Butiksejer på Strøget: ”Der er nogle bestemte folk, der styrer gruppen af sigøjnere…”

Familien Nielsen har haft pibebutikken ”The Danish Pipe Shop” i 47 år.

 

Butikken ligger på Strøget i København, og den er en af de første butikker, man møder, når man går ind i gågaden fra Rådhuspladsen.

 

 

Men Nielsen har fået nok af Strøget, så nu flytter han butikken til Vester Voldgade, små 500 m fra det berømte strøg. Gevinsten er også en bedre og større butik.

 

”Jeg er næsten født herinde. Min far købte butikken i 1969, og jeg er fra 1970. Jeg er vokset op i den her ende af Strøget. Men den har forandret sig mærkbart over årene. Vores kunder bliver bestjålet, der er tricktyveri, bræk og opkast, sigøjnere og korsangere, guitarister. Det er rent anarki herinde,” siger Nikolaj Nielsen til Berlingske.

 

Nielsen undrer sig over, at overborgmesteren ikke har hørt om problemerne, selvom han sidder lige ovre på Rådhuset.

 

Som det ses, er der ikke langt mellem Rådhuset og Strøget.

 

”Det er synd for København, at vi præsenterer indgangen til en af vores mest berømte gader på den måde. Det kan jeg ikke forstå, man kan leve med, når man har Frank Jensen siddende 200 meter derfra. Men måske kører de ham ind med skyklapper,” siger han.

 

I hvert fald mærker butiksejerne ikke megen hjælp fra overborgmesteren. De må selv klare problemerne med tyvebander, lommetyve og tiggere, der gør gademiljøet usikkert. Dertil kommer et væld af musikanter, der også stiller sig op med bægeret til pengene fremme.

 

Tilfældige minutters optagelser i juni på Google Maps kunne tyde på, at Nielsen desværre har ret. Der sidder to sigøjnerkoner og sælger vand og en guitarist og en tigger har taget opstilling lige udenfor butikken.

Læs også
Douglas Murray: “Europas undergang. Immigration, identitet og islam”

 

 

Tyveri hver uge

Pibemanden Nikolaj Nielsen er tilsyneladende ikke bange for at adressere den del af problemet, som han ser. Nielsen taler om organiserede sigøjnerbander.

 

”Jeg har fulgt tyverierne længe, og for mig fremstår det super orkestreret. Der er nogle bestemte folk, der styrer gruppen af sigøjnere. De har fundet ud af, at hvis de har en makker, der klæder sig pænt og måske ligner en sydeuropæer, så får de lov til at komme rundt i butikkerne.” (Berlingske)

 

Ingen tager ansvar

Det er to store kædebutikker, 7Eleven og Burger King, der byder velkommen til Strøget i København fra Rådhuspladsen. Det er grimt, men viser lidt af, hvad Nielsen siger om forandringen.

 

Læs også
En samtalebog mellem de to forfattere og kulturkritikere Kasper Støvring og Mikael Jalving

I dag er de fleste butikker kædeejet, og der er ikke en butiksejer der har sin daglige gang i gaden.

 

”Det er ikke ejerledede butikker mere. Det er unge, der bliver ansat til en eller anden timeløn, og så bliver forretningerne drevet efter nogle skarpe koncepter. Det giver ikke samme ansvarsfølelse for Strøget,” siger han. (Berlingske)

 

Det har Nielsen sikkert ret i. Men en væsentlig del af Strøgets problemer er politiopgaver.

 

 

 

Del på Facebook

ANDRE LÆSER OGSÅ…