“Jeg var mentalt klar til at kæmpe for mit liv” – 10 betjente måtte flygte fra aggressive asylansøgere

Problemerne bliver større og større på asylcentrene i Sverige. Vold mellem asylansøgerne, vold og trusler mod personalet og seksuelle overgreb bliver mere og mere udtalt. Et særligt problem er voldtægt af drenge.

 

Men i stedet for at erkende, at mange asylansøgeres adfærdsnormer er væsentligt forskellige fra vestlige normer, bortforklarer man dårlige adfærd med, at det er samfundets skyld, som for eksempel at der er for mange mennesker i asylcentrene. Det hjælper ingen. Tværtimod betyder det kun, at problemerne vokser.

 

Politiet flygtede

For et par uger siden kom det frem, at en 10-årig dreng var blevet voldtaget på asylcentret i Västerås af en gruppe teenagere. Familien blev flyttet til et andet center, og få dage efter skulle en anden familie ligeledes flyttes af sikkerhedsmæssige årsager.

 

Imidlertid skabte flytningen så meget uro på asylcentret, at personalet opgav. Familiefaren er læge og de andre asylansøgere på centret ville overhovedet ikke høre tale om, at han skulle flyttes, for hvem skulle så tilse børnene når de blev syge. Personalet tilkaldte derfor assistance fra politiet.

 

Men da politiet ankom til centret havde der samlet sig en stor gruppe vrede asylansøgere. Politiet havde taget en politihund med, og det gjorde asylansøgerne endnu mere rasende. I politirapporten kunne man læse følgende beskrivelse fra en af politifolkene:

 

”Der kom flere mennesker bagfra. Jeg var mentalt klar til at kæmpe for mit liv. Vi var 10 politifolk i en smal korridor, da jeg hørte en råbe, at der var en nødudgang.”

 

Politifolkene nægter nu at gå ind i asylcentret, og de har fået besked på kun at gå ind hvis det er livsnødvendigt.

 

Ifølge politiforbundets talsmand, er det man ser nu, de sørgelige kendsgerninger af et korps som længe har været underprioriteret.

 

De truer med at sende os op til det kolde nord

Ifølge syriske Mahmeed som også bor på Signalisten i Västerås hersker der lovløse tilstande i centret.

 

Læs også
Hvidvasker Sverige sin antisemitisme? – en beretning om, hvor galt det står til i Malmø

”Det må være det værste asylcenter i hele Sverige. Sådan noget burde ikke ske noget sted. Det er en fuldstændig anden verden inde i centret. Alt kan ske, personalet er alt for få og de har ingen ide om hvad der foregår,” fortæller han.

 

Mahmeed siger også, at myndighederne truer med at sende asylansøgerne til andre lejre.

 

”Ledelsen truer med at sende os til en lejr, som er meget værre oppe nordpå hvor det er meget koldt, hvis vi siger noget som helst,” siger han og fortæller at der bor op til seks mennesker på ét værelse. Mahmeed bor selv sammen med sin kone og fire børn på et værelse.

 

Og asylcentret i Västerås ikke det eneste sted hvor der er alvorlige problemer med asylansøgerne, hvor lovløse tilstande hersker og hvor personalet frygter for deres sikkerhed og ikke tør blande sig i asylansøgernes stridigheder. Sådan er det nu mange steder.

 

På et center for uledsagede flygtningebørn i Emmaboda i det sydøstlige Sverige var personalet nødt til at barrikadere sig i et rum, fordi en gruppe på 19 unge mænd gik til angreb på dem med primitive våben. En af de unge, en 16-årig ung mand, var blevet vred over, at han var blevet nægtet tilladelse til at købe slik. Han tilkaldte derfor en større gruppe venner, som han hidsede op mod personalet.

 

I et modtagecenter i Ellos i Götaland opstod der slagsmål mellem 20 asylansøgerne, og balladen stod på en hel nat. Personalet forsøgte forgæves at berolige parter, men der var ikke noget at gøre. Da asylansøgerne havde våben, valgte personalet til sidst, at låse sig inde i spisestuen, hvorefter de advarede politi og sikkerhedsvagter.

 

Læs også
Likvideringen af 31-årig kvindelig læge i Malmø: Hun fik det dræbende skud, da hun lå på jorden – en medgerningsmand er anholdt

Västernorrland blev en ung mand anholdt for at smadre møbler og truet en af de ansatte på livet.

 

På et center i Eskilstuna tog en asylansøger kvælertag på en medarbejder efter en mindre uenighed i spisestue.

 

I Gålsjö har en ung mand ligeledes truet en medarbejder med at slå vedkommende ihjel.

 

På er asylcenter i Rävlanda mellem Göteborg og Borås har flere mænd udvist aggressiv adfærd over for personalet, som også er blevet truet med en kniv. Også der valgte personalet at låse sig selv inde, indtil politiet ankom.

 

Voldtægt af drenge 

Et helt særligt problem er voldtægter af drenge. På asylcentret i Västeräs var en dreng blevet voldtaget. Det skrev Den Korte Avis om for nogle uger siden om problemet (henvisning).

 

Siden har der været flere tilfælde. Og nu siger formanden for den afghanske forening i Sverige Hussein Asgari, at problemet er stort:

Læs også
Sverige asyl-amok: Har alene i år uddelt langt over tredive tusinde statsborgerskaber og modtaget et hav af asylansøgere

 

”Jeg har fået adskillige telefonopkald – op til 10 – fra børn som siger, at de er blevet voldtaget siden de kom til Sverige. Det sker fordi asylcentrene er overbelagt, og fordi Migrationsværket og personalet på centrene ikke giver nogen vejledninger,” siger han. (KILDE)

 

”I nogle sager er der børn som bor i familier, hvor faderen voldtager drengene. I andre sager er der børn som er blevet voldtaget af ældre mænd på asylcentrene. Jeg har sagt til hvert barn, at de skal melde det til politiet. Men de skammer sig over det, så det vil de ikke,” fortæller Hussein Asgari.

 

Asgari mener, at overbelagte asylcentre er årsagen til voldtægt af børn, og da det er de svenske myndigheder som har ansvar for overbelægningen, er voldtægterne myndighedernes skyld, ikke voldtægtsforbryderne.

 

Asgari glemmer tilsyneladende, at voksne mænds udnyttelse af drenge er et stort problem i Afghanistan. Det er de såkaldte dansedrenge.

 

Svenske myndigheder er naturligvis enig i, at forholdene ikke er optimale, og man oplyser at voldelige episoder på centrene er steget markant det sidste år. Ifølge en anonym politimand er politiet kaldt ud til uroligheder på centrene mere end 5.000 gange i 2015.

 

Del på Facebook

ANDRE LÆSER OGSÅ…