Fransk kriminal-statistik: 30.000 politifolk blev angrebet i 2015

En fransk kriminal-statistik offentliggør rystende tal for, hvor meget uroligheder som følge af den voldsomme indvandring fra muslimske lande har grebet om sig. Således opgøres antallet af overfald på politifolk, gendarmer og brandmænd til intet mindre end 30.000 tilfælde i året 2015.

 

Der blev begået i alt 3,68 millioner forbrydelser i Frankrig i det gamle år. Det er en svag stigning fra de 3,65 millioner, som blev registreret i 2014.

 

Vold og voldtægt greb om sig i alle dele af landet. I en 29 procent stigning i antallet af mord er inkluderet terroren i januar og november med myrderierne på en satirisk ugebladsredaktion, et koncerthus, et stadion og flere fortovscafeer. Til de mange ofre, som er mindet med officielle ceremonier, må lægges, at justitsminister Christiane Taubira netop har offentliggjort, at 243 ofre for terroristernes kugler stadig er indlagt på diverse hospitaler. Flere er fortsat i livsfare, og endnu flere vil få men for livet.

 

Af 4.123 tilfælde af undersøgte forbrydelser var antallet af gidseltagninger iøjnefaldende, siger formanden for politiets fagforening Patrice Ribeiro. Hele 40 procent flere tilfælde i 2015 sammenlignet med året før. For nogle få euros udøver forbryderne tortur på deres ofre i skumle kælderrum. Mange af sagerne drejer sig om økonomiske opgør mellem narkobander, men ikke alle. Det kan tortur af en ung homoseksuel i Guadeloupe tale med om.

 

Nogle af de områder, hvor der er tale om forhøjede tal i statistikken, kan forklares med forhøjet indsats fra ordensmagten. Således at antallet af seksuelle overgreb mod kvinder steg med 15 procent til 8.692 tilfælde af fuldbyrdet voldtægt eller forulempelser.

 

Svindel steg med syv procent, et vidnesbyrd om et land i økonomisk krise. Og biltyverier steg med to procent. Heri indbefattet tyverier af ejendele fra parkerede biler.

 

Men skattesnyd dalede med 22 procent.

 

I 2016 bliver indenrigsminister Bernard Cazeneuves hovedopgave som øverste chef for politiet at være på vagt over for nye tilfælde af terrorisme uden at lade hånt om indsatsen mod gemene lovovertrædelser, kommenterer avisen Le Figaro.

 

Indsatsen bliver ikke lettere af, at justitsminister Taubira i en ny lov gør fængselsstraf til en undtagelse og prøveløsladelser til reglen.  I loven nævnes slavehandel over Atlanten som en forbrydelse mod menneskeheden, men går let hen over et nutidigt problem med, at nok så megen styrkelse af politiet ikke nytter stort, hvis retfærdigheden ikke siden straffer misdædere, skriver Le Figaro.
http://www.lefigaro.fr/actualite-france/2016/01/18/01016-20160118ARTFIG00296-la-delinquance-se-maintient-a-un-niveau-eleve-en-2015.php?redirect_premium

Eksempel på omfattende optøjer.

Del på Facebook

ANDRE LÆSER OGSÅ…