Her er de foreløbige resultater af grænsekontrollen: Stor fangst af menneskesmuglere og flere hundrede nægtet indrejse

Foto: Gunner Hede

Det ikke er en rigtig grænsekontrol, men blot en stikprøvekontrol, der er indført ved den dansk-tyske landegrænse i Sønderjylland og de to søværts grænser i Sydsjælland, Rødby og Gedser.

 

Men alligevel er resultaterne ikke til at tage fejl af.

 

Den midlertidige grænsekontrol blev indført mandag 4. januar klokken 12,00 og vil efter en forlængelse vare frem til 3. februar.

 

Den varetages i øjeblikket af 200 politibetjente, der er blevet udstationeret fra landets politikredse til at foretage stikprøvekontrol ved den 68 kilometer lange landegrænse mod Tyskland og de to sydsjællandske færgehavne med forbindelser til Tyskland.

 

Fire hundrede nægtet indrejse i Danmark

Siden stikprøvekontrollen blev iværksat den 4. januar har politiet ifølge tal fra Rigspolitiet kontrolleret ialt 93.788 personer til og med i tirsdags den 26. januar.

 

Kontrollen har foreløbigt resulteret i, at ialt 401 personer i den nævnte periode er blevet nægtet indrejse i Danmark.

 

Der er blandt andet her tale om dels østeuropæere, der ikke har kunnet redegøre for, hvad de vil i Danmark, og dels om personer, der har en udvisningsdom, men alligevel forsøger at komme ind i landet.

 

Der til kommer anholdelser af ialt 65 personer, der nu er sigtet for forsøg på menneskesmugling.

 

Skal kontrollere 15 grænseovergange plus banegårde

Alene ved den 68 kilometer lange dansk-tyske grænse i Sønderjylland er der 13 overgange som politiet i princippet skal kontrollere. Der til kommer færgeankomsterne i Gedser og Rødby.

 

Læs også
Langt over to hundrede menneskesmuglere er fængslet på grund af grænsekontrol – men Radikale kaldet det symbolpolitik

Ifølge Rigspolitiet er fokus dog primært rettet mod de tre hovedfærdselsårer i Sønderjylland. Det vil sige Padborg, Kruså og Frøslev og ligeledes mod de to sydsjællandske havne, Gedser og Rødby, ligesom man nede i det sønderjydske også prioriterer banegårdene i Padborg og Tønder.

 

Desuden bliver der foretaget stikprøvekontroller flere gange i døgnet ved de øvrige sønderjyske grænseovergange, oplyser Rigspolitiet.

 

Den 10. januar var en dårlig dag for menneskesmuglere

Menneskesmuglerne har åbenbart været overbeviste om, at politiet holder weekendfri. I hvert fald blev ikke færre end seks personer søndag den 10. januar taget ved grænsen og sigtet for forsøg på menneskesmugling.

 

Ligeledes tyder noget på, at folk, der vil ulovligt ind i landet, også har satset på weekendfri grænsebevogtning. Under alle omstændigheder pågreb politiet ikke færre end 44 personer, der lørdag den 9. januar ulovligt forsøgte at komme ind i Danmark.

 

Skal man vurdere ud fra Rigspolitiets tal over personer, der som følge af stikprøvekontrollen ved grænserne mod Tyskland er blevet afvist, må kontrollen være kommet helt bag på folk, som ulovligt forsøger at komme ind i Danmark.

 

I løbet af stikprøvekontrollens første fire dage fra den 4. januar og til og med den 7. januar, blev således ialt 100 personer nægtet indrejse i Danmark.

Læs også
Omvendt grænsekontrol: De kriminelle fik et chok og politiet kunne gnide sig i hænderne over fangsten

 

Martin Henriksen (DF): Grænsekontrollen skal udvides

Hos Dansk Folkeparti hilser udlændingeordfører, Martin Henriksen, Rigspolitiets tal velkommen med tilfredshed.

 

“Resultatet af den midlertidige grænsekontrol viser med al ønskelig tydelighed, at det gør en forskel, og jeg håber, at vi beholder den og udvider den,” siger Martin Henriksen til Den Korte Avis og understreger:

 

“Dansk Folkeparti har længe argumenteret for grænsekontrol, og man skulle tro, at også kritikerne efterhånden vil kunne se nødvendigheden af grænsekontrol og komme til fornuft. Men de går som bekendt mere op i ideologi end i almindelig sund fornuft,” konstaterer Dansk Folkepartis udlændingeordfører, Martin Henriksen.

 

Del på Facebook

ANDRE LÆSER OGSÅ…