Video: Migranter i Sverige demonstrerer mod at blive sendt hjem – samtidig viser de med hjemlandets flag, at de ikke er svenskere

Skærmprint Fria Tider You Tube.

Lørdag eftermiddag demonstrerede mere end 1000 udlændinge i Stockholm. De protesterede mod en ændring i den svenske asyllov. Langt de fleste var afghanere, det skriver Fria Tider.

 

Samtidig demonstrede andre 1000 i Malmø mod stramninger af asylreglerne.

 

Fremover vil alle såkaldte mindreårige asylansøgere fra Afghanistan blive sendt hjem når de fylder 18 år.

 

Med lovændringen håber den svenske regering på, at kunne dæmme op for det enorme antal mindreårige asylansøgere som er er kommet til Sverige de seneste år. I 2015 var antallet 35.250. Størstedelen har været unge mænd fra Afghanistan.

 

Med andre ord, det kan altså ikke længere betale sig at sige at man er mindreårig, fordi man så automatisk vil blive sendt hjem når man fylder 18 år.

 

Demonstranterne mener at myndighederne krænger deres rettigheder. På demonstranternes bannere står der fx, at de vil blive slået ihjel hvis de bliver sendt hjem.

 

En ung afghaner udtaler til SVT, at hvis man tilhører hazara-folket vil man blive slået ihjel.

 

”Det er lige meget om man er barn, ung, gammel eller kvinde. I Afghanistan siger de at jeg er hazar, og det er der dødsstraf for” siger Atif.

 

Ifølge Fria Tider udgør hazarerne som etnisk grupper 6 millioner mennesker i Afghanistan, og en stor andel af dem tilhører den politiske og økonomiske elite. Bla. er den afghanske vicepræsident hazar ligesom flere andre toppolitikere.

 

Noget kunne altså tyde på, at det er en myte at hazarerne er en forfulgt etnisk gruppe, om end de formodentlig næppe er bedste venner med talibanerne.

 

Læs også
Mohammad fik stoppet kontanthjælpen – så tog han hjem til socialrådgiveren med en kniv

 

 

Demonstration i Malmø lørdag:

 

Del på Facebook

ANDRE LÆSER OGSÅ…