Donald Trump imødekommer kvinder og mindretal med ministerudnævnelser

Guvernør i South Carolina, Nikki Haley, udpeges til posten som FN-ambassadør, som i USA traditionelt er på ministerniveau.

 

Nikki Haley er 44 år gammel og repræsenterer en minoritetsgruppe – hun er født Nimrata Randhawa af indiske sikh forældre. Hun er opdraget som sikh, men konverterede siden til kristendommen.

 

Nikki Haley har ikke fra starten været en stor fan af Donald Trump, men hun blev rost af borgerretsforkæmpere, da hun i 2015 beordrede det gamle sydstatsflag fjernet fra regeringsbygningen i South Carolina.

 

Donald Trump har også udpeget Betsy DeVos til posten som undervisningsminister.

 

Betsy DeVos er så hvid, som de kommer, og som milliardær fra Michigan blandt de store donorer til det republikanske parti. Hun er kendt for synspunkter på undervisningsspørgsmål, men hun har tidligere kritiseret Trump, og i de første faser af valgkampen, har hun ydet økonomisk støtte til Trumps rivaler – Carly Fiorina, Marco Rubio og Jeb Bush.

 

Donald Trumps modstander under de republikanske primærvalg, afroamerikaneren Ben Carson, ventes snarest udpeget til posten som minister for boliger og byudvikling.

 

Trump og FN

Udpegningen af Nikki Haley til FN-ambassadør er en lettelse i FN-kredse. Haley har ikke hidtil i sin politiske karriere beskæftiget sig indgående med udenrigsanliggender og FN.

 

Men i betragtning af, at der var en vis frygt for, at Trump ville nedgradere posten som FN-ambassadør, er der tilfredshed med at han har udpeget en ikke-hvid, politisk sværvægter. Måske vil Trump have en mere positiv tilgang til FN end tilfældet, var da John Bolton i Bush-årene var amerikansk FN-kritisk ambassadør.

 

Senatet skal godkende

Udnævnelserne af Nikki Haley og Betsy DeVos skal som de øvrige kabinetsmedlemmer godkendes af det republikansk-kontrollerede Senat.

 

Læs også
To fronter og to femtekolonner – det amerikanske valg

Indtil videre har Donald Trump udpeget den konservative Alabama-senator Jeff Sessions til Justitsminister.

 

Mike Pompeo til CIA-direktør.

 

Tidligere chef for den militære efterretningstjeneste, DIA, Michael T. Flynn til National Sikkerhedsrådgiver.

 

Reince Priebus som stabschef i Det Hvide Hus.

 

Trumps kampagnechef, Steve Bannon, bestyrelsesformand for Breitbart News, er udpeget til nøgleposten som chefstrateg og seniorrådgiver i Det Hvide Hus.

 

Under de kommende Thanksgiving-feriedage vil Donald Trump i Florida arbejde videre med besættelsen af topposter i hans administration.

 

Læs også
USA støtter Israel mod EU
Del på Facebook

ANDRE LÆSER OGSÅ…