Amina vil være skolelærer, fordi folkeskolen ikke gør nok for de somaliske elever – hvad vil hun gøre for de danske elever?

Arkivfoto: Steen Raaschou

27-årige Amina Yasin Abdi er ved at uddanne sig til lærer. Hun siger selv, at hun tog beslutningen fordi hun oplevede, at den skole hun tidligere arbejde på, ikke gjorde nok for de somaliske elever.

 

”Engang arbejdede hun på Tovshøjskolen, og hun lagde mærke til, at lærerne ikke var særlig engagerede i eleverne, især de somaliske børn. Derfor valgte hun læreruddannelsen,” skriver gellerup.nu.

 

På Tovshøjskolen, har alle eleverne anden etnisk baggrund end dansk. Stort set alle eleverne har muslimsk baggrund.

 

Man må sige at det kan undre, at Amina mener, at Tovshøjskolen ikke gjorde eller gør nok for eleverne og især de somaliske elever. For på Tovshøjskolen koster hver elev 2,5 gange så meget som gennemsnitsprisen for en folkeskoleelev i Aarhus Kommune.

 

Det betyder blandt andet, at klassekvotienterne er noget lavere end på andre skoler. Lige nu er det gennemsnitlige antal elever i hver klasse 16.  Men det er åbenbart ikke nok for Amina, der måske mener, at der kun burde være 5-10 elever pr. lærer.

 

Man kan frygte hvad lærere med hendes engagement i somaliske børn vil betyde for danske skolebørn – og for andre skolebørn for den sags skyld.

 

Og hendes muslimske/religiøse påklædning og hendes holdning til sharia-svømning understreger, at hun repræsenterer værdier, der er i opposition til danske værdier.

 

Amina er et eksempel på, at Danmark stille og roligt bliver et mere muslimsk land. Det kan ikke undre at Amina storsmiler. Se billede af Amina her.

 

Amina er dukket op i en anden anledning. Det er i debatten om kønsopdelt svømning, fordi hun selv er frivillig livredder på et kønsopdelt sharia-svømmehold. Og fordi hun er nomineret til ”Fantastiske Frivillige 2016”.

 

Del på Facebook

ANDRE LÆSER OGSÅ…