Allerød har to store asylcentre og landets højeste indbrudsrate – og personalet i Netto bærer overfaldsalarmer

Asylansøgere ankommer til Sandholmlejren. Arkivfoto

Danmark har i flere år været nr. et i Europa, hvad angår antal af indbrud pr. indbygger. (Søndags Avisen)

 

Den danske rekord har Allerød kommune nord for København. I sidste kvartale 2015 modtog politiet 132 anmeldelser pr 1000 indbygger. (Jyllands-Posten)

 

Der er 24.732(2016) indbyggere i Allerød, så der er tale om 3.260 indbrud på tre måneder. Gennemsnitligt er det hver 7. borger som har haft ubudne gæster.

 

Det er ikke så sært, hvis utryghed og frustration breder sig i Allerød. Samtidigt skal borgerne som handlende tåle at se de vante butikker gardere sig mere og mere mod strømmen af udlændinge fra de to centre.

 

Der er plads til ca. 1300 mennesker på de to asylcentre Sandholmlejren og udrejsecenter Sjælsmark. Det er nogle af disse udlændinge butikkerne må gardere sig mod.

 

-Vi må erkende, at man ikke kan drive forretning på normale vilkår i Allerød, siger Nettos Landsdirektør Brian Seemann.

 

Personalet i Netto har mobile overfaldsalarmer, åbningstiden er indskrænket og der er vagter tilknyttet butikken.

 

-Det gør vi af hensyn til medarbejdernes sikkerhed. Deres tryghed ligger os meget på sinde. Og det er ikke rimeligt, at folk skal være bange for at gå på arbejde, og at vores medarbejdere skal udsættes for krænkende tiltale og/eller overfald, siger Brian Seemann.

 

Man må sige det er barske vilkår i Allerød. Erk Skjødt bor i Allerød, midt i sommerferien skrev han et læserbrev til Lokalavisen Allerødnyt.

 

Center Sandholm har mange kriminelle. Trusler, vold, indbrud og chikane af medarbejdere hos 7-Eleven.

Tirsdag 12. juli blev en ældre dame med rollator generet af 15 asylansøgere, der blokerede fortovet, så den ældre måtte forcere kantsten. De flyttede sig ikke, før jeg verbalt fik dem flyttet.

Læs også
Så mange asylansøgere i Danmark blev sidste år dømt overtrædelser af straffeloven – herunder for drab og voldtægter

 

Bus 381 er fyldt med asylansøgere, og alt og alle bliver generet. Hvem har ansvaret politiet eller busselskabet?

 

Nu skal det stoppe. Skal borgere være utrygge?

 

Søndag blev en ung pige forfulgt af tre meget mørke mænd på Blovstrød Alle, og kun fordi en Security vogn fra et privat selskab var der inden for ét minut, blev disse mænd jaget bort.

 

Politiet er IKKE synlige. Der er over 80 politifolk fra NUC i Sandholm??? Skal vi have private vagtværn? LØSNING?

 

Læserbrevet skabte en del debat, en læser skriver:

 

”Jeg deler Erk Skjødts frustration over tilstandene i Allerød, der nu har Danmarksrekord i indbrud. Jeg har altid syntes, at private vagtværn var en dårlig ide, fordi jeg grundlæggende mener, at det er politiets opgave at skabe tryghed. Men efter tre indbrud på vores vej i løbet af få uger og mystiske episoder, som fx en ung afrikansk mand, der cykler rundt i kvarteret og kigger ind i haverne, er jeg ved at ændre opfattelse. Jeg synes det er på tide, at vore lokalpolitikerne kommer på banen og fortæller deres planer for, hvordan Allerød igen kan blive et trygt sted at bo.”

Læs også
Tre modbydelige sager om voldtægt og drab har skabt international debat om indvandring og kriminalitet

 

Man må give Allerød-borgere ret i, at bystyret forekommer bemærkelsesværdigt fraværende i forhold til de alvorlige problemer udlændingene afstedkommer. Men handlingslammelse og tavshed er måske rundet af, at der ikke  er nogen udsigt til bedring indenfor den nærmeste fremtid, og hvorfor skulle man så beskæftige sig med det?

 

Del på Facebook

ANDRE LÆSER OGSÅ…