DKA jagter svaret i en strid mellem to politifolk: Er der områder i Danmark, hvor en patruljevogn ikke kan køre ind alene?

Google Street View og www.politi.dk

Forleden udspillede der sig en opsigtsvækkende og meget usædvanlig samtale på det sociale medie twitter. Den drejede sig om, hvorvidt der er områder i Danmark, hvor en politibil ikke kan køre ind alene.

 

Samtalen fandt sted mellem formand for fagforeningen Dansk Politiforbund, Claus Oxfeldt, og kommunikationsansvarlig hos Københavns Vestegns Politi, Claus Buhr. Det gik alt andet end stille for sig.

 

Baggrunden for diskussionen var nogle udtalelser, som Claus Oxfeldt var kommet med tidligere på ugen. Her sammenlignede han situationen i Sverige og Danmark og sagde blandt andet:

 

”Vi kan i hvert fald genkende det her med parallelsamfund, hvor politiet ikke kan komme med bare to mand i en patruljevogn. Der kan ske vold, hærværk eller det, der er værre” (TV2 News).

 

Flere ledende politifolk kritiserede efterfølgende Oxfeldts udtalelser. På twitter var kritikken samtidig anstødsstenen, som fik diskussionen mellem Claus Buhr og Claus Oxfeldt til at blusse op.

 

Oxfeldt nævnte, at der konkret er fire områder i Københavns Vestegns Politikreds, hvor politiet er nødt til at møde frem med mere end en politibil, nemlig Taastrupgaard, Avedøre Stationsby, Hedeparken og Værebroparken.

 

Det anfægtede Claus Buhr i sin egenskab af kommunikationsansvarlig i Københavns Vestegns Politi: ”[M]ig bekendt har vi ingen steder pt hvor vi ikke kører frem i 1 bil”, skrev han således som svar til Politiforbundets formand.

 

Ingen kommentarer og spørgsmål

Den Korte Avis satte sig for at tage Claus Buhr på ordet for at finde ud af, hvad der er op og ned i sagen.

 

Københavns Vestegns Politi, som han er kommunikationsansvarlig for, ligger som myndighed inde med den afgørende information om spørgsmålet: Er der områder i kredsen, hvor man ikke kan nøjes med at sende én patruljebil ud? Vi kontaktede derfor Claus Buhr.

 

I første omgang tog vi udgangspunkt i tråden på twitter mellem Buhr og Oxfeldt, men den ønskede Claus Buhr ikke at kommentere.

Læs også
 Det er politiets fornemste opgave at beskytte truede personer – ikke at lukke munden på dem

 

I stedet fik vi svar om, at der kunne blive sendt en udtalelse fra den politimand i kredsen, der har størst kendskab til særligt udsatte boligområder. Det viste sig at være stationsleder og vicepolitiinspektør Bjarne Nisted.

 

I den forbindelse spurgte vi, om vi måtte fremsende vores spørgsmål til besvarelse. Det blev afvist.

 

 

Her er politiets svar

Den Korte Avis bringer her udtalelsen fra Københavns Vestegns Politi i uredigeret form (vores understregning):

 

Københavns Vestegns Politi kan komme overalt i kredsen og der findes ingen steder, hvor vi ikke som udgangspunkt kan patruljere til fods eller med én politibil alene. Ofte opererer lokalpolitiet i en-mands patruljer – også i kredsens særligt udsatte boligområder. I løbet af døgnet er der dog samtidigt også episoder, hvor Vagtcentralen sender to politibiler frem, såfremt politiforretningen på stedet skønnes at kræve dette. Dette sker for at den ene patrulje kan holde øje med den anden patruljevogn, således der ikke begås hærværk på denne, mens de to andre betjente f.eks. er oppe i en lejlighed. Samtidigt er de to afventende betjente ”back-up” til de to betjente i lejligheden. Det sker altså ganske ofte at der sendes to patruljebiler til samme opgave – men det er samtidigt ikke hovedreglen for Københavns Vestegns Politi, siger stationsleder og vicepolitiinspektør Bjarne Nisted.

 

Som vi læser Københavns Vestegns Politis svar, er der, i modsætning til hvad Claus Buhr skrev på twitter, steder i kredsen, hvor man vælger at sende to patruljebiler af sted i løbet af døgnet. Det sker oven i købet ”ganske ofte”.

Læs også
Derfor stormer Rasmus Paludan ind i dansk politik

 

Nisted angiver, at det kan være for at beskytte den ene bil mod hærværk, mens betjentene er væk, og for at have to ekstra betjente som ”back-up” på en opgave.

 

Men dele af svaret er uklart formuleret, og det efterlader os med ét ubesvaret spørgsmål: I hvilke områder plejer de omtalte ”episoder” at finde sted?

 

Hvis der er tale om Taastrupgaard, Avedøre Stationsby, Hedeparken og Værebroparken, som Claus Oxfeldt pegede på på twitter, er Claus Buhrs kritik samme sted endegyldigt faldet til jorden.

Del på Facebook

ANDRE LÆSER OGSÅ…