke uden modstand. Ifølge Ekstra Bladet er trioen ud over ulovlig våbenbesiddelse således også sigtet for vold mod politiet.

 

Så godt gik det ikke for politiet i Stockholm

Medens det lykkedes for de danske politibetjente at anholde de to mænd og kvinden, var deres kollegaer i Stockholm knap så heldige, da de ville anholde en mand.

 

Her var det en hel bande, der overfaldt en politipatrulje og befriede den anholdte.

 

Overfaldet på politiet fandt sted i den berygtede indvandreghetto, Hallonbergen, i det nordvestlige Stockholm.

 

Ifølge en pressemeddelelse fra Polisen Stockholm Len, havde politipatruljen været inde i en parkeringskælder for at kontrollere et køretøj.

 

Blev angrebet med kampesten og lastpalle

Da patruljen kørte ud af parkeringskælderen blev der kastet en kampesten og en lastpalle mod patruljevognen.

 

Læs også
 Det er politiets fornemste opgave at beskytte truede personer – ikke at lukke munden på dem

Ingen af delene ramte, og de to politibetjente var hurtigt ude af patruljevognen og fik fat i en mistænkt, som de fik lagt ned på maven med henblik på at lægge ham i håndjern.

 

Så langt kom de dog aldrig. Politibetjentene blev ifølge pressemeddelelsen angrebet af en bande på mellem 15 og 20 personer, som det lykkedes at befri den anholdte samtidig med, at politiet måtte flygte fra stedet i patruljevognen.

 

Der er intet signalement af hverken den anholdte eller nogle af angriberne, og Stockholms Politi oplyser vanen tro heller intet om angribernes etnicitet.

 

Del på Facebook

ANDRE LÆSER OGSÅ…