Fange med indvandrerbaggrund forsøgte at slå fængselsbetjente ihjel på en usædvanlig og uhyggelig måde

Google street view / 2014

En 54-årig mand med indvandrerbaggrund er for Retten i Svendborg. Han er tiltalt for ti forskellige forhold.

 

Det mest opsigtsvækkende er hans forsøg på at slå to fængselsbetjente ihjel på en meget usædvanlig og uhyggelig måde. Det foregik i Odense Arrest.

 

I sin celle satte manden strøm til en ledning med blottede ender og lagde ledningen på gulvet. Så oversvømmede han gulvet ved at stoppe afløbet i håndvasken.

 

På den måde blev vandet strømførende. Ifølge anklageskriftet var det mandens hensigt, at de to fængselsbetjente skulle få elektrisk stød, når de trådte ind i cellen. Det kunne have slået dem ihjel.

 

Heldigvis fik betjentene øje på ledningen på gulvet, da de åbnede celledøren. Dermed blev attentatforsøget forpurret.

 

Ildspåsættelse

Manden sad varetægtsfængslet i Odense Arrest, fordi han var sigtet for at have sat ild til sit eget rækkehus i Svendborg. Her var der tændt bål flere steder, og da man fik fat i manden, lugtede han af røg.

 

En uge efter attentatforsøget på de to fængselsbetjente satte den 54-årige ild til sin celle. Da den første fængselsbetjent kom for at redde ham, stod han parat med en smørekniv i den ene hånd og cellevinduet, som han havde hevet ud, i den anden.

 

Han truede fængselsbetjenten med at slå ham ihjel og kastede cellevinduet mod ham. Men betjenten nåede lige at lukke døren til cellen.

 

Anklagemyndigheden kræver den 54-årige idømt fængselsstraf.

 

http://www.tv2fyn.dk/artikel/fange-forsoegte-stroemattentat-mod-faengselsbetjente

Læs også
Video: En barbarisk kriger fra Islamist Stat græder som et lille barn, efter at han er taget til fange af kurdiske militsfolk

 

Ekstra Bladet 5.12.16

Del på Facebook

ANDRE LÆSER OGSÅ…