TV 2 giver dem chancen: Nu skal også Levakovic-familiens berygtede og brutale gangstere være TV-stjerner

Det er ikke ligefrem mønsterborgere, TV2 i aften klokken 20:00 åbner sendetiden for, når de bringer den første af to udsendelse om en af Danmarks mest berygtede gangsterfamilier. Nemlig roma-familien Levakovic.

 

Ifølge Ekstra Bladet bestod familien sidste år af 50 medlemmer fordelt på fire generationer, og af dem har samtlige mandlige medlemmer over 18 år på nær én, som er handicappet, været i konflikt med loven.

 

Tre af familiens medlemmer er på trods af deres tilknytning til Danmark blevet udvist for bestandig som følge af brutale og hensynsløse røveriske overfald.

 

Familien lever i sus og dus og praler med det på facebook, hvor familiemedlemmer bliver fotograferet med dyre biler, guldsmykker, stakkevis af eurosedler og så videre.

 

Som et tilskud til indtægterne fra de kriminelle aktiviteter udbetaler Københavns Kommune millioner i form af sociale ydelser til familien, ligesom også institutionsanbringelser af familiens børn udgør en stor økonomisk belastning for kommunens skatteborgere.

 

Altså dem, der i for vejen lider under Levakovic-familiens tricktyverier, indbrud og røveriske overfald.

 

Koster årligt Københavns Kommune 16,8 millioner kroner

Siden den dybt kriminelle roma-familien fra Kroatien i 1972 for første gang satte sine ben i Danmark har den ifølge beregninger, som Ekstra Bladet har fået foretaget, kostet det danske samfund omkring 74 millioner kroner i form af sociale ydelser, institutionsophold samt ikke mindst udgifter i forbindelsen med kriminalitet såsom fængselsophold og skatteborgerbetalte forsvarsudgifter.

 

Sidste år kostede TV2’s gangsterfamilie således de københavnske skatteborgere 16,8 millioner kroner. Blandt andet har fire af familiens medlemmer hver især ifølge Ekstra Bladet fået udbetalt mellem 20.300 kroner og 24.200 kroner om måneden uden at skulle røre en finger.

 

Gruppevoldtægt, gaderøverier, bankrøverier …

Med et synderegister så langt som et ondt år siden 15- års alderen var den nu 27-årige Jura Levakovic den første af gangststerfamiliens medlemmer, der i august 2013 fik en udvisningsdom på livstid til Kroatien efter en kriminel karriere, der blandt andet omfattede gruppevoldtægt, et hav af gaderøverier, bankrøverier og ualmindeligt brutale hjemmerøverier.

 

Læs også
Hvornår går borgerlige politikere i flæsket på de politiserende røde journalister?

Da udvisningsdommen blev stadfæstet i Øste Landsret, begyndte den udvisningsdømte roma-gangster at vræle og råbte rasende: ”I Danmark knepper I hunde.”

 

Året efter mistede retssystemet omsider også tålmodigheden med hans to onkler, Django og Stefano Levakovic, hvor eksempelvis Django blandt andet stod bag et groft og brutalt hjemmerøveri mod en 77-årig mand. De er nu begge også udvist for livstid til Kroatien.

 

De to onkler havde sammenlagt domme på henholdsvis 12 års og ti års fængsel.

 

Det er danskernes skyld, at vi er kriminelle

Da EU i sommeren sidste år kritiserede Danmark for manglende integration af romaer, var det sød musik i ørerne på bossen for den berygtede roma-familie, Gimi Levakovic.

 

”Ja, der er problemer med integration af sigøjnere. Men vi har aldrig fået en chance,” sagde han dengang til Ekstra Bladet og fortsatte:

 

”Vi har været diskrimineret i så mange år, og jeg mener, at de unges kriminalitet kunne være undgået, hvis vi var blevet bedre integreret,” hævdede den nu 46-årige sigøjnerboss, som har råd til at bo i en villa på Amager, selvom han aldrig nogensinde har haft et arbejde.

Læs også
TV2 afslører politiskandale – men holder hånden over Mette Frederiksens rolle

 

Tog sin 12-årige søn med på tyvetogter

Udtalelsen om, at de unges kriminalitet kunne have været undgået, hvis romaerne var blevet bedre integreret, skal dog tages med et gran salt, når de kommer fra roma-gangsterens mund.

 

Således har Gimi Levakovics ældste søn, Santino på nu 21 år, ifølge Ekstra Bladet fået kriminaliteten ind med modermælken. Da sønnen var 12 år gammel, tog Gimi Levakovic ham med på tyvetogter, og andre familiemedlemmer tog ham med på gaderøverier, skriver avisen.

 

Og skal man tage roma-gangsteren Gimi Levakovic på ordet, må det således også være manglende integration og dermed samfundets skyld, at han ved midnatstid den 27. april 2011 bevidst påkørte sin samlever gennem 20 år med så stor fart, at hun blev slynget op i luften og landede på nogle parkerede biler, samt at han tre år tidligere i 2008 havde banket hende i hovedet med en donkraft.

 

Da han den 8. august 2011 blev idømt to års fængsel for påkørslen, bad han dommeren om at blive løsladt, da hans tre mindste børn netop var blevet tvangsfjernet fra hjemmet. Hans ønske blev dog ikke imødekommet.

 

Det bliver interessant at se i aften, hvordan TV2 vil tackle den familie. Bliver vi præsenteret for en omgang romantisk pladder med den sædvanlige skabelon om romaer med æresbegreber og familiesammenhold, eller får den rå sandhed om en flok ryggesløse forbrydere, der er kendte og berygtede i samtlige retskredse i København og omegn?

 

Læs også
TV2 gik over stregen i forhold til Dansk Folkeparti, men trækker nu tilsyneladende i land

“Sigøjnerbossen Gimi” (Foto: TV2/PR)

 

TV2’s presseomtale af udsendelsen:

 

http://omtv2.tv2.dk/index.php?id=8087

Del på Facebook

ANDRE LÆSER OGSÅ…