Forkælede gymnasieelever – kan de løfte Danmark ind i fremtiden?

Vi har lige oplever danske gymnasieelever landet over demonstrere og blokere for, at deres lærere kan passe den undervisning, de også selv burde passe. De demonstrerende elever går måske glip af, hvad demokrati handler om?

 

Alt tyder i hvert fald på, at de kun er kommet til den allerførste side i demokratiets lærebog. Verdens højeste SU skal omstruktureres, så en større del af ydelsen bliver rentefri lån – samtidig indbygges en skatterabat på de indkomster, de færdiguddannede kandidater måtte få, når de kommer i arbejde.

 

Hvad er det for noget borgerligt svineri?

Læs også
Staten bruger 21 mia om året på borgerløn/SU til studerende – er det rimeligt?

 

Man kan få en gratis højere uddannelse, få penge oven i handelen – måske for nogles vedkommende bliver det nødvendigt at supplere med lidt erhvervsarbejde ved siden af. Det ligner da ikke noget (!). Det kan da ikke være rigtigt, at kommende akademikere i studietiden skal konfronteres med en arbejdsverden uden for auditorierne og universitets røde frokoststue! –Så er det op på barrikaderne! Alternativets politikere står uden tvivl på sidelinjen og hepper på dette nye ungdomsoprør – det har guruen Uffe Elbek i hvert fald lovet.

 

Men er det den slags folk, der kan løfte Danmark ind i fremtiden? – Næppe!

 

Jeg tænker med vemod tilbage på de generationer, der har lagt grunden til det danske velfærdssamfund. De har slidt, de har slæbt, og de har skabt muligheder for de forkælede unge mennesker, der nu er godt i gang med at smadre den fantastiske arv, de ellers burde forvalte med respekt og ansvarsfølelse.

 

De samme gymnasielever, der har været på gaden for at kræve verdens mest generøse SU videreført uden ændringer, tilhører garanteret den politisk korrekte elite, for hvem det ikke betyder noget, at udgifterne til integration og migranter bare vokser og vokser.

 

Vi har sgu da det arbejdende folk til at betale over skatten, som der jo åbenbart absolut ikke er råd til at nedsætte. Man er vel solidarisk, ikk’?

Del på Facebook

ANDRE LÆSER OGSÅ…