Endnu et stykke Danmark forsvinder fra det muslimsk dominerede Nørrebro i København – det er slut med en elsket juletradition

Nørrebrogade / Google Maps

Nørrebro i København har undergået en voldsom forandring i de seneste årtier – i kølvandet på den store tilstrømning fra de muslimske lande. Det gælder i høj grad også bydelens hovedgade, Nørrebrogade.

 

Nu tages et nyt skridt i ændringen af Nørrebrogades identitet. Et skridt af væsentlig symbolsk betydning: Det er slut med den traditionsrige julebelysning i år. Et lille stykke dansk-kristen kulturhistorie ser ud til at forsvinde.

 

Nej til at støtte julebelysningen

Kun 30 procent af Nørrebrogades erhvervsdrivende betaler i dag til juleudsmykningen. I de seneste fire år har Nørrebro Lokaludvalg så brugt hovedparten af sine penge på at støtte julebelysningen i gaden. Men i år kommer der ingen penge derfra.

 

Det er formanden for Nørrebro Handelsforening, Hans Mejlshede, meget fortørnet over. Han siger til NørrebroNordvest-bladet:

 

”Vi er altså nogen, der kæmper for at holde gang i omsætningen på Nørrebro, og nu forsvinder juleomsætningen i stedet til Indre By og indkøbscentrene, når der ikke engang er julelys i Nørrebrogade.”

 

Mejlshede og resten af Nørrebro Handelsforening havde egentlig taget det for givet, at Nørrebro Lokaludvalg igen ville støtte julebelysningen. Mejlshede er selv medlem af lokaludvalget.

 

Derfor kom det som et chok, at et stort flertal i udvalget (11 imod, to undlod at stemme) afviste at imødekomme handelsforeningens ansøgning på 120.000 kr.

 

”Der står ikke jul i vores kommissorium”

Udvalgets formand, Mogens Petersen, begrunder afslaget således i NørrebroNordvest-bladet:

 

”For det første er det aldrig proforma at få penge i Lokaludvalget. Vi har bestemt ikke noget imod julebelysningen, og det er blandt andet derfor, at vi har støttet den med en halv million kroner over de sidste fire år. Men det har været redninger hvert år. Vi har hele tiden lagt vægt på, at de skulle prøve at finde andre metoder at få pengene hjem.”

 

Læs også
Forbyd muslimske bønnekald ved lov

Som den vigtigste begrundelse for afslaget henviser Mogens Petersen til, at Handelsforeningen simpelt hen kom for sent. Man skulle have søgt i marts, da der stadig var penge, siger han.

 

Hans Mejlshede svarer: ”Normalt, når man lægger budget i starten af året, indregner man de faste ting. Og det er altså jul hvert år.”

 

Men Mogens Petersen rokker sig ikke: ”Der står ikke jul nogen steder i lokaludvalgets kommissorium.”

 

Én ting står tilbage

Det korte af det lange er, at udvalget nu ikke som tidligere har afsat penge til at støtte julebelysningen. Man giver heller ingen løfter i forhold til de kommende år. ”Der står ikke jul nogen steder i lokaludvalgets kommissorium.”

 

Så er det gjort klart. Uanset hvad der er op og ned i parternes argumenter, står én ting tilbage:

 

Endnu et stykke Danmark ser ud til at forsvinde fra Nørrebrogade.

Læs også
Asger Aamund fylder 80 år: Islam er i krig med os – det er på tide at se virkeligheden i øjnene

 

 

http://minby.dk/noerrebronordvest-bladet/handelsforening-i-chok-over-manglende-julestoette/

Del på Facebook

ANDRE LÆSER OGSÅ…