En far må godt have seksuel lyst til sin datter, sagde Tyrkiets højeste islamiske myndighed – men så skete der noget, der fik den på andre tanker

Skærmprint Welt

Diyanet er den højeste religiøse myndighed i Tyrkiet og den endelige autoritet i udlægningen af islam. Den styrer landets 85.000 moskeer.

 

I sidste uge udstedte denne myndighed en fatwa – altså en fortolkning af islams regler – som skabte voldsom debat.

 

På et spørgsmål fra en troende svarede Diyanet, at det ud fra mange muslimske strømningers synspunkt ikke har nogen indflydelse på et ægteskab, ”hvis faderen kysser sin datter med vellyst”.

 

Det var ifølge Diyanet heller ikke nogen synd, ”hvis faderen ser på sin datter og føler lyst ved det”. Datteren skal dog være ”over ni år gammel”.

 

Denne fatwa kommer kort tid efter en anden fatwa fra Diyanet, der sagde, at forlovede par ikke engang bør holde hinanden i hånden, fordi det ikke billiges af islam.

 

De to fatwaer tegner til sammen et opsigtsvækkende billede af holdningen til seksualitet – i hvert fald set med danske og europæiske øjne.

 

”Beklagelig fejl i oversættelsen”

Fatwaen udløste en storm af forargelse på nettet. Så blev hjemmesiden, hvor fatwaen havde stået, fjernet. Men den er stadig i omløb, fordi folk har gemt den.

 

Nu har lederen af Diyanet, Mehmet Görmez, så måttet skynde sig at løbe fra den oprindelige fatwa. Til den offentlige TV-station TRT siger han, at den opsigtsvækkende fortolkning skyldtes … en beklagelig fejl i oversættelsen fra arabisk!

 

Det rigtige svar på spørgsmålet om far og datter lyder nu ifølge Diyanet, at lyst til incest er en ”sygelig afvigelse”.

 

De religiøse eksperter hos Diyanet er fuldstændig hjemme i arabisk. De laver ikke banale oversættelsesfejl. Men et eller andet måtte de jo finde på for at undslippe forargelsen.

Læs også
Højaktuel bog om præsident Erdogan og hans Tyrkiet

 

(Die Welt, dpa, rct)

Del på Facebook

ANDRE LÆSER OGSÅ…