Filmanmeldelse ”Jack Reacher”: helt eller helt langt ude?

*** 3 stjerner ud af 6

 

Jack Reacher (født 1960) er den fiktive hovedperson i thriller-romaner af den engelske forfatter Lee Child. Reacher har tidligere gjort tjeneste i den amerikanske hær som major og er uddannet på det amerikanske militærakademi West Point.

 

Jack Reacher er også forlæg for foreløbigt to film med Tom Cruise i den altdominerende hovedrolle. Den første kom i 2012, og nu følger 2’eren: JACK REACHER – NEVER GO BACK.

 

Handlingen

Også Reacher-film 2 tager afsæt i nogle uforståelige mord.  Jack Reacher bliver involveret, fordi han har kontakt til sin tidligere delings afløser major Susan Turner (Cobie Smulders). Da hun bliver fængslet anklaget for spionage, aner Reacher ugler i mosen. Et par andre ubehagelige oplevelser overbeviser ham om, at Turner er i fare og må hjælpes ud af fængslet, før hun bliver likvideret.

 

Fangeflugten lykkes, og Reacher og Turner giver sig nu i fællesskab i kast med at udforske, hvad der ligger til grund for den falske spionanklage. Deres projekt vanskeliggøres af to personer: Den ene den genstridige teenagepige, Samantha (Danika Yarosh), der den ene gang efter den anden får makkerparret i fedtefadet. Den anden den brutale og kyniske lejemorder (Patrick Heusinger), som ubarmhjertigt og utrætteligt jager sit bytte: Reacher, Turner og Samantha.

 

Tæt på en ren tegneseriefigur

Den første Reacher-film ”One Shot” var ret godt skruet sammen og har et bedre og mere realistisk plot end 2’eren. Efterfølgeren er knapt så interessant, fordi Reacher-figuren kammer over og antager endnu mere mytisk skikkelse end forgængeren. Tæt på en ren tegneseriefigur.

 

Allerede åbningsscenen gør det klart, at Reacher har overmenneskelige evner. En moderne ’lonely rider’, en helt, der udøver den retfærdighed, som ’systemet’ ikke selv magter at håndhæve.

 

Ret skal være ret: Der er mange gode action-scener, og ’The Hunter’ – lejemorderen – bliver spillet af den helt rigtige skuespiller. Så bestemt en underholdende og veldrejet spændingsfilm, men også fuldstændigt ligegyldig. Ikke mindst fordi Reacher bliver placeret på så mange stole, at personen/figuren falder fra hinanden.

 

Længde: 1 time og 58 minutter

•  Medvirkende: Tom Cruise, Cobie Smulders, Patrick Heusinger m.fl.

Læs også
En kvinde bliver forladt efter 20 års ægteskab – det finder hun sig ikke stiltiende i 

•  Manuskript: Edward Zwick, Richard Wenk, Marshall Herskowitch

•  Instruktør: Edward Zwick

•  Premieredato: Torsdag d. 20. oktober

 

 

 

Del på Facebook

ANDRE LÆSER OGSÅ…