Svenske hospitaler får nu sikkerhedsvagter døgnet rundt – en tilfældig måned med islam og multikultur i Sverige: Juni 2016

Arkivfoto/YouTube af syrere, da de ankom til Europa

Juni 1: Det svenske råd til kriminalitetsforebyggelse (Brå) udsendte en rapport, som viste, at 11.007 personer havde modtaget en udvisningsdom efter at være blevet dømt for forbrydelser. Men rapporten nævner ikke, hvor mange af disse personer der efterfølgende rent faktisk er blevet deporteret.Antallet af deportationsdomme er faldet trods stigende kriminalitet blandt udlændinge i Sverige. I 1970’erne blev omkring 500 om året dømt til udvisning; i 2004 var antallet steget til 1.074, men i 2014 modtog kun 644 en sådan dom.

 

Ikke blot bliver færre personer idømt udvisning – men flere og flere af dem, der står til udvisning, nægter at forlade landet. I oktober sidste år berettede Svenska Dagbladet, at 30.000 personer, som havde fået afvist deres asylansøgning og stod til udvisning, var forsvundet. Politiet siger, at man mangler resurserne til at opspore disse illegale. Patrik Engström, leder af grænsepolitiet ved politiets nationale operative afdeling (NOA), fortalte avisen følgende: “Vi noterer disse mennesker på en liste over eftersøgte, men vi giver os ikke til aktivt at lede efter dem. Vi afventer tips og den slags.”

 

Juni 1: Den 31. maj blev en mand skubbet ud foran et kørende undergrundstog i Stockholm. Ofret var en 23-årig svensk studerende ved den Kongelige Teknologiske Højskole (KTH) i Stockholm. Han fik kraniebrud og flænger, mistede halvdelen af sin ene fod, brækkede ribben og kraveben og fik punkteret sin ene lunge. Det står endnu ikke klart, om han nogensinde vil komme sig fuldstændig. Dagen efter blev en 34-årig algerisk-svensk statsborger anholdt for forbrydelsen. Angriberen, som i forvejen var mistænkt for en anden voldsforbrydelse i undergrundsbanen, blev genkendt og pågrebet med hjælp fra offentligheden, som genkendte ham på de billeder, man offentliggjorde. Han er nu varetægtsfængslet og afventer sin retssag.

 

Juni 2: En svensk jødisk familie fortalte Jerusalem Post, at de var flygtet fra Sverige og havde bosat sig på Mallorca. Dan, hvis forældre kom til Sverige, dengang tusindvis af danske jøder blev reddet under Anden Verdenskrig, sagde:

 

“Hele livet har jeg været taknemlig for at være en del af et civiliseret samfund. Og indtil omkring 2005 følte jeg mig velsignet ved at leve i et ægte socialt demokrati, hvor mennesker beredvilligt betaler en høj skat for et fint velfærdssystem og liberale værdier.”

 

“Solskin og livsstil spillede selvfølgelig en vis rolle ved vores beslutning [om at flytte], men den egentlige årsag var Sveriges ændrede demografi og politik. De radikale, venstreorienterede, herskende kredse var blevet fuldkommen besat af multikulturalisme og politisk korrekthed.”

 

Hans hustru Karla tilføjede: “Hvis man var uenig med systemet, blev man straks kaldt for racist eller fascist, hvad vi bestemt ikke er. Til tider følte jeg, at det måtte have været sådan at leve i det gamle Sovjetunionen.”

 

Juni 2: Sahlgrenska Universitetshospital i Göteborg kundgjorde, at man fra nu af ville ansætte sikkerhedsvagter døgnet rundt ved Sahlgrenskas tre hospitaler. Lederen for sikkerhedsafdelingen, Peter Alverman, udtalte til Sveriges television:

 

“Der er konstant trusler mod vores personale. Men først og fremmest gør vi dette på grund af den tiltagende bandekriminalitet i Göteborg; den finder vej ind på vore hospitaler og vækker bekymring blandt personalet såvel som blandt de øvrige patienter.”

 

Sikkerhedsvagterne kommer til at koste 9 millioner svenske kronor årligt – penge som selvfølgelig kunne have været investeret i sundhedsplejen.

 

Læs også
Racisme mod franskmænd – de kalder os “hvide svin”

Juni 3: Medlem af rigsdagen Daniel Sestrajcic blev tiltalt for ikke at adlyde en politibetjent. Sestrajcic er medlem af Venstrepartiet, tidligere kendt som Kommunisterne. Lovovertrædelsen blev begået i forbindelse med fjernelsen af en teltlejr for demonstrerende palæstinensere i Malmö i oktober 2015. Sestrajcic, som befandt sig blandt demonstranterne, blev først beskyldt for at have forsøgt at sparke en politibetjent i hovedet, men på grund af manglende beviser blev anklagen frafaldet. Men da ham nægtede at adlyde politiets ordre om at forlade stedet, bliver sigtelsen for at nægte at adlyde politiets ordre stadig opretholdt. Sestrajcic benægter anklagerne.

 

Juni 5: Tre mænd, der af Falun distriktsdomstol var blevet idømt fire års fængsel for en grov voldtægt i byen Ludvika, blev frikendt af Svea appeldomstol. Anklageren havde appelleret den oprindelige dom i håbet om, at mændene ville få en længere fængselsstraf, men appelretten sagde, at det ikke kunne bevises, hvem af mændene der havde begået voldtægten. De tre blev derfor frikendt og udvisningsdommen trukket tilbage.

 

Juni 6: På Sveriges nationaldag besluttede Venstrepartiet at tage ud og lykønske – ikke det svenske folk – men muslimerne i Sverige, som indledte ramadanens fastemåned. Diskussionen blev ophedet på partiets Facebookside. En person skrev: “Jeg håber ikke, at I ender i samme situation som Miljøpartiet. Jeg flygtede fra islamisterne i Iran, og I ønsker dem tillykke med ramadanen? Jeg må kondolere.”

 

Juni 6: Personalet ved et asylcenter i Ludvika var tvunget til at tilkalde politiet, efter at en gruppe muslimske asylansøgere var blevet utilfredse med de måltider, der blev serveret på stedet. De klagede over, at maden ikke var “forenelig med ramadanen, “og måden, de udtrykte deres klage på, skræmte tilsyneladende personalet. Politirapporten er uklar med hensyn til det senere forløb.

 

Juni 7: Det blev fortalt, at Isa Dare, en 4-årig dreng, som var blevet ført med ind i Islamisk Stat af sine forældre, nu var blevet smuglet ind i Sverige. Hensigten var angiveligt at få adgang til den gratis lægehjælp, som den svenske regering i 2012 beslutte at tilbyde alle illegale migranter – på de svenske skatteyderes bekostning. Drengens 24-årige mor, Grace “Khadija” Dare, er født i London. Hun var gift med en svensk statsborger, Abdul Ghameed Abbas, også kendt som “Abu Bakr”, som blev dræbt i kamp for ISIS under et luftangreb i november 2014.

 

I februar var drengen blevet kendt, da han optrådte på en ISIS-video, som viste ham i færd med at aktivere en detonator og sprænge en bil med fire fanger i luften. Poserende ved siden af den udbrændte bil råbte den 4-årige: “Allahu Akbar!”

 

Læs også
DA: Kommuner kan spare millioner ved færre indvandrere på offentlig forsørgelse

Juni 7: Ardeshir Bibakabadi flygtede fra Iran til Sverige, fordi hans seksuelle orientering ikke er accepteret i hans hjemland. Sidste år holdt han nogle foredrag ved ti skoler i Göteborg, og i et interview med Göteborgs-Posten forklarede han, hvordan had til homoseksuelle stortrives i svenske skoler med muslimske elever:

 

“Det var altid det samme mønster, jeg følte, at selve min tilstedeværelse provokerede dem. Når jeg talte i store auditorier, blev spændingerne helt tydelige. ‘Føj, du er afskyelig,’ råbte en elev ved Porthälla-skolen op mod mig. Hvorefter han sigtede på mig med fingeren.”

 

Juni 8: Tre somaliske mænd i 20’erne, som havde låst en 14-årig pige inde på et værelse og voldtaget hende på skift, modtog meget milde domme – og de undgik alle tre udvisning. To af mændene fik to og et halvt års fængsel. Den tredje, som også blev dømt for narkorelaterede lovovertrædelser og for at have kørt bil i beruset tilstand, fik tre år. Efter at have udstået deres straf vil de kunne blive i Sverige, selvom de ikke er svenske statsborgere.

 

Juni 9: En 19-årig illegal migrant fra Somalia, som havde bidt en politibetjent i armen under en arrestation, blev frikendt af Umeå distriktsdomstol. Retten troede på hans version af begivenhederne – at han havde handlet i et tilstand af panik på grund af traumatiske erindringer fra hans hjemland og “dårlige oplevelser med politiet i andre lande.”

 

Juni 9: I flere år har de svenske medier fastholdt, at alle, der påstår at være uledsagede flygtningebørn rent faktisk er børn – uanset hvor rynkede og gråsprængte de måtte være. Oplysningen om, at mange af dem lyver om deres alder for at komme hurtigere igennem til asyl, er blevet afvist som en racistisk myte. Men en undersøgelsesrapport fra Sveriges Radiohar nu vist, at mange faktisk er voksne, med det resultat at voksne mænd bliver anbragt i de samme centre som teenagere og børn.

 

Enhedschef ved socialforvaltningen i Helsingborg, Irene Sandqvist, fortalte journalisten, at efter hendes vurdering er mindst 25% af “flygtningebørnene” voksne:

 

Læs også
Likvideringen af 31-årig kvindelig læge i Malmø: Hun fik det dræbende skud, da hun lå på jorden – en medgerningsmand er anholdt

“Vi har ligefrem en med gråsprængt hår, hvilket gør det temmelig tydeligt, efter min mening. Nogle er endda ældre end personalet, og det kan meget vel bringe de yngre børn i farezonen.”

 

Juni 9: Tre unge mænd på omkring 18 år blev tiltalt for et voldeligt overfald på en svensk mand på omkring 25 år uden for byen Norrköping. En af de unge mænd, Abdimalik Hassan Shido fra Somalia, blev også tiltalt for at have voldtaget ofret samtidig med, at han havde truet ham med en kniv i forbindelse med overfaldet. Anklageren skrev:

 

“I direkte forbindelse med det beskrevne, fysiske overfald tvang Shido NN [ofret] til at udholde og udføre analt og oralt samleje. Tvangen bestod i, at Shido fremsatte dødstrusler, samtidig med at han rettede en kniv mod NN og voldte denne smerte ved at tvinge ham til at udføre seksuelle handlinger på trods af de skader, NN havde fået, da de tævede ham.”

 

Anklageren krævede, at Shido skulle tiltales for voldtægt af særlig grov karakter.

 

Juni 10: Tilbage i januar sagde en kvindelig ansat i et asylcenter for mindreårige i Ystad til et “uledsaget flygtningebarn” fra Eritrea, at han ikke kunne spille flere videospil. Manden, som hævder at være 17 år, fastholdt derefter kvinden i et kvælertag, indtil de andre ansatte greb ind.

 

Trods forbrydelsens alvorlige karakter fik eritreeren en mild dom — 35 timers samfundstjeneste og en besked på at betale 9.720 svenske kronor for svie og smerte til kvinden.

 

Læs også
Sverige asyl-amok: Har alene i år uddelt langt over tredive tusinde statsborgerskaber og modtaget et hav af asylansøgere

Juni 10: Abu Muadh, den kontroversielle imam fra Halmstad-moskeen, gav et interview til den lokale avis Hallandsposten. Da han blev spurgt om, hvorfor han siger, at muslimer ikke kan være venner med ikke-muslimer, svarede Muadh:

 

“I islam er der forskel på en ven og en kammerat. Man kan ses med en kammerat til sport, eller man kan arbejde sammen med dem og så videre. Men man kan ikke foretage sig ting, som ikke er tilladt i vores religion. Der findes tonsvis af ting, man kan gøre, som f.eks. have en barbecue sammen, men man kan ikke dele religiøse værdier. Man kan ikke fejre jul eller ramadan med én, der ikke tror. Det er ikke tilladt.”

 

Juni 11: Danial Rahimi, en afghaner som hævder at være et 17-årigt “uledsaget flygtningebarn”, blev arresteret, mistænkt for børnevoldtægt i den lille landsby Bodafors. Efter en måneds varetægtsfængsling blev han tiltalt. Ifølge anklageren pressede Rahimi sin penis ind i en ung piges anus flere gange, berørte hendes kønsdele og endeballer, klemte om hendes bryster og bed i dem. Han tvang pigen ned på jorden og holdt hende nede, mens han voldtog hende, slog hende hårdt i ansigtet, og forsøgte at kvæle hende ved at holde sin hånd over hendes næse og mund. Rahimi benægter anklagerne, men anklageren har en stærk sag, herunder DNA-beviser.

 

Juni 12: Uroligheder på kanten til optøjer begyndte i de immigrant-tunge kvarterer i Kristianstad og Uppsala. I Kristianstad blev der antændt brande, og der blev kastet sten ind gennem ruderne på udrykningskøretøjerne. I Uppsala fortsatte optøjerne i flere dage, og en bus fyldt med mennesker blev angrebet med sten og andre genstande.

 

Juni 13: Sveriges Television fortalte, at Tobias Lindfors, ejeren af Pite Havsbad hotel og konferencecenter, har tjent mange millioner på sin lukrative aftale med det svenske Migrationsverket. Pite Havsbad, der er kendt som et af de største svømme- og spacentre i Europa, kaldes sommetider for “den svenske riviera”. I maj måned kom centeret i nyhederne, da en congolesisk, mandlig asylansøger antændte en mindre brand på sit værelse. I løbet af vinteren var kun 25% af værelserne besat, men ifølge Sveriges Televisions rapport modtager hr. Lindfors stadig betaling for at huse 1.300 asylansøgere – uanset hvor mange der rent faktisk bor på stedet. De svenske migrationsmyndigheder har lejet Pite Havsbad for fire år (eksklusiv to måneder i højsommeren). Ifølge forlydender har myndighederne betalt ejeren 240 millioner svenske kronor i leje.

 

Juni 13: Da der udbrød optøjer i et asylcenter for “uledsagede flygtningebørn” i Nässjö, blev to køkkener til en værdi af hundredtusindvis af svenske kronor smadret til pindebrænde. Personalet turde ikke gribe ind over for uromagerne. I stedet trak de sig tilbage og tilkaldte politiet. Komfurer, et køleskab og fryser, tv-sæt, opvaskemaskine, køkkenmøbler og tallerkener blev ødelagt. Vandalerne kastede rundt med stolene og smadrede vinduer og døre. Ifølge politiet begyndte optøjerne på grund af “utilfredshed med den mad, der blev serveret.”

 

Læs også
Efter drab og eksplosioner: Kriminaliteten fra Malmø er ved at brede sig til Danmark, lyder det fra svensk politichef

Juni 13: En 46-årig bosnisk ISIS-jihadist, der anses for særdeles farlig, blev varetægtsfængsletaf Malmös politi. Men da han straks søgte om asyl, trådte de svenske migrationsmyndigheder til og overtog sagen – og forhindrede, at han blev udvist. Inspektør Leif Fransson fra grænsepolitiet var ganske kritisk. Han udtalte til det lokale dagblad HD/Sydsvenskan:

 

“Så snart folk smider trumfkortet og siger ‘asyl’, åbner himlens porte sig. Sverige har fået ry for at være et sikkert tilflugtssted for terrorister.”

 

Dog, efter en lynhurtig beslutningsproces blev det fire dage senere rapporteret, at ISIS-jihadisten var blevet nægtet asyl og ville blive fløjet ud af Sverige snarest muligt.

 

Juni 14: Den første sag, siden den nye lov om at rejse til udlandet i den hensigt at begå terrorhandlinger trådte i kraft, var et stort tilbageslag. Attunda tingsret frikendte en 25-årig mand, som i foråret 2015 købte en enkeltbillet til Tyrkiet, men som blev nægtet indrejse og sendt tilbage til Stockholm. I hans kuffert fandt politiet en beskyttelsesvest, knæbeskyttere og albuebeskyttere. Ifølge anklageren var den 25-åriges bestemmelsessted Syrien, hvor han planlagde at slutte sig til Al-Nusra Fronten og kæmpe mod Assad-regimet.

 

Mark Klamberg, assisterende professor i international lov, talte med dagbladet Svenska Dagbladet umiddelbart efter frifindelsen: “Hvis dommen bliver opretholdt, må jeg konkludere, at det bliver meget svært at vinde den slags sager.”

 

Juni 14: Flere og flere svenske politibetjente forlader politiet. En følelse af manglende fysisk sikkerhed, lav løn og utilfredshed med rigets politikommissær, Dan Eliasson, er nogle af de forklaringer, der bliver givet. Politiets fagforening påbegyndte for nylig bloggen Polisliv(“Politiliv”), hvor betjente kan fortælle deres historier anonymt – hvilket giver den svenske befolkning en mulighed for at få et glimt af, hvad det vil sige at arbejde som politibetjent i Sverige.

 

Juni 14: En rapport fra den svenske Riksrevisionen afslørede, at det svenske Migrationsverket brugte fire milliarder svenske kronor på indkvartering alene for de asylsøgende migranter, som ankom til Sverige i 2015. Rigsrevisionen bemærkede, at omkostningsniveauet kunne have været betydeligt lavere, hvis Migrationsverket havde arbejdet mere effektivt og systematisk.

 

Juni 14: En exceptionelt mild dom mod en voldtægtsmand fra Yemen fik følelserne til at gå højti Mariestad. Maher Al Qalisi overfaldt en 13-årig pige, skubbede hende af cyklen, snittede hende i ansigtet med en kniv og voldtog hende i en park – og alligevel blev han kun idømt 18-måneders betinget fængsel og vil ikke blive deporteret. Al Qalisi påstår, at han er 17 år, selvom hans yemenitiske pas siger 20 år. Hvis han var blevet retsforfulgt som en voksen, ville han helt sikkert have fået en strengere straf. Anklageren, Jonas Lövström, var skuffet over dommen: “Jeg føler mig overbevist om, at han er ældre end 21.”

 

Juni 15: Antallet af trusler, der bliver indleveret til de svenske migrationsmyndigheder, er mere end fordoblet gennem det seneste år — fra 94 til 216. For det meste er truslerne rettet mod Migrationsverkets ansatte eller drejer sig om asylansøgere, som generelt optræder truende.

 

Juni 15: Ifølge svensk lov er religiøse elementer ikke tilladt i offentlige, svenske skoler. Men de muslimske elever ved Bikupan-skolen i Lessebo har deres eget bederum. Lærer Veronica Wilhelmsen forklarede Sveriges Radio, hvordan det var gået til: “De har behov for at føle, at de kan praktisere deres religion her i Sverige og i skolen, ellers kommer de måske slet ikke i skole.”

 

Juni 15: Den svenske Myndigheten för ungdoms- och civilsamhällesfrågoroffentliggjorde, hvilke organisationer der har modtaget regeringens bevillinger på 212 millioner svenske kronor i 2016. Bevillingerne skal gå til børne- og ungdomsorganisationer, men ud over at kommunale foretagender modtager penge til sommerferieaktiviteter, går de fleste at bevillingerne til organisationer, der hævder at arbejde med antiracisme, seksuelle mindretalsspørgsmål og imod “islamofobi”.

 

Det viste sig, at en meget kontroversiel gruppe, Sveriges förenade muslimer (SFM), var blevet tildelt over en halv million svenske kronor. SFM er flere gange blevet forbundet med ekstremisme og hate speech imod homoseksuelle, men hævder, at pengene skal bruges til at bekæmpe racisme og intolerance. Terrorismeekspert Magnus Ranstorp udtalte til avisenDagens Nyheter:

 

“Jeg ser masser af spørgsmålstegn her. Vi taler om en gruppe, som har inviteret hadprædikanter, og hvis salafistiske orientering på mange måder er det modsatte af tolerance.”

 

Juni 17: Malmö er et af Sveriges mest attraktive steder at bo for migranter. Der er en akut mangel på boliger, men de kommunale myndigheder har ikke desto mindre besluttet at prioritere de såkaldte “nyankomne svenskere” og har derfor besluttet at opkøbe 56 lejligheder for at huse de nyankomne. Sverigedemokraterna rasede imod beslutningen og mente, at det ville være bedre at sende flertallet af migranterne hjem, eftersom de fleste af dem alligevel lever isoleret fra resten af samfundet.

 

Juni 20: En afghansk familie i Landskrona nægtede at acceptere, at deres datter havde en kæreste. De fik hende derfor gift med en slægtning i deres hjemland – og bortførte kæresten med vold. Tre personer er nu blevet tiltalt for tvunget ægteskab, legemsbeskadigelse, røveri og kidnapning. “Motivet bag alle disse forbrydelser,” forklarede anklageren, Ulrika Ekvall, “var at genoprette familiens ære.”

 

Juni 20: Den svenske EU-nyhedswebside Europaportalen berettede, at i intet andet EU-land er antallet af asylansøgninger faldet så meget som i Sverige. I sidste kvartal af 2015 blev der udfyldt tæt på 88.000 asylansøgninger, men i første kvartal af 2016 kun 8.000 – et fald på 90%. Nedgangen skyldes hovedsagelig Sveriges iværksættelse af grænsekontrol, samt identitetstjek på den danske side. Tyskland, som ikke har nogen grænsekontrol til nabolandene i EU, oplevede derimod en stigning i antallet af asylansøgninger i løbet af første kvartal af 2016, sammenlignet med sidste kvartal i 2015.

 

Juni 21: En 30-årig kvinde blev arresteret, mistænkt for at have myrdet et fem måneder gammelt spædbarn på et asylcenter i Sunne. Kvinden er ikke spædbarnets mor, men menes at have “bånd til barnet.” Få dage senere blev en 20-årig somalisk mand også arresteret i sagen, og de to har siden siddet varetægtsfængslet.

 

Juni 21: Miljøpartiet fremlagde en ny handlingsplan til at sikre, at partiet aldrig mere bliver infiltreret af islamister. Planen indeholder fem hovedpunkter. Partiet havde indhentet hjælp fra en forsker på Forsvarshøjskolen, Lars Nicander, som hævdede, at partiet var blevet infiltreret af islamister længe før nogen anede, hvad der foregik. Miljøpartiet vil også påbegynde en bred diskussion om værdier, herunder forskellen på svenske venstrefløjsliberale lighedsværdier og islams syn på kvinder.

 

Juni 21: Fire personer blev tiltalt for at have angrebet to politibetjente i Hässleholmen-kvarteret i Borås. Omkring 50 personer omringede betjentene, mens en mand, der medførte en kniv, krøb op på siden af dem og stak den ene af dem. Det hele var begyndt som en simpel trafikstandsning af en knallert, men situationen kom hurtigt ud af kontrol, da der dukkede flere og flere mennesker op. En mand sparkede en af betjentene i brystet og stak den anden med en kniv. Den kvindelige betjent, som blev stukket med kniven, sagde: “Jeg tænkte, han har i sinde at slå mig ihjel, at det er det, han vil.”

 

Juni 22: En 38-årig mand blev sigtet in absentia for mordet på en 16-årig pige, der var kommet til Sverige som “uledsaget flygtningebarn” i efteråret 2015. I marts blev hun meldt savnet, og i maj blev hendes lig fundet i et skovrigt område i det sydlige Stockholm. Ifølge Aftonbladet var manden, der var 22 år ældre end hende, gift med pigen.

 

Juni 22: Den trefoldige morder Martin Saliba, som blev dømt in absentia til livsvarigt fængsel i januar, vil ikke blive udleveret til Sverige fra sit gamle hjemland Libanon. En tidlig morgen i marts sidste år fandt to joggere i Uddevalla to døde mænd liggende på jorden og en død kvinde i en bil – alle skudt adskillige gange på klos hold.

 

Martin Saliba, 22, og hans bror Mark, 23, blev dømt for mordene. Mark blev idømt livsvarigt fængsel, men tingsretten mente ikke, at der var tilstrækkelige beviser til at dømme Martin og frikendte ham derfor. Han var således på fri fod, da sagen kom for appelretten. På retssagens sidste dag dukkede han ikke op og blev efterfølgende opført på den internationale eftersøgningsliste, efter at dommen på livsvarigt fængsel var blevet afsagt. Nu ser det ud til, at han er flyttet tilbage til Libanon. Eftersom Libanon ikke udviser sine borgere, kan han leve der som en fri mand.

 

Juni 23: Fire mænd og en kvinde, alle syrere, blev tiltalt ved Sundsvall tingsret for at have kidnappet, tævet og seksuelt mishandlet en mand. Manden blev angrebet på en parkeringsplads og i tolv timer kørt omkring i en bil. Motivet bag forbrydelsen er uklart, men ifølge de lokale aviser kan det have at gøre med en forretningsaftale, der er gået skævt mellem ofret og hans overfaldsmænd. Anklageren har bedt om udvisning af alle de mistænkte, såfremt de bliver dømt.

 

Juni 26: En 20-årig kvinde blev fundet død på et asylcenter nær Jönköping. En 24-årig mand er arresteret, mistænkt for mord. Manden har indrømmet at være indblandet i forbrydelsen; ifølge hans advokat var motivet vrede over utroskab.

 

Juni 26: Östersund politi indrømmede, at de mange seksuelle overgreb mod kvinder i byen i februar og marts i år hovedsagelig var begået af “asylansøgende unge.” Da voldtægtsmændene var mest aktive, udsendte politiet en advarsel til kvinder om ikke at færdes ude alene om aftenen og natten. Den lokale politichef, Stephen Jerand, sagde til avisenÖstersunds-Posten: “Når vi tager mennesker ind, som er på flugt, er det vigtigt, at vi tidligt oplyser dem om, hvordan reglerne er i Sverige, og at disse regler også gælder for kvinder.”

 

Juni 26: En 25-årig afghaner blev arresteret på et asylcenter i Mariannelund for mordet på sin 22-årige hustru. Ifølge rapporter løb manden efter mordet ud på græsplænen foran huset og råbte, at han havde kvalt sin hustru. Parret havde et 3-årigt barn.

 

Juni 27: En muslimsk mand gik til angreb på St. Pauli kirke i Malmö. Han knuste flere vinduer, og da politiet ankom, stod han øverst oppe i kirken og råbte “Allahu Akbar!” Senere forsøgte han at angribe politiet med en træknippel. Manden er nu mistænkt for påførelse af betydelig skade og vil måske også blive sigtet for hadforbrydelser.

 

Juni 27: To 24-årige mænd af udenlandsk herkomst blev dømt for en række grove røverier mod studerende i Malmö. Flere af ofrene blev fastholdt og truet med kniv i timevis, mens røverne tømte deres hjem og bankkonti. Mahad Munyo Mohamed, som blev idømt 3,5 års fængsel, er somalisk statsborger, og Hassan Murtadha Mohammed Hassan, som blev idømt 5 års fængsel, er svensk statsborger.

 

Juni 28: Den meget kritiserede rigspolitichef, Dan Eliasson, lancerede en ny kampagne til at bringe gramserier og voldtægter på musikfestivaler til ophør, nemlig armbånd med påskriften “Nul gramseri.” Armbåndene vil blive uddelt ved festivaler og vil, ifølge Eliasson, “rette spotlyset mod emnet og opmuntre folk, der bliver ramt af lovovertrædelserne, til at anmelde dem.” I betragtning af at politiets egen afdeling for nationale operationer (NOA) i maj udgav en rapport, som tydeligt fortalte, at 80% af gerningsmændene er af udenlandsk herkomst, fandt mange sætningen på armbåndene skrevet på svensk temmelig forvirrende.

 

Juni 28: En mand fra Eritrea, som voldtog en svensk kvinde på et offentligt toilet i Sundsvall, får lov til at blive i Sverige efter at være blevet idømt et år og fire måneders fængsel. De svenske migrationsmyndigheder følte tilsyneladende ikke, at han kunne sendes tilbage til sit hjemland. Den milde dom skyldtes, at han påstod kun at være 19 år gammel.

 

Ingrid Carlqvist er journalist og forfatter med base i Sverige, samt æresmedlem ved Gatestone Institute. Følg Ingrid Carlqvist på Twitter.

 

Artiklen er udkommet på Gatestone Institute og den er oversat fra engelsk til dansk af Mette Thomsen.

Del på Facebook

ANDRE LÆSER OGSÅ…