En mand satte ild til to kvinders hår – her fortæller en af dem om den frygtelige oplevelse

En 29-årig mand fra Libyen er ved retten i Berlin idømt fængsel i 3 år og 3 mdr. for grov legmedesbeskadigelse.

 

I maj 2014 sved manden en 25-årig kvindes hår med en cigaret. To uger efter satte han ild til en 17-årig ung kvindes hår med en lighter, mens hun stod og ventede på metrostationen.

 

Vi havde fået tidligt fri fra skole den dag. Først mødtes jeg med nogle venner, inden jeg skulle hjem og hjælpe min mor.

 

Jeg stod og ventede linje U-9, mens jeg havde hovedtelefoner på. Men pludselig mærkede jeg, at nogen kom tæt på mig, og jeg vendte mig langsomt væk.

 

Det jeg husker var at min ryg og hoved blev meget varmt og så råbte folk: ”Dit hår brænder!”

 

Så prøvede jeg at slukke ilden med mine ærmer, og det var der jeg så manden fra siden, og også lighteren i hans hånd. Han gik bare som om intet var sket.

 

Jeg tænker, at han må være syg, for jeg kender ham ikke og jeg havde ingen kontakt med ham, jeg forstår det ikke.

 

Politiet kender ikke mandens motiv

Ifølge kriminalkommissær Kathleen Schefter er det uklart hvad mandens motiv har været.

 

”Vi antager, at der ikke har været noget motiv. Det kan være han har været under påvirkning af stoffer eller at han er mentalt ustabil. For øjeblikket har vi ingen forklaring på hans handling,” siger hun.

 

Libyen er et muslimsk land

Læs også
Italien donerer skibe til Libyen for at stoppe migranter

Manden stammer fra Libyen, hvor 97 procent af befolkningen er muslimer. Libyen er samtidigt et land under voksende indflydelse fra forskellige fundamentalistiske grupperinger, herunder Islamisk Stat, som flere gange har vist, at den libyske afdeling af IS er mindst lige så islamisk som IS i Syrien.

 

I 2015 henrettede IS i Libyen 21 kristne egyptiske daglejere på stranden ud til Middelhavet. De stakkels kristne mænd fik skåret hovederne af, mens det hele blev optaget på video og lagt ud på internettet.

 

Islamisk Stat brugte henrettelserne til, at fremsætte trusler mod Europa.

 

Kvinder skal have slør på

Manden er pågrebet og idømt straf for forbrydelsen mod de to unge kvinder. Imidlertid kan det undre, at retten ikke har undersøgt om forbrydelsen kan være religiøst motiveret.

 

Gerningsmanden stammer fra Libyen, og er med stor sandsynlighed muslim. Et stærkt voksende antal muslimer, det være sig i muslimske som i ikke-muslimske lande, går ind for, at muslimske kvinder følger islams påklædningskrav. Mange muslimske mænd mener endog, at det er deres pligt, at sørge for, at muslimske kvinder retter ind efter sharia.

 

Manden handlinger meget vel være religiøst motiveret, i hvert fald er det bemærkelsesværdigt, at politiet end ikke afviser muligheden. Det tyder på, at man overhovedet ikke har anset det som en mulighed.

Læs også
Slik-koncern hylder det islamiske tørklæde i reklamer – imens gør modige kvinder oprør mod det

 

 

 

Del på Facebook

ANDRE LÆSER OGSÅ…