Efterretningschef: Truslen fra terrorister, der forklæder sig som asylansøgere, kan vise sig at være langt større, end vi havde regnet med

Hans-Georg Maassen (Foto: Wikipedia)

Chefen for den tyske efterretningstjeneste BfV, Hans-Georg Maassen, kommer med nogle opsigtsvækkende afsløringer i et interview med avisen Welt am Sonntag.

 

Maassen siger lige ud, at de europæiske efterretningstjenester fuldstændig undervurderede faren for at terrorister fra Islamisk Stat kom til Europa skjult i strømmen af asylansøgere.

 

”Det var en fejlvurdering af Islamisk Stats strategi,” siger han nu.

 

Efterretningstjenesterne mente dengang, at terroristerne ikke ville forklæde sig som asylansøgere, fordi det var for risikabelt for Islamisk Stat. Men terrororganisationen ville altså vise, at det kunne lade sig gøre.

 

Det vides, at to af terroristerne bag angrebet i Paris sidste november, kom ind i Europa med falske pas, som om de var asylansøgere. Og så fik de ellers lov til at rejse ukontrolleret gennem Europa.

 

Også i Danmark

Den fejlvurdering, som Maassen taler om, fandt man også hos PET-chefen og justitsminister Søren Pind i Danmark.

 

På et pressemøde i begyndelsen af september sidste år erklærede PET-chef Finn Borch Andersen, at man ikke kendte til, at terrorister skulle skjule sig i asylstrømmen, og at man heller ikke troede, at Islamisk Stat ville bruge denne strategi. Søren Pind tilsluttede sig denne vurdering.

 

Men den var altså forkert. Fra danske myndigheder er der dog ikke kommet nogen indrømmelse af dette.

 

Uden gyldige papirer

Hans-Georg Maassen kommer i interviewet med en anden opsigtsvækkende afsløring: Over 70 procent af de asylansøgere, der er ankommet til Tyskland, havde ikke noget gyldigt pas ved ankomsten! De er udelukkende blevet registreret på baggrund af deres egne oplysninger.

 

Læs også
Tyskerne er blevet mere kritiske over for asylansøgere – de stoler ikke på dem

Det betyder ifølge Maassen, at efterretningstjenesten kan have en masse belastende oplysninger på en del af dem. Men de er ikke blevet brugt, fordi de pågældende ikke har vist rigtige pas, og derfor kender man ikke deres reelle identitet.

 

Samtidig omtaler efterretningschefen endnu et påtrængende problem:

 

Radikale islamister henvender sig til asylansøgere for at rekruttere dem. Særlig prøver de på at hverve såkaldte uledsagede flygtningebørn, som ofte er unge voksne, der foregiver at være børn.

 

Disse islamister kommer ikke mindst fra moskeer, hvor fundamentalistiske ideer trives.

 

Ifølge Maassen har man modtaget cirka 300 anmeldelser af den slags rekrutteringsforsøg. Men det reelle tal er givetvis langt højere.

 

I øvrigt nævner han, at også kriminelle indvandrerklaner hverver blandt asylansøgere. Ikke mindst søger de unge, stærke mænd, der kan gøre det grove arbejde for de kriminelle bagmænd.

 

Læs også
Stramninger var hårdt påkrævet: På blot fire år har asylansøgere kostet samfundet over tretten milliarder kroner

Ikke styr på det

Hans-Georg Maassen er en mand, der ofte siger tingene ret åbent. Med sine udtalelser gør han det klart, at den massive asylstrøm ikke bare har store konsekvenser for modtagerlandets samfundsliv. Den udgør også en alvorlig sikkerhedsrisiko.

 

Denne risiko forstærkes kraftigt af, at en stor del af asylansøgerne er illegale, der benytter sig af falske papirer eller hævder, at de har mistet deres papirer. Alligevel bliver de lukket ind, og derefter er de fleste af dem meget svære at få sendt ud igen.

 

Der er slet ikke styr på, hvor mange asylansøgere der har forbindelser til Islamisk Stat.

 

 

 

 

 

 

Læs også
Ny debat eksploderer: Asylansøgere kan lyve, som det passer dem, uden at blive straffet
Del på Facebook

ANDRE LÆSER OGSÅ…