Derfor skal du ALTID vaske meloner

Colourbox

Mange mennesker lægger frugt ind i køleskabet uden at vaske den.

 

De får slet ikke den tanke at vaske frugten, når det er en frugt, der skal skrælles, inden den skal spises.

 

sådan er det typisk med meloner.

 

Men det kan være farligt. Den kan nemlig gemme på lidt af hvert, på sådan en melonskal.

 

Der kan være både salmonella og novovirus på skallen, som kan give roskildesyge med dårlig mave og diarré. Det siger Signe Povelsen Ravn, der er kvalitetskonsulent i Coop Foods kvalitetsafdeling til Samvirke. http://samvirke.dk/mad/artikler/derfor-vaske-melonen.html

 

Det betyder, at melon kan inficere anden mad i køleskabet eller på køkkenbordet.

 

Hvis du ikke vasker en melon, før du skærer den ud, kan melonstykkerne inficere hinanden med bakterier og virus.

 

Du skal også passe på med de knive og skærebrædder, du bruger.

 

Frugt og grønt gør hvert år mange forbrugere syge, især frugt og grønt fra tredjelande, skriver Fødevarestyrelsen.

 

Der kan være en risiko for, at frugten og grøntsagerne kan være skyllet med vand fra et vandhul, der er forurenet af afføring fra dyr og mennesker. Bakterierne kan også komme fra mennesker, der ikke har vasket hænder efter toiletbesøg, når de rører ved frugten.

 

Læs også
Sådan får I en vellykket parmiddag med hjemmelavet mad

Meloner fylder meget i omsætningen og kan derfor være årsag til flere infektioner end andre typer frugt, men de samme hygiejneregler gælder for al anden frugt, for eksempel mango, kiwi, passionsfrugt og papaya. Du bør også skylle bananer, du måske vil skære i skiver og servere med skræl på.

Del på Facebook

ANDRE LÆSER OGSÅ…