Pige med pakistansk baggrund blev udsat for store pinsler, fordi hun skulle tvangsgiftes – nu falder hammeren over faderen

Google Maps
For første gang siden en lovændring i 2008 dømmes en person i en sag om tvangsægteskab.Retten på Frederiksberg straffer tirsdag en 42-årig danskpakistaner med tre et halvt års fængsel for at ville tvinge sin 17-årige datter til at gifte sig. 
Gennem næsten to måneder blev den i dag 18-årige kvinde holdt indespærret i Pakistan, mens forældrene arbejdede på at gifte hende væk.

 

– Vi synes, det er en ekstremt grov behandling af et medmenneske, siger retsformand Ulla Otken.

 

– Pigen bliver truet på livet. Onklen vil brække hendes ben, hvis hun forlader huset – alt sammen for at fremprovokere noget, som er ganske uacceptabelt. Nemlig at tvinge pigen til at gifte sig, lyder det fra retsformanden.

 

Troede, det var familiebesøg

Under sagen har teenagepigen fortalt, at hun havde hele sin hverdag i København, da hun i februar i år rejste til Pakistan med sin mor.

 

Den dengang 17-årige pige troede selv, at formålet med turen var at besøge familie. Men ifølge anklagen havde forældrene altså andre planer.

 

I Peshawar blev pigen spærret inde i et hus. Samtidig blev hun frataget sin mobiltelefon, sine penge og sit danske pas, som moren brændte.

 

Kun ved hjælp af en stjålet mobil lykkedes det datteren at slå alarm.

 

Moderen eftersøges

I sin procedure anbefalede anklager Anders Larsson en straf på mindst tre års fængsel.

 

Blandt andet betonede han vigtigheden af, at man med en streng straf kunne sende et signal til andre potentielle gerningsmænd.

 

Anklageren kunne dog ikke henvise til retspraksis på området.

Læs også
Han truede ung kvinde og krævede hendes mobil – men det kom han til at fortryde bitterligt

 

Det er nemlig første gang, at anklagemyndigheden har rejst tiltale i en sag om tvangsægteskab, siden man tilbage i 2008 indførte en særlig bestemmelse i straffeloven om tvangsægteskaber.

 

Samtidig hævede lovgiverne strafferammen fra to til fire års fængsel for ulovlig tvang i netop den slags sager.

 

Den 42-årige far, der har boet hele sit voksne liv i Danmark, nægter sig skyldig. Derfor kunne hans forsvarsadvokat også øjeblikkeligt fortælle, at dommen ankes til landsretten.

 

– Det er en meget streng straf og uden fortilfælde i Danmark, siger advokat Henrik Stagetorn.

 

Den dømtes hustru opholder sig angiveligt stadig i Pakistan.

 

I dag er hun internationalt eftersøgt, da en dansk domstol har udstedt en fængslingskendelse over hende.

Læs også
Hun gik tur med hunden og mødte seks afrikanere, der blev voldelige – men så gik hunden i aktion

/ritzau/

Del på Facebook

ANDRE LÆSER OGSÅ…