Den egyptisk Tv-vært Ahmed Moussa var hurtig til at lykønske Donald Trump med det amerikanske valg. Han siger på egyptisk Tv den 9. november. Den egyptiske regering og samfundet har en fjende i Det Muslimske Broderskab. Trump vil bekæmpe radikale muslimer som Det Muslimske Broderskab, siger TV-værten, og derfor har man en fælles fjende.
Tillykke til det amerikanske folk. Tillykke til præsident Donald Trump. Tillykke til Trump-bevægelsen, der har vundet en stor sejr.
Tillykke til Trump familien, de sødeste mennesker i Det Hvide Hus. De er de nye sukker-stjerner i det Hvide Hus.
Tillykke til alle der bekriger den terroristiske bevægelse det Muslimske Broderskab, med denne mand i spidsen (Trump).
Denne mand og præsidentvalget har givet Obama-administrationen og Clinton, de allierede med det Muslimske Broderskab, en lærestreg.
For resten har Trump ingen uoverensstemmelser med muslimerne, kun med terroristerne. Han har intet imod muslimerne overhovedet.
Derimod siger han, at han respekterer Islam og muslimerne, og at han har muslimske venner. Hans problem er som vores, terroristerne.
Hvem som helst der slår terroristerne oven i hovedet – dem bakker vi op om.
Men hvorfor stemte man som man gjorde?
De afgav deres stemme mod terrorismen. De stemte mod Clinton, der plantede terrorismens frø i den arabiske verden og i Mellemøsten. Det var straffen fra det amerikanske folk.
Efter præsident Mubarak fald i 2011 overtog hæren regeringsmagten. Herefter nedsattes en komite der skulle forberede et demokratisk valg. I 2011-12 blev der afholdt valg til nationalforsamlingen hvor islamistiske partier vandt flertallet. I juni 2012 vandt det Muslimske broderskab kandidat Mohammed Morsi præsidentposten. En ny forfatning blev herefter godkendt ved en folkeafstemning i december 2013, dog under store protester fra den liberale opposition, sekulære, kristne og kvindegrupper, der mente, at lovforslaget ikke gav nogen garanti for ytringsfrihed og kvinders rettigheder. I 2013 førte disse protester til et nyt oprør anført af Abdul Fatah al-Sisi og et militært statskup var en realitet. Herefter blev al-Sisi valgt til præsident i 2014, dog uden at Morsi og hans Frihedsparti fik lov at deltage.