Politi blev tvunget til at rykke talstærkt ud, fordi en tilsyneladende lille strid blev til et et kæmpe slagsmål blandt asylansøgere

Arkivfoto.

Massivt politiopbud er tilsyneladende det der skal til for at skabe øjeblikkelig ro i et asylcenter.

 

Nordjyllands Politi modtog lørdag aften en melding om slåskamp i teltlejren for asylansøgere i Thisted. Herefter bad politiet om forstærkning fra andre byer, samt flere hundepatruljer. Der ankom altså mindst seks patruljeenheder til centret.

 

” I første omgang vurderede vi, at patruljen i Thisted ikke kunne klare opgaven alene, så vi sendte ekstra patruljer fra Skive og Holstebro og fra hundepatruljen, lige som vi bad om hjælp fra Nordjyllands Politis hundepatrulje,” siger vagthavende Henrik Nielsen til Nordjyske.

 

Dét skabte respekt og der blev øjeblikkeligt ro.

 

”Det store politiopbud havde den ønskede effekt, for ved ankomsten blev der omgående roligt, faktisk så roligt, at det kneb for politiet at finde ud af, hvad der var sket,” skriver Jyske Vestkysten.

 

De vil ikke sige noget

Mandag vil politiet gennemse videooptagelser. Politiet formoder, at slagsmålet er startet ved at en asylansøger røg hash indenfor, hvorefter modstandere og støtter røg i totterne på hinanden. Slåskampen forårsagede, at manden der røg hash måtte behandles på hospitalet.

 

”Ingen havde særlig meget lyst til at snakke med os,” oplyser politiet. (Nordjyske)

 

Videooptagelsen kan næppe vise, om der er tale om hash-rygning eller ej, medmindre politiet har ransaget asylcentret, og det har de næppe.

 

Det er velkendt at visse udlændinge vægrer sig ved at samarbejde med myndighederne. Man holder sig til sine og uoverensstemmelser løses med bidrag fra klanledere og religiøse prædikanter i parallelsamfundene.

 

I teltlejren i Thisted kan man formode, at manglende meddelsomhed kort sagt kunne handler om at undgå alvorlige repressalier.

Læs også
Så mange asylansøgere i Danmark blev sidste år dømt overtrædelser af straffeloven – herunder for drab og voldtægter

 

Det er forbudt at ryge indenfor i asylcentrene, ikke mindst pga brandfare. I en artikel i Jyske Vestkysten kan man læse, at asylansøgere på Center Aaløkke i Løgumkloster ruller vandpiberne frem når personalet går hjem sidst på eftermiddagen. Link til artiklen der giver et indblik i dagligdagen på et asylcenter her.

 

http://www.tvmidtvest.dk/artikel/masseslagsmaal-i-teltlejren-i-thisted

Del på Facebook

ANDRE LÆSER OGSÅ…