Antallet af indbrud stiger: Stor politiaktion mod organiseret indbrudskriminalitet gav gode DNA-spor

Politi.dk

Efter et jævnt fald gennem flere år, er antallet af indbrud nu atter begyndt at stige.

 

I forhold til de tre første kvartaler af 2015, hvor der på landsplan blevet begået 254.217, er antallet har i årets første kvartaler steget til i alt 259.211 indbrud, fremgår det af tal fra Danmarks Statistik.

 

Stigningen er næsten udelukkende sket i Region Hovedstaden. Her blev der i de tre første kvartaler i 2015 begået 107.700 indbrud, medens antallet i løbet af de tre første kvartaler i år er nu steget til i alt 112.056 indbrud

 

Lidt under halvdelen af samtlige indbrud i hele landet begås således i Region Hovedstaden, og det var da også her, politiet i mandags gennemførte en større aktion mod organiseret indbrudstyveri.

 

Slog til mod det organiserede indbruds- og hælermiljø

Aktionen startede mandag morgen, hvor et stort antal politifolk fra de fem sjællandske rykkede ud til fleres steder på Sjælland og ransagede udvalgte vandrehjem, hoteller og campingpladser.

 

Ligeledes fik guld- og sølvhandlere besøg, og en række biler blev standset og kontrolleret i tilfælde, hvor politiet benyttede det nye elektroniske system, der kan genkende nummerplader, fremgår det af pressemeddelelsen om aktionen

 

Under aktionen blev syv personer anholdt og sigtet for indbrud, og i alle tilfælde er der dna-spor, der knytter dem til forbrydelserne, oplyser Københavns Vestegns Politi.

 

Resultatet af en række tunge efterforskninger

Hos Task Force Indbrud glæder lederen, politiinspektør Bent Isager Nielsen, sig over mandagens anholdelser.

 

”Dagens aktion lægger sig i kølvandet på en række tunge efterforskninger mod det organiserede indbruds- og hælermiljø, og som har ført til opklaring af mange indbrud og til varetægtsfængsling eller domfældelse af både herboende og tilrejsende kriminelle,” siger Bent Isager Nielsen ifølge pressemeddelelsen.

 

Læs også
 Det er politiets fornemste opgave at beskytte truede personer – ikke at lukke munden på dem

Tidligere på året anholdt politiet fire personer med tilknytning til indvandrebanden Loyal to Familia (LFT). De er sigter for tilsammen 170 indbrud.

 

http://www.statistikbanken.dk/10059

 

 

Del på Facebook

ANDRE LÆSER OGSÅ…