I lufthavnen vil man man ikke finde sig i, at islamiske terrorister bliver ansat – nu gør man noget meget usædvaligt

Charles de Gaulle-lufthavnen, arbejdsplads for 82.000 ansatte. Foto: Wikimedia

Efter de jihadistiske angreb i Paris i januar og november 2015 er det franske efterretningsvæsen Direction générale de la sécurité intérieure (DGSI) begyndt nøje at undersøge personalet i byens lufthavne.

 

Som Adam Sage skriver for Times of London i “Islamists defy checks to work at Paris airport” [Islamister unddrager sig undersøgelser for at kunne arbejde i lufthavn i Paris]:

 

DGSI er begyndt at gøre noget, som almindeligvis har været ganske uhørt:

 

Bevidst at kigge efter muslimer blandt de 82.000 ansatte ved Charles de Gaulle lufthavnen i Paris for at finde ud af, hvem de er, og hvad de tror på.

 

Især lød ordren på at tjekke alle muslimer med legitimationskort til sikkerhedsområder i lufthavnene. De radikale skulle luges ud.

 

Dette blev anset som tegn på radikalisering

Flere end 60 pas blev inddraget på grund af “upassende adfærd”, f.eks. nægtelse af at trimme et skæg eller give hånd til kvindelige kolleger.

 

Nogle ansatte fik deres pas inddraget for at have bedt i salafistiske moskeer, andre fordi en kopi af Koranen blev fundet i deres skab.

 

Nogle mentes at have udtrykt sympati for de jihadister, som dræbte 130 mennesker i Paris for seks måneder siden.

 

Den tilsyneladende sabotage på et EgyptAir-fly, som forlod Paris med kurs mod Cairo den 19. maj, tyder på, at selv dette tiltag ikke er tilstrækkeligt.

 

Som Eric Denécé fra Centre Français de Recherche sur le Renseignement (CF2R, fransk center for efterretningsefterforskninger) sagde: “Problemet er ikke løst. Der arbejder stadig radikale islamister i lufthavnen, ikke nødvendigvis i bagagehåndteringen, men på alle niveauer.”

Læs også
Pludselig sagde imamen sandheden

 

Kommentarer:

 

(1) Det er ganske bemærkelsesværdigt, at langt skæg, modstand mod at give hånd til kvinder, besøg i den forkerte moske, besiddelse af en kopi af Koranen eller støtte til ISIS allerede kan få en person fyret.

 

(2) Nu hvor endnu mere intrusive tiltag til at rydde ud i islamisterne synes at være på vej, tilbyder jeg min hjælp: Skulle myndighederne have brug for hjælp til at finde endnu flere tegn på, hvem der kan være en sovende agent, kommer jeg med nogle anvisninger her. Og har de brug for spørgsmål til afprøvning af personlige holdninger, tilbyder jeg sådanne spørgsmål her og her.

 

(3) “Fornægtelse har tendens til at fortsætte, indtil prisen bliver for høj,” skrev jeg i 2013. “På det tidspunkt vil bekymringer vedrørende muslimsk følsomhed og frygt for at blive kaldt ‘islamofob’ blive stadig mere irrelevante og erstattet af en fast beslutning om at beskytte liv.” Måske er dette tidspunk nået, i det mindste i Paris’ lufthavne. (23. maj 2016)

 

Artiklen er udkommet på Daniel Pipes hjemmeside og den er oversat fra engelsk til dansk af Mette Thomsen.

Del på Facebook

ANDRE LÆSER OGSÅ…