Frygten for vold og terror breder sig i hverdagen – nu begynder borgerne at tage deres sikkerhed i egne hænder

Arkiv(modelfoto/You Tube

Tyskerne har lært frygten at kende. De tre terrorangreb i Bayern har rystet nationen. Før det oplevede man de massive sexovergreb på kvinder, der fejrede nytårsaften i Køln og andre tyske byer.

 

Frygten for vold og terror i hverdagen er nu den største frygt, som tyskerne går rundt med. Det viser en undersøgelse, som er gennemført af forsikringsselskabet R+V Versicherung. (Die Welt)

 

Denne stemning får tyskerne til at bevæbne sig i hidtil uset omfang. Med alle former for lette våben – fra advarselspistoler, over beskyttelsesveste til peberspray. Det gælder folk i alle samfundslag.

 

De går også til kampsport og på selvforsvarskurser. Og de anskaffer sig alarmsystemer som aldrig før.

 

Flere og flere virksomheder og arrangementer hyrer vagtfolk og laver omfattende sikkerhedsforanstaltninger. Det gælder ikke mindst store indkøbscentre, sport- og musiksteder. Men groft sagt overvejer enhver landsbyfest nu, om man kan få bevæbnede vagter (hvilket man normalt ikke kan).

 

Resten af Europa

Denne udvikling gælder ikke kun for Tyskland. Over hele Europa er både befolkning og myndigheder blevet langt mere optaget af sikkerhed og beskyttelse mod vold og terror.

 

Man ser i den forbindelse også stadig flere eksempler på borgerværn. Faren for, at grupper griber til selvtægt er samtidig voksende.

 

Kriminalitet og islamistisk terror forbundet med masseindvandringen skaber øget utryghed. Det udløser både krav til statsmagten om at gøre mere for at beskytte borgerne og en forstærket vilje til at forsvare sig selv.

 

Behovet for at gøre, hvad man kan

Men ændringen i borgernes holdning til at beskytte sig er usædvanlig stærk i Tyskland.

 

Læs også
Tyskland: En “latent følelse af utryghed”

Går man ti år tilbage, var stemningen blandt tyskerne gennemsyret af, at man ville vise verden, hvor åben, fredelig og venlig en nation, man var blevet.

 

Men nu reagerer man på de barske realiteter, som især har trængt sig på, efter at Angela Merkel for knap et år siden åbnede for den massive asylstrøm.

 

Allerede på nuværende tidspunkt er der i år solgt 60 procent flere dåser med peberspray end hele sidste år – og sidste år var der også en markant stigning i forhold til året før. Antallet af små våbentilladelser (til lette våben) steg i årets første halvår med 49 procent. (Die Welt)

 

Mange af disse våben vil i realiteten ikke yde beskyttelse, hvis man virkelig udsættes for terror eller stærkt voldelig kriminalitet. Men der er et psykologisk behov for i hvert fald at gøre det, man kan, på egen hånd for at gardere sig.

 

Og der er jo trods alt en del tilfælde, hvor truslerne kan imødegås med en peberspray. Det kan for eksempel gælde sexchikane og voldtægtsforsøg.

 

Også en fredelig nation må forsvare sig

Tyskerne er dog i stigende grad bevidste om, at det kræver meget mere end let personlig bevæbning og selvforsvarskurser at imødegå truslerne mod deres tryghed og sikkerhed.

Læs også
Racisme mod franskmænd – de kalder os “hvide svin”

 

Først og fremmest kræver det en anden asylpolitik, som kraftigt begrænser tilstrømningen fra ikke-vestlige, overvejende muslimske lande.

 

Her rykker den tyske befolkning nu meget hurtigt – ikke mindst i lyset af de seneste terrorangreb og de enorme problemer med at håndtere indvandringen.

 

Tyskerne køber ikke bare peberspray i massevis. To ud af tre tyskere siger nu nej til Angela Merkels fatale asylpolitik med dens åbne døre, dens kaotiske konsekvenser og dens mere og mere utroværdige påstand om, at ”det klarer vi”.

 

Tyskerne vil stadig gerne vise omverdenen, at de er en fredelig nation. Men de er blevet meget mere bevidste om, at en fredelig nation må være parat til at forsvare sine værdier.

Del på Facebook

ANDRE LÆSER OGSÅ…